Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hepatit B  Aşısı tekrarlanmalımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHepatit B Aşısı tekrarlanmalımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5690
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı peperutka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hepatit B Aşısı tekrarlanmalımı
    Gönderim Zamanı: 02 Ara 2014 Saat 02:38
Sevgili Hocam...
Hepatit Bli bir annenin  çocugunun aşıları tutmuşsa bile yani çocukta hastalık yoksa bile bu aşı 5 yılda bir tekrarlanmalımı?

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118421
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2014 Saat 03:06
Kesin bir bilgi yok... Eger cocuk 5 yasindan buyuk ise; Antikor (Anti-HBs) bakilir, dusuk ise tek doz yapilir..

Tabii birde bu asi, kelek Saglik personeli tarafinda, kucuk adeleye (omuz adelesine) degilde, "deri altina" yapildi ise, asi zaten tutmamistir..Anti-HBs hic yoksa: 3 doz yapilmasi gerekir.

Hepatit-B asisi; DNA asisidir ve "Canli-Cansiz" diger asilardan cok farklidir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ara 2014 Saat 03:08
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı peperutka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2014 Saat 01:04
Hocam Merbaba
Cahilliğime verin yani herhalükarda 5 yılda bir aşı cocukta  tekrarlanmalımıdır??

tekrarlanmazsa çocuga hepatit B bulaşırmı ?
Saygılarımla

Düzenleyen peperutka - 17 Ara 2014 Saat 01:08

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2014 Saat 22:21
Asi ilk ciktiginda, bu 5 senede bir tekrar yapilma;"muhabbeti" vardi zira, ilk asi olanlar 5 seneyi gecmemislerdi... AMA ARTIK, nerede ise ilk asi yapilali; 20 seneden fazla oldugundan, ilk yapilan 3 asinin yeterli oldugu anlasildi... Tabii; orasi Turkiye!!!! Bu asiyi buyuk adeleye hatta, tam bir CAHILLIK SAHESERI olarak, deri altina yaptiklarinda asi tutmuyor.. Tabii, asidan sonra, Antikor bakildiginda, korumadigi anlasilinca nasil kivirtacaklar???   "-Efendim, asinin 5 senede bir tekrari gerekiyor, 5 senede etki kayboluyor." diye YALAN soyleyecekler...Yerseniz...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2014 Saat 22:22
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı peperutka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 14:04

İLGİLİ ÇOCUĞUN TAHLİL SONUCU;
Anti Hbs  * 275.8 Poz (+) mlU/ML Referans aralığı 0 - 9

O  zaman boşuna canını acıtmamalıyız kuzuların sonucuna varıyor ve teşekkür ediyorum

Düzenleyen peperutka - 18 Ara 2014 Saat 15:44

<
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 20:37
Cocugunuz BAGISIK.... Asiya gerek yok...

Turk doktorlarinin, zihniyetini ve dusunme tarzlarini goruyorsunuz degilmi!!! Bir sey sordugunuzda; Hangi usul en pahali ise, onu soylerler.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.