Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Laranjit / Kuş palazı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumLaranjit / Kuş palazı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kaan Y Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kaan Y Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Laranjit / Kuş palazı
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 17:52
Değerli Hocam merhabalar.

Yukarıda oğlumun şu anda geçirmekte olduğu hastalığı ile bilgileri bu sitenin forumlarında aradım ama bulamadım. Mutlaka konu ile ilgili birşeyler vardır ama bulamayınca direkt size yazmaya karar verdim.

Eşim ben görevde iken ses kısıklığı ve öksürük şikayeti ile Oğlumuzu doktorumuza götürmüş ve kendisi Laranjit / Yalancı kuş palazı teşhisi koymuş. Ve tabii ki de öksürük şurubu ile şurup formatında antibiyotiği de ekleyerek.. 

Kendisi ile konuşur konuşmaz antibiyotiğe ve diğer ilaca derhal karşı çıktım çünkü doktorumuzun dediğine göre hastalık virütik..

Oğlumun şu anki semptomlarını şöyle yazabilirim:

1) Ateşi yok. İştahı yerinde..
2) Öyle aman aman halsizlik yok,koşuyor oynuyor. 
3) Bu sene ilk defa sizin dediğiniz gibi birer ay arayla yarım doz grip aşısı oldu. ( Ağustos Eylül aylarında)
4) Doktorun teşhisine göre hastalık göğüse inmemiş,kulakları normal..
5) Yaşı 3 ve erkek..

Yukarıdaki duruma göre fikirlerinizi bekliyorum. Her zaman söylediğim gibi çağımızın Lokman Hekim'i olarak iyi ki varsınız.

Teşekkür ederim.

Kaan Yiğit

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119797
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 18:07
1- Agizinda;pis bir koku ve dilinde Pas yoksa, Antibiyotik gerekmez...
2- EGER, teshis dogru ise, ve "Havlar" taszda oksuruk varsa, mutlaka yarim ampul Decort ignesini yaptirin. 3 gece sikinti yapar, soguk hava iyi gelir.
3- " Yalanci Kuspalazi" teshisi ha!!! Hic Turkce Tip kitabi okumadigim icin ve hic Turk hocalarinin derslerini dinlemedigim icin bir fikrim yok... Ben her dersi; Ingilizce Orijinal kitabindan okuyarak ogrendigim icin,bu tabirlere asina degilim.
Yukarı Dön
Kaan Y Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kaan Y Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 23:45
Değerli doktorum,larenjit ile ilgili sizin forumda yazdığınız yazıları ve cevapların birçoğunu buldum ve okudum. 

3 gün hastalığı olarak adlandırdığınız bu hastalıkta biz 3 günü geride bıraktık. Şu an ki durumda gündüz az bir miktar havlar gibi öksürük devam ediyor ama boğulma ya da nefes alamama gibi bir durum yok. Şu an Türkiye'de saat 23:35 ve oğlum öksürmeden mışıl mışıl uyuyor. Zaten dün ve önceki 3 gecede de daha önce bu hastalığı yaşayan ebeveynlerin yazdığı gibi bol öksürüklü gece hiç olmadı.

Bu bağlamda decort iğnesini yapmama gerek var mı? Düşünceniz nedir? Çocuğuna Decort iğnesini yaptırmamış bir okurunuza "artık bu saatten sonra zor zamanlar geride kaldı,bundan sonra larenjit grip gibi seyreder" yazmışsınız. Bizim içinde aynı durum geçerli olur mu? 

Son olarak değerli Hocam,bize lütfen sizin gibi düşünen,hastalıkları sizin gibi gereksiz ilaç vermeden çözen, sizin yolunuzda gittiğini düşünen bir doktor tavsiye edebilirmisiniz? Bu sizin talebeniz olur,arkadaşınız olur vs. 

Var mı böyle erdemli bir doktor?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119797
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2014 Saat 03:37
3 gunu gecirdi iseniz, bundan sonrasi; "larenjit" gibi DEGIL, Grip gibi seyreder. Decort gerekmez.

Benim gibi yapilan doktorluk, para getirmez... Bosuna aramayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.