Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tüm vücutta kızarıklıklar(6.hastalık)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTüm vücutta kızarıklıklar(6.hastalık)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
La.fem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı La.fem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tüm vücutta kızarıklıklar(6.hastalık)
    Gönderim Zamanı: 17 Kas 2014 Saat 22:44
Dr bey merabalar. Benim kızım haftaya 6 aylık olacak ve bugün abisinden geçmiş olduğunu düşündüğümüz hapşuruk ve burun akıntısı başladı. Aile hekimimiz  peditus verebilirsin demişti. Bir çay kaşığı kadar verdim. 1 saat sonra ellerinin içinden tutun da ayaklarının altına dek her yeri minicik noktalarla doldu. Kırmızı ve çipil çipil. İsilik gibi ama baş yok kabartı yok. Peditusun yan etkisi olabilir mi? Ateş halszlik yok.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2014 Saat 23:42
SAKIN; Peditus'u kullanmayin. Hele 6 aylik bir cocuga olacak is degil... Doktorlar okumazlar, bari siz ilacin icini okuyun.
6. Hastalik olabilir!!! Onemli degildir. 2-3 gunde gecer.
Yukarı Dön
La.fem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı La.fem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 01:13
Çok teşekkür ederim. Evet prospektüsünü okudum vermeyecektm aile hekimine sordum verebilirsin detince verdim. Yine de içime sinmedi çocuk doktorumuzu aradım. O da vermeyin dedi ama vermiş bulundum. Umarım atlatırız çabucak..

Dr bey size bir diğer sorum da oğlumla ilgili aslında. Geniz eti var şu anda hafif bir soğuk algınlığı geçiriyor. Burnu tıkanıyor ve ağzı açık uyuyor. Tam 10 gündür gecelerimiz kabus gibi geçiyor. Her gece 3-4 kez öksürük nöbeti geçiriyor. Bugün özel dr a gttik augmentin 600 mg 2*1  ve. Actidem 4 ml * 1 verdi.  Bu bize çare olur mu? Hiç uykumuz yok bebek te var. Çok zor oluyor. Ayrıca cold mix kullanıyoruz. Topuklarına vicks sürüyorum bazen sırtına göğsüne. Hatmigül ayva yaprağı karanfil hepsini denedik. Çaresizim...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 06:22
1- Geniz eti, "lenf bezi" olup, enfeksiyonlar sonucu, butun lenf bezleri gibi buyurler, ve enfeksiyonlu devre gecince, diger butun Lenf bezleri gibi kuculurler.
2- Aug..tin600ES; Hic gerekmiyor, ayricada; 20 kilo ustu cocuklara verilir.
3- SAKIN; Actidem'i kullanmayin, ayni Peditus gibi zararlidir, hastalik gogusune iner, 1 hafta sonra da oglunuza, Astim teshisi koyarak sizi abone ederler...
Gripler; ortalama: 2-3 hafta surerler, tedavileri yoktur..

Sadece: Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin... Eski mailleri, makalelerimi iyi okuyun, muhtemelen yeni uyesiniz, cok okumaniz gerekiyor...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Kas 2014 Saat 06:24
Yukarı Dön
La.fem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı La.fem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 09:34
Çok sağolun. Bu kadar kısa sürede cevaplrınızı almak çok güzel..iyi çalışmalar
Yukarı Dön
La.fem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı La.fem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 19:16
Dr bey tekrar rahatsız ediyorum ama kızımın döküntüleri yüzüne ilerledi. Alnı kulakları her tarafında var şu anda bundan 4-5 gün önce hafifi ateş olmuştu bir gece sürdü popodan 38.6 olmuştu. Calpol ile düşürdük bir daha çıkmadı. 6. Hastalk demiştiniz böyle hafif geçebilir mi? Benim okuduğum hep yüksek ateş diyor. Ya da alerjik bir durumdan kaynaklanıyor olma ihtimali var mı?
Yukarı Dön
La.fem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı La.fem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 19:19
Bu arada hep 3-5 günde bir kaka yapıyordu son günlerde günde 3 kereye kadar çıktı kakası ve sulu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 22:07
Soyledim ya!!!!!!!!   6.Hastalik geciriyor... Bir tedavi gerekmez. Dokuntu3 gun sonra gecer.

Tabii, birde bu arada cok sicak tuttunuz ise, "Isilik" dokuyor olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.