Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - evde olması gereken ilaçlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumevde olması gereken ilaçlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zulluuuuuuuuu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zulluuuuuuuuu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: evde olması gereken ilaçlar
    Gönderim Zamanı: 01 Kas 2014 Saat 16:07
hocam hayırlı günler,
benim size danışmak istediğim bir konu
var.hocam ev kazalarına karşı
evde bulunması gereken ilaçlar var mı?
yanıklar,düşmeler yanlış ilaç içme gibi
şimdiden teşekkürler hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117847
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2014 Saat 18:07
Sizin eviniz; ACIL servis degildir...Her ilaci bulundurmak mecburiyetiniz yok.

1- Bir yanik oldugunda; HEMEN,   akar su altina tutun, ondan sonra (varsa)elbiselerini cikarin.
2- Ufak tefek; yara-berelere; Batticon surun.
3- Dusme sonucu sisme olursa, HEMEN; Soguk tatbik edin, sonra, yagli hamur veya "Cignenmis ekmek ici" koyup, sarin.
4- Her ilacin "pan-zehiri" farklidir. Evde bir suru ilac bulundurup, bayatlatmanin alemi yoktur. Ya bana yazarsiniz, yada zaten biliyorsunuzdur, gidip o zaman o ilaci alirsiniz... Hemen o saatte ilc verilecek diye bir sey yok... MISAL: Yazilarimi takip ediyorsaniz, Calpol(Parasetamol) zehirlenmelerinde, Asist surup kullanilacagini biliyorsunuzdur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Kas 2014 Saat 18:08
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MaRaL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2014 Saat 19:42
hocam su calpolu evde bulundurmasak olurmu,o zaman zehirlenmede olmaz demi :)

ben serum fizyolojik, vicks ve ozellikle iliadini evden eksik etmiyorum hocam ( sizi takiben ogrendim )(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2014 Saat 22:00
Bana kalsa, "ates dusurucu " hicbir ilaci evde bulundurmam.. Ama, zamanla... Turk milletinin bu bilgileri ozumlemesi ve anlamasi icin zaman lazim.. Bakin; 35 sene oldu daha hala Turk doktorlari; Atesi ve Havaleyi ogrenemediler, halk ne yapsin.
Yukarı Dön
Didem_gfr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 308
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2014 Saat 22:09
Hocam merhaba, ben sizi takip etmeden once kızımın atesini dusurmeye calısırken 4 gun bazen doktorun yonlendirmesiyle sık olarak calpol-ibuprofen vermiştim. Sonra yazılarınızı okuyunca cok pişman olmustum. Calpol zehirlenmesinin belirtileri nedir acaba? O zaman karecigerle ilgili olan alt yada ast referans degerinin en ustunde cıkmıstı.. Saygılarımla.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2014 Saat 23:06
Hocam bir de bi yazinizda: "dolven srp alerjisi olanlar icin uygun degil " demissiniz. Neden acaba?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2014 Saat 05:41
1- Calpol(Parasetamol) zehirlenmesinin gozle gorulen bir "belirtisi" yoktur. Karaciger harabiyeti yapar, ancak ondan sonra Karaciger enzimlerindeki yukseklik ve Sarilik ile suphe edilir.. O saatten sonrada, zaten; "gecmis olsun" demek gerekir.
2- O yaziyi tam hatirlayamadim... Tamamini bulabilirmisiniz?
Yukarı Dön
zulluuuuuuuuu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zulluuuuuuuuu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2014 Saat 05:50
hocam bilgiler için teşekkür ederim.evet parasetamol
zehirlenmesine karşı asist surubun panzehiri olduğunu
biliyorum hocam mailinizi okumuştum
zaten evimde hiç ateş düşürücü bulundurmuyorum
atesle hiç uğraşmıyorum gerçekten sizin bilgilerinizi
uyguladiktan sonra kızım gribi çok kolay atlattı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.