|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
zulluuuuuuuuu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zulluuuuuuuuu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Kas 2014 Saat 16:07 |
hocam hayırlı günler,
benim size danışmak istediğim bir konu var.hocam ev kazalarına karşı evde bulunması gereken ilaçlar var mı? yanıklar,düşmeler yanlış ilaç içme gibi şimdiden teşekkürler hocam |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117847 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizin eviniz; ACIL servis degildir...Her ilaci bulundurmak mecburiyetiniz yok.
1- Bir yanik oldugunda; HEMEN, akar su altina tutun, ondan sonra (varsa)elbiselerini cikarin. 2- Ufak tefek; yara-berelere; Batticon surun. 3- Dusme sonucu sisme olursa, HEMEN; Soguk tatbik edin, sonra, yagli hamur veya "Cignenmis ekmek ici" koyup, sarin. 4- Her ilacin "pan-zehiri" farklidir. Evde bir suru ilac bulundurup, bayatlatmanin alemi yoktur. Ya bana yazarsiniz, yada zaten biliyorsunuzdur, gidip o zaman o ilaci alirsiniz... Hemen o saatte ilc verilecek diye bir sey yok... MISAL: Yazilarimi takip ediyorsaniz, Calpol(Parasetamol) zehirlenmelerinde, Asist surup kullanilacagini biliyorsunuzdur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Kas 2014 Saat 18:08 |
|
![]() |
|
MaRaL ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2009 Konum: fransa Durum: Aktif Değil Puanlar: 3238 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam su calpolu evde bulundurmasak olurmu,o zaman zehirlenmede olmaz demi :)
ben serum fizyolojik, vicks ve ozellikle iliadini evden eksik etmiyorum hocam ( sizi takiben ogrendim )( |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117847 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bana kalsa, "ates dusurucu " hicbir ilaci evde bulundurmam.. Ama, zamanla... Turk milletinin bu bilgileri ozumlemesi ve anlamasi icin zaman lazim.. Bakin; 35 sene oldu daha hala Turk doktorlari; Atesi ve Havaleyi ogrenemediler, halk ne yapsin.
|
|
![]() |
|
Didem_gfr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eyl 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 308 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Didem_gfr
Hocam merhaba, ben sizi takip etmeden once kızımın atesini dusurmeye calısırken 4 gun bazen doktorun yonlendirmesiyle sık olarak calpol-ibuprofen vermiştim. Sonra yazılarınızı okuyunca cok pişman olmustum. Calpol zehirlenmesinin belirtileri nedir acaba? O zaman karecigerle ilgili olan alt yada ast referans degerinin en ustunde cıkmıstı.. Saygılarımla.
|
|
![]() |
|
FRK ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 224 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bir de bi yazinizda: "dolven srp alerjisi olanlar icin uygun degil " demissiniz. Neden acaba?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Calpol(Parasetamol) zehirlenmesinin gozle gorulen bir "belirtisi" yoktur. Karaciger harabiyeti yapar, ancak ondan sonra Karaciger enzimlerindeki yukseklik ve Sarilik ile suphe edilir.. O saatten sonrada, zaten; "gecmis olsun" demek gerekir.
2- O yaziyi tam hatirlayamadim... Tamamini bulabilirmisiniz? |
|
![]() |
|
zulluuuuuuuuu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zulluuuuuuuuu
hocam bilgiler için teşekkür ederim.evet parasetamol
zehirlenmesine karşı asist surubun panzehiri olduğunu biliyorum hocam mailinizi okumuştum zaten evimde hiç ateş düşürücü bulundurmuyorum atesle hiç uğraşmıyorum gerçekten sizin bilgilerinizi uyguladiktan sonra kızım gribi çok kolay atlattı. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|