|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
betuldem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haz 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 136 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Eki 2014 Saat 23:42 |
Hocam oğlum 30 aylık. Verem aşısı zamanında sağlık ocağında yapılmıştı fakat hemşire bize 1 yaşına kadar hafif bir kızarıklık kabuk bağlama filan olur demişti bizde hiçbir şey olmadı.ben de üzerinde dumamıştım fakat geçenlerde hemşireye karşılaştın sorduğumda oğlumu verem savaş dispanserine götürmemi orada test yapılacağını filan söyledi.ne dersiniz bu durumda hocam çok mu lazım bu ası? Tutamadıysa bi daha mı yaptırmak lazım bir de bunun için yaşı geçti mi?
|
|
![]() |
|
Gamze ![]() Kıdemli Moderatör ![]() ![]() Dora'nın annesi Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2007 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 9496 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eski maillerde arama yapmak için;
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41340&title=eski-maillerde-arama-yapmak-icin |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119633 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kabuklu yara yapmasi SART degildir... Ufak bir cuckurcuk olussa bile yeterlidir. Siz ne bakiyorsunuz, bizdeki Saglik calisanlarina!!!! Verem ve asisi hakkinda en ufak bir bilgileri YOKTUR...
|
|
![]() |
|
betuldem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haz 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 136 |
Hiçbir şey yok ama hocam nokta bile bu durumda test yaptırmam sart mı yoksa direkt olarak gidip bi daha yaptırayım mı bi zararı olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119633 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogrudan yeni asi yaptirin...
Yapilacak olan;PPD testidir, onuda dogru-durust yapacak adami bulmaniz cok zordur..Agizlarina-yuzlerine bulastirirlar. |
|
![]() |
|
ayemel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 296 |
Hocam benim 2 ve 3 yaşında kızlarım var. Bu zaman kadar hiç bir aşının tutup tutmadığını ne sordular ne de ben gözlemledim. Ne yapmam lazım bu zamandan sonra eski aşılarını nasıl kontrol ederim ki..
Ya da etmem gerekir mi ?? :(
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Verem asisi; tuttu ise, SOL OMUZDA, ufak bir cukurcuk birakir.
Verem asisinin; ANTIKORU YOKTUR, antikor yapmaz, "Hucresek bagisiklik" ile calisir. Bu yuzden de Testi; gene hucresel bir test olan PPD testi ile anlasilir. Diger butun asilar; Antikor yaparlar "Humoral bagisiklik" ile calisirlar ve kanda antikor bakilabilir... Bu konulari; Turk doktorlari bilmezler... Verem asisinin antikorundan bahseden cok salak doktor gordum... |
|
![]() |
|
ayemel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 296 |
Cukurcuk varsa teste gerek yoktur di mi hocam şimdi uyuyolar uyanın ca kontrol edeceğim. Diğer aşılar tutup tutmadı diye tahlil yaptırmalı mıyım. Eger yapilacaksa Ne tahlili yaptırmalıyım
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|