|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Sevalc ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Eki 2014 Saat 01:42 |
Merhaba hocam
Yeğenim 30 aylık kız çocuğu.Bu gün idrarda kan görülmesi üzerine doktora götürüldü.yapılan tetkikler sonucunda rapora;sol böbrek pelvisinde 8mm çaplı taş ekosu mevcut olup,pelvikaliksiyel sistemi dilate görünümdedir.raporu inceleyen doktor böbrekte 8mm çapında taş var dedi.idrar yolu enfeksiyonuda başllamış diyip antibiyotik verdi.İdrar tahlili sonuçları şu şekilde; dansite:1.02 ph:5 nitrit:negatif protein:negatif keton:negatif bilirubin:negatif eritrosit:h 250 lökosit:25 idrar mik:her alanda bol (100) eritrosit,3-4 lökosit görüldü Hocam size danışmadan bişey yapmak istemiyorum kız çocuğu 30 aylık ne yapmalıyız.Bu taşı düşürebilirmi doktor taş büyük dedi.Lütfen bize yardım edin.Birde nitrit negatif olduğu için idrar yolu enfeksiyonu olduğundan şüpheliyim doktorun verdiği antibiyotik tedavisine başlayayımmı? Yardım rica ediyorum hocam. iyi çalışmalar. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118409 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlar resmen ya SALAK, yada anasinin gozu sahtekarlar. IYE ile en ufak bir ilgisi bile yok, evet tas var..
Buyuk taslar, yerlerinden oynamadigi icin, agri yapmazlar ama kanama yapabilirler. O tasin ECHO yani ses dalgalari ile kirilmasi iyi olur. Bu yasta yapilabiliniyormu, dogrusu bilgim yok. Namuslu ve bilgili bir Urolog bulun veya bir Tas kirma merkezine basvurun.Eger bu yasta yapabiliyorla yaptirin, yoksa bekleyin... O tas orada durdugu surece, benzer Idrar sonuclarini hep goreceksiniz... IYE diyebilmek icin; NITRIT (+) olmasi SARTTIR... ORADAN KACIN. |
|
![]() |
|
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam benimde 8mm taş vardı ama böbrekten çıkmıştı.3 kez taş kırmaya girdim ve kırılmaıd boşuna sancı çektim. En güzel yöntem kapalı ameliyat olarak bilinen üreterde taş kırma. O kadar kolay oldu ki anlatamam. Ne acı hissettim ne sancı. Belden aşağısını uyuşturdular spinal anastezi ile idrar kanalından girip taşı kırdı doktorum. Kalsiyum içerikli taş olduğu için kırılmamış taş kırma makinasında. Şimdi çok rahatım o kadar uğraştım ama düşmedi. Bu yöntem bu hastaya çözüm olabilir diye düşüncemi paylaştım affınıza sığınarak saygılarımla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118409 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dogru dersiniz de........Bu 3 yasinda bir cocuk... Yapabilirlermi? Bilmiyorum. ECHO ile tas kirma o kadar basit bir hadise degildir, bu isi iyi bilen birisi olmalidir. Yoksa bizde cogu merkez, "Cihaz Firma" yetkilisinin anlattigi kadar bilgi ile is yapmaya calisir..
Bir-iki merkezle konusmak gerekir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|