Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip aşı ve reflü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip aşı ve reflü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NURSENGOK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 77
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NURSENGOK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip aşı ve reflü
    Gönderim Zamanı: 02 Eki 2014 Saat 18:26
Hocam merhaba,
11, 5 aylık kızım anne sütüne ek azda olsa ek gıda ile besleniyor.
1-Genelde Memeden hemen sonra Ağızdan gaz çıkardığı esnada yüzünde ekşimsi bir ifade ile geri yutkunuyor. Sanırım ağzına sıvı geliyor. Reflü olabilir mi? Oyle ise ben de de reflü var. Alakası olabilir mi? Yada 4 aylıktan bu yana altını banyoda yıkarken kollarımla karnına baskı yapmış olduğum için olabilir mi?
2-grip yazılarınız okudum ama ilç adına denk gelmedim. Grip aşısı için tavsiye edeceğiniz ilaç markası var mı?
3- yarımşar do olduğundan işk yapılan aşının kalanı atılıyor mu hocam?
Tesekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2014 Saat 20:32
1- Gegirme esnasinda bir parca asit gelmesi; Reflu anlamina GELMEZ... Cocukta Reflu filan YOK...
2- Griplerde ASLA ilac kullanmayin. Eski mailleri ve makalelerimi okuyun. Grip ilaci veya Soguk alginligi ilaci diye satilan butun ilaclar; oksuruk ve akintiyi baskilar, vucut gerekli tepkiyi gosteremedigi icinde, hjastalik goguse iner. Zaten bu ilaclari veren, uckagitci doktorlarinda bekledigi durum, bu andir, size veya cocugunuza; Astim veya Bronsit gibi teshisler koyarak caniniza okurlar.
3- yarim dozdan sonra kalani saglikli bir sekilde saklama imkaniniz varsa, atmayin, sakalyin obur ay kullanirsiniz. Ben yaptigim asilarin kutulari ustune tarih ve hasta adini yazarak saklardim...
Yukarı Dön
NURSENGOK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 77
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NURSENGOK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2014 Saat 03:09
Saklama koşulları nasıl olmalı hocam, yani buZdolabı uygun olur mu?
Bir de grip aşısı için bir ilaç adı var mı, yoksa eczanelerden her hangi bir grip aşısı ilacı almak yeterli mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2014 Saat 19:27
1- Tabiiki buz dolabinda saklanacak. (Buz gozunde DEGIL)
2- Marka onemli degil, hepsinin ici ayni.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.