|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
PowerTurk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eyl 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı PowerTurk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2014 Saat 21:53 |
değerli hocam,
benim 30 mayıs doğumlu henüz 3 aylik bir bebegim var. geçen hafta (03/09/14) rotavirüs aşısı yaptırdık. fakat aşıdan 2 gün sonra eşim bebeğin kakasında hafiften kan görmüş. panik yapıp doktoruna gitmiş. ve gaita testi istemişler. cumartesi sabah bebegin kakasını bizzat tahlile ben götürdüm fakat kanlı değildi ve çıkan sonuçlar aşağıdaki gibi; görünüm : mukuslu renk : sarı eritrosit : görülmedi lökosit : 3-4 parazit : görülmedi yağ : 3-4 maya : 7-8 bugun öğlen bebegimiz yine kanlı kaka yapmış ve kaka rengi değişikmiş. hemen annem kakayı alip tahlile götürmüş ve sonuçları ise aşağıdaki gibi; görünüm : mukuslu renk : kahve eritrosit : 10-15 lökosit : bol parazit : entamoeba hystolitica kisti görüldü yazıyor. doktorumuz Flagyl 125 mg/5ml ve calpol süspansiyon 120mg/5ml vermiş. prospektusu okuyunca bu ilaçları kullanmaktan korktum ve size danışmak istiyorum. bu ilaçları kullanalım mı ve çocuğumun durumu nasıl ? cevap vereceğinizi ümit eder hayırlı günler dilerim... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117383 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz aranmissiniz. Hicmi bu konu ile ilgili eski mailleri okumadiniz!!!!
1- Bu yasta, "Entamoeba Histolytica" OLMAZ.. 2-Histolytica ismini hystolitica diye yazan bir ahmagin raporuna nasil guvenirsiniz??? Daha hastaligin adini bile bilmiyor... 3- Gordugunuz kan degil gida liflerinin, havanin oksidasyon etkisi ile aldigi renktir... Birde cok yiyen bir bebek(?) ise, (cinsiyeti belli degil, yorum yapamiyorum) kilo fazlasi olur. Kanli kaka yapacak derecede hasta bir Bebegin(?) kilosu eksik olur. |
|
![]() |
|
PowerTurk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eyl 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı PowerTurk
hocam bebeğimin cinsiyeti kız ve sürekli annesini emen bir bebek. mama falan da almıyor.
neşeli hareketli bir bebek. sadece rotavirüs aşısından sonra geceleri uykuda huzursuzlanıyor. bunun dışında 03/09/2014 tarihindeki ölçümleri ise
boy : 62 cm kilo : 6,05 kg |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117383 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kesin cok yediginden, oyle kaka yapiyor. Biraz; beslenme aralarini acin, kaka hemen duzelir.
O geri zekalilara bir sorun bakalim; SADECE meme emen bir bebek, nereden "Amipli dizanteri" (Entamoeba Histolytica) kapabilirmis???? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı PowerTurk
hocam yarın sabah hastaneye gidip bizzat doktora aynı soruyu soracağım.
tahlil sonucunu okuduğumdan beri kalbime ve mideme ağrilar girdi. eşim ben işte iken Flagyl 125 mg/5ml den yarım ölçek vermiş ama bebek çoğunluğunu tükürmüş. az birşey bile içmiş olsa bebege sakıncası fazla olur mu ? Düzenleyen PowerTurk - 09 Eyl 2014 Saat 22:36 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gereksiz... Benim anlamadigim, niye doktor olabilmis bir insan, biraz kafasini calistirip, dusunmez...
Merak etmeyin, cocugunuz hasta filan degil. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı PowerTurk
iyi akşamlar değerli hocam,
bugün bizzat doktorumuza gidip görüştüm ve kendisi de bize başka bir hastanede aynı tahlili yeniden yaptırmamızı istedi. bunun üzerine başka bir hastanede kaka tahlilini yeniden yaptırdık ve sonuç ; makroskopi : sarı, yarı forme, kanlı ve mukuslu mikroskopi : bol eritrosit ve bol lökosit görüldü yazıyordu. ayrıca Entamoeba Histolytica kistleri görüldü yazıyordu. bu tahlilden sonra kafamız iyice karıştı. şimdi bizim yapmamız gereken sizinde söylediğiniz gibi yapılan tahlilleri bir kenara bırakıp yaşantımıza devam mı edelim yoksa bebeğimizi bir çocuk hastanesine ( kanuni sultan süleyman çocuk hastanesi) götürelim mi ? resim koymak istedim ama nasıl yapacağım kosunda bilgim yok. bulursam resimde koymaya çalışacağım. ![]() Düzenleyen PowerTurk - 10 Eyl 2014 Saat 21:51 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Entamoeba Histolytica kistleri cok nazik olup, SADECE, Laboratuvarda verilen kakalrda gorulur... Oyle ved yapilmis, evden laboratuvara goturulmus kakalArda GORULMEZ...
o RESIMDEKI KAKA ; "cok yeme" KAKASIDIR. Beslenme aralarini acin. EGER:Cocuk; Hasta olsa idi, kilo kaybi olurdu... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|