Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebegimde entamoeba hystolitica kisti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebegimde entamoeba hystolitica kisti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
PowerTurk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı PowerTurk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bebegimde entamoeba hystolitica kisti
    Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2014 Saat 21:53
değerli hocam, 
benim 30 mayıs doğumlu henüz 3 aylik bir bebegim var. geçen hafta (03/09/14) rotavirüs aşısı yaptırdık. fakat aşıdan 2 gün sonra eşim bebeğin kakasında hafiften kan görmüş. panik yapıp doktoruna gitmiş. ve gaita testi istemişler. cumartesi sabah bebegin kakasını bizzat tahlile ben götürdüm fakat kanlı değildi ve çıkan sonuçlar aşağıdaki gibi;

görünüm : mukuslu
renk : sarı
eritrosit : görülmedi
lökosit : 3-4
parazit : görülmedi
yağ : 3-4
maya : 7-8

bugun öğlen bebegimiz yine kanlı kaka yapmış ve kaka rengi değişikmiş. hemen annem kakayı alip tahlile götürmüş ve sonuçları ise aşağıdaki gibi;

görünüm : mukuslu
renk : kahve
eritrosit : 10-15
lökosit : bol
parazit : entamoeba hystolitica kisti görüldü           yazıyor.

doktorumuz 

Flagyl 125 mg/5ml      ve      calpol süspansiyon 120mg/5ml   vermiş. 
prospektusu okuyunca bu ilaçları kullanmaktan korktum ve size danışmak istiyorum. bu ilaçları kullanalım mı  ve çocuğumun durumu nasıl ?

cevap vereceğinizi ümit eder   hayırlı günler dilerim...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117383
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2014 Saat 22:05
Siz aranmissiniz. Hicmi bu konu ile ilgili eski mailleri okumadiniz!!!!
1- Bu yasta, "Entamoeba Histolytica" OLMAZ..
2-Histolytica ismini hystolitica diye yazan bir ahmagin raporuna nasil guvenirsiniz??? Daha hastaligin adini bile bilmiyor...
3- Gordugunuz kan degil gida liflerinin, havanin oksidasyon etkisi ile aldigi renktir...
Birde cok yiyen bir bebek(?) ise, (cinsiyeti belli degil, yorum yapamiyorum) kilo fazlasi olur. Kanli kaka yapacak derecede hasta bir Bebegin(?) kilosu eksik olur.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı PowerTurk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2014 Saat 22:11
hocam bebeğimin cinsiyeti kız ve sürekli annesini emen bir bebek. mama falan da almıyor.
neşeli hareketli bir bebek.  sadece rotavirüs aşısından sonra geceleri uykuda huzursuzlanıyor.
bunun dışında   03/09/2014 tarihindeki ölçümleri ise

boy : 62 cm
kilo : 6,05 kg

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2014 Saat 22:28
Kesin cok yediginden, oyle kaka yapiyor. Biraz; beslenme aralarini acin, kaka hemen duzelir.

O geri zekalilara bir sorun bakalim; SADECE meme emen bir bebek, nereden "Amipli dizanteri" (Entamoeba Histolytica) kapabilirmis????
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı PowerTurk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2014 Saat 22:35
hocam yarın sabah hastaneye gidip bizzat doktora aynı soruyu soracağım.
tahlil sonucunu okuduğumdan beri  kalbime ve mideme ağrilar girdi. 

eşim ben işte iken  Flagyl 125 mg/5ml  den yarım ölçek vermiş ama bebek çoğunluğunu tükürmüş.
az birşey bile içmiş olsa bebege sakıncası fazla olur mu ?   

Düzenleyen PowerTurk - 09 Eyl 2014 Saat 22:36
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2014 Saat 00:07
Gereksiz... Benim anlamadigim, niye doktor olabilmis bir insan, biraz kafasini calistirip, dusunmez...
Merak etmeyin, cocugunuz hasta filan degil.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı PowerTurk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2014 Saat 21:44
iyi akşamlar değerli hocam,
bugün bizzat doktorumuza gidip görüştüm ve kendisi de bize başka bir hastanede aynı tahlili yeniden yaptırmamızı istedi. 
bunun üzerine başka bir hastanede kaka tahlilini yeniden yaptırdık ve sonuç ;

makroskopi : sarı, yarı forme, kanlı ve mukuslu
mikroskopi : bol eritrosit ve bol lökosit görüldü  yazıyordu.
ayrıca Entamoeba Histolytica  kistleri görüldü yazıyordu.

bu tahlilden sonra kafamız iyice karıştı.  şimdi bizim yapmamız gereken sizinde söylediğiniz gibi yapılan tahlilleri bir kenara bırakıp yaşantımıza devam mı edelim yoksa bebeğimizi bir çocuk hastanesine ( kanuni sultan süleyman çocuk hastanesi) götürelim mi ?

resim koymak istedim ama nasıl yapacağım kosunda bilgim yok. bulursam resimde koymaya çalışacağım.

Düzenleyen PowerTurk - 10 Eyl 2014 Saat 21:51
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2014 Saat 03:06
Entamoeba Histolytica kistleri cok nazik olup, SADECE, Laboratuvarda verilen kakalrda gorulur... Oyle ved yapilmis, evden laboratuvara goturulmus kakalArda GORULMEZ...
o RESIMDEKI KAKA ; "cok yeme" KAKASIDIR. Beslenme aralarini acin.
EGER:Cocuk; Hasta olsa idi, kilo kaybi olurdu...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.