|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
lagrima ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2011 Konum: Rabbime emanet! Durum: Aktif Değil Puanlar: 624 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2014 Saat 23:40 |
Merhaba hocam kolay gelsin. 29 aylık oğlum var 46 gündür tuvalet alışkanlığı kazandırma çabalarına başladık ama hiçbir yol kat edemedik. Hazır olup olmadığını gözlemlemeden oldu çünkü poposu pisik olunca açtım bir daha Bağlama dim. Bu zaman zarfında 6 7 kez tuvalete yapmıştır gerisi altına. Klozete ve lazimliga oturmak istemiyor. Çişi yada kakası geldiğinde gözümün içine baka baka altına yapıyor ve anne diye beni çağrıyor temizliyoruz. Hiç kizmadim denebilir bu zaman zarfın da ama annem bizimle yaşıyor ve sık sık söyleniyor. Ah Be oğlum tuvalete yapsan, bi ogrenemedin gitti, ben senin gibi bir inat cocuk daha görmedim gibi şeyler. Defalarca uyarmama rağmen söylemekten vazgeçmiyor ne yazık ki. Çişini 3 4 saat tutabiliyor. Dışarıya çıktığımız vakit eve gelene kadar yapmıyor çoğunlukla. Ciş ve kaka geldiğinde haber veriyor hadi annecim tuvalete gidelim diyorum istemiyor. Anlatıyorum bak oğlum ciş kaka buraya yapılır anlıyor hadi sen de buraya yap dediğimde çıkıyor tuvaletten. Klozetten korkmuyor uzun zamandır birlikte giriyoruz tuvalete sifonu falan çekiyor Güle güle yapıyor ama kendisine geldiğinde Hayır illa altına yapacak. Oyuncak bebek var 1 tane onu alıp tuvalete götürüyorciş ciş diyor sonra onda da Güle güle yapıyor. Yani biliyor tuvalete yapılması gerektiğini ama inatla kendisi yapmıyor. Artık öğlen uykusunda ve gece uykusunda bağlıyorum bezini ve dışarıda 3 4 saatten fazla kalacaksam da bağlıyorum. Eline bir kap alıp pipisi ni tutup ciş ciş diyor, yatağın üstüne çıkıp ciş ciş diyor ve gülüyor resmen benimle dalga geçiyor. Ne yapmam lazim? Cidden baya yoruldum özellikle annemin konuşmalarından. Sanırım ogrenemeyecek suan için. Bir çok yöntem denedim sticker hikaye suyla oyun alkış aferim yok hiç biri benim oğlum da fayda etmedi. Annem tarafından kızılma da denendi oda faydasız. Bırakacağım ama siz ne düşünüyorsunuz? Uzun oldu biraz ama detaylarla anlatmak istedim. Sizin tuvalet ile alakali yazılarınızı okudum hemde hepsini ama gene de yazmak istedim bu süreci. Kusurabakmayin hocam.
|
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz annenize benden selam soyleyin; tuvalet egitimi, sadece Kedi-kopek yavrularina verilir. Cocuklar, (soya-cekim olarak), keyifleri ne zaman catarsa, o zaman soylerler..Hele bir 4 yasini bitirsin bir bakalim, ondan sonra, "soylemiyor" diye naz-niyaz edersiniz. Siz bakmayin eskilerin abartili sacmaliklarina.... Boyle buyuklerin gazina gelip; Cocugun pipisini kibrit ile, sicak tornavida ile yakan anneleri bile gorduk...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|