Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 gunluk ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum3 gunluk ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 3 gunluk ates
    Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2014 Saat 22:08
Kadir Bey merhaba,
3 gundur tam gecti derken tekrar yukselen ates nedeniyle kafam ck karisik. Antibiyotik kullanmak istemiyorum ancak guneyde dr ve hastane cocuk bolumu olmayan bi sahil kasabasindayiz, caresizim, bana yol gosterebilir misiniz?
3 gundur ates 40 civarinda, 40 gectiginde rahatlamasi icin calpol veriyorum ates dusuyor tekrar cikiyor. Ilk gun 2 kez dun 3 kez bugun ise 2 kez kullanmak zorunda kaldim. Atesi yuksekken bulantisi var, burunda sadece tikaniklik mevcut. Bogaz ve kulak agrisi oldugunu soyluyor 5 uzerinden 5 mis.
Entresan bi sey yasadik bugun sabahtan beri kulaginin kuculdugunu soyluyor ve bu konuda ck kaygili ve takintili
Ilac olarak calpol, bogaz ve burun spreyi kullandim. 4 saat once ates 40.2 iken ates dusurucu verdim 4 saat gecti 38 hala... Ancak 3 gundur 40 gorduk.
Ne yapmaliyim hocam, hastane olmadigi icin isi riske atmayip antibiyotik mi baslamaliyim? Agizda koku ve pas yok ama ck endiseliyim.
Yarin ist donuyoruz calisiyorum, bu donemde annem kizima bakacak,
Goruslerinizi alabilirsem ck memnun olurum bu gece nasil gecerse antibiyotik alinmamali?
Sevgilerimizle
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2014 Saat 22:59
Yas ve Kilo belirtmeniz SART. YOKSA ILAC SOYLEYEMIYORUM.
SADECE; KULAK AGRISI OLDUGUNDA; Iliadin ped burun damlasini BURUNA;(3gun) Gunde:2x2'ser damla damlatin. SAKIN; kulaga bir sey damlatmayin.
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2014 Saat 23:05
Degerli hocam, kizim 22 kasim 2008 dogumlu neredeyse 6 yasinda, 18 kilo
Kizim surekli bi yerlerinin kuculdugunu soyleyip korkutuyor hic boyle yapmazdi
Atesi 38.8 yukseldi
Bogaz ve kulak agrisi var
Ck caresizim halbuki hastane olsa kan degerlerine bakabilirdik
Ne yapayim hocam, 3 gundur burun damlasi uyguluyordum artik bugun son gun buna ragmen acisi var
Sevgilerimizle, ck tesekkur ederiz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2014 Saat 03:08
Boyle yuksek ve uzun sureli ates yaninda; abuk-subuk konusmalar, cisimleri farkli gormeler, bazi virutik hastaliklarda gorulen;
      "Alice in Wanderland" Sendromu'dur. Hasta kendini Alis Harikalar Diyarinda gibi gorur.
Bu sendrom; Enfeksiyoz Mononukleoz ve bazi Coxsackie viruslerinde olabiliyor. Zararsiz olup, hic bir ariza birakmadan, kendiligimnden gececek.
Etrafa uyum ve algilama bozulmus oldugundan, cisimlere carpabilir, merdivenden dusebilir, dikkatli olun. Esyalari oldugundan daha uzak veya daha yakin gorebilir.
SAKIN: Norolojiye filan gitmeyin, size soyup, sovana cevirirler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ağu 2014 Saat 03:09
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2014 Saat 19:49
Kadir Bey merhaba,

Uyariniz icin ck tesekkur ederiz, inanin o kadar korkmustuk ki, hic anlam da veremedik. Gece uykusundan kalkip aynaya bakmak istedi, kulagi icin... Sabah kalktiginda da bir ayaginin digerinden kucuk oldugunu benim basimin kuculdugunu soyledi. Sonra gunumuz atesi dustugu icin daha iyi gecti, takintisi azaldi.

Degerli hocam, bugun isilik olmasin diye banyo yaptirdim. Cubukla ustten hafiften kulagindaki suyu almak istedim, ck agladi. Dun gece bogazim da ariyor demisti. Burasi mahrumiyet bolgesi oldugu icin ben risk alamadim dun gece 1 yildan sonra ilk kez antibiyotik verdim. Zinnat 250 1 olcek, a.umentin dokunuyor, sabah aksam
Atesi antibiyotik sonrasi 38.8 den 36.8 indi bir daha hic cikmadi.
Ne dersiniz hocam bosuna vermemisimdir degil mi? Malum elimizde hic test sonucu yok
Bugun hala tabii kulak ve bogaz agrisi var. antibiyotik kac gun kullanmaliyim?
Otrivine 3 gun kullanmistim zaten
Kizim yaklasik 6 yasinda, 18 kilo

Allah razi olsun, ck ck tesekkur ederim, sevgilerimle
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 05:10
SAKIN: Antibiyotik baslamayin, dokuntuleri baslar.
Kulak agrisi oldugunda; HER SEFER, sadece: Iliadin ped burun damlasini buruna :2x@'ser damla (3 gun) damlatin, sonrasinda Serum fiz damlatin, eski mailleri mutlaka okuyun.
Bir gun dahi ara verdiginizde, tekrar 3 gun Iliadin kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.