|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
srdrgkdmr ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Tem 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı srdrgkdmr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2014 Saat 16:36 |
Öncelikle sizi bu kadar geç tanıdığım için çok pişmanım,,, Dün itibariyle 9.ayını tamamlamış bir kızım var ve yaklaşık 10 gündür nezle, 10gün önce muayene ettirdim ve nezle oldugunu bir soguk algınlıgı şurubu ve bir antibiyotikle reçetemiz yazılarak hastaneden çıktık ilaçları almadan eve geldim. (çünkü ilk yüksek ateş geçiridiğimizde de antibiyotik yazılmıştı ve tecrübesizlik ve cahillikten o anki panikle kullanmış daha sonra araştırıp farklı dr larla muayene sonucu yanlış yaptığımızı anlamıştım ve şu kadarki daha sonrasında da 6.hastalık atlattık ve bunda da yine antibiyotik kullanmamız istenmişti çok şükür ki kullanmadan atlatmıştık) internette yazılarınızı okudukça sizi geçte olsa tanıdığıma çok mutlu oldum iyiki varsınız Allah razı olsun. 10 gün sonunda hapşırık, öksürük, burun akıntısı ve gözde sulanma azaldı ama devam ediyor şuan sadece deniz suyuyla (elimizde vardı) burnunu temizliyor ve kurumasın diye hafif iç kısmına ve çevresine nemlendirici krem sürüyoruz, bir kaç sorum olacak müsadenizle;
1.nezle için başka yapmamız gereken bir şeyler var mı? (ballı limon bu ayda verilir mi? ve nezlemiz ortalama ne kadar sürer? 2.son muayenemizde (nezle teşhisi konulan) biraz kansızlığımız olduğu ve demir damlasını günde 20 damla kullanmamız söylendi, damlanın kabız yaptığını söyledi 10 damlada 20 damlada aynı etkiyi yapar sorun olmaz dedi (20 damlaya çıkmadık sizce ne yapmalıyım?) 3.kafa kemikleri ne zaman kapanır d vit. günde kaç damla kullanmalıyız? (kimi 3 kimi 6 diyor?) 4.gözün beyaz kısmında siyahımsı bölge var bu bir belirtimidir yoksa normalmidir? Sanki oraya bir şey çarpmışta kararmış gibi, diye tarif edebilirim. çok uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin şimdiden cevabınız için çok teşekkürler saygılar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117998 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Grip icin, sadece; Serum fiz, Limonlu bal ve ColdMix kullanin.
1- Limonlu bal, bebeklere bile verilir. Kasiktan alamayacagi icin, bebeklere; Limonata tarzinda veriyoruz. 2- Sakin, Turk doktorlarinin, anemi teshislerine inanmayin. 9 aylik bir cocuk icin, normal HGB degerleri: 10.5-13.0g/dL dir. Bazi namussuz Laboratuvarlar, Eriskin "referans" degerlerini kullanarak, cocuklari sanki anemikmis gibi gosterip, ilac baslanmasina problemlerin cikmasina daha sik doktora ve Laboratuvar gidilmesine sebep oluyorlar. Bu gibi SAHTEKAR doktor ve Laboratuvarlardan uzak durun. Bingildak ile bir tek, SAHTEKARLAR ugrasir. 20.Asrin basindan beri, bingildak ile degil, "Bas cevresi" ile ilgileniliyor. Bingildak; 9 ayda da kapanabilir, 19 ayda da kapanabilir. Boyle sacma islerle ugrasan doktorlardan da uzak durun. 3- Bazi bebeklerde, Sklera denilen gozun beyaz tabakasi ince oldugundan, icerinin karanligi bu sekilde disari vurabiliyor. Buyudukce, goz tabakasi kalinlastikca, bu gorunumde kaybolacak. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ağu 2014 Saat 20:23 |
|
![]() |
|
srdrgkdmr ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Tem 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı srdrgkdmr
Hocam öncelikle cevabınız ve ilginiz için çok teşekkürler, eski maillerime bakın derken forumdaki daha önce sorulan sorulara verilen cevapları kastediyorsunuz degil mi? yoksa genel anlatım yapılan bir bölüm varda ben mi bulamıyorum ve orayı okumadan size sorular soruyorum:(
1.limonlu balın günlük ortalama bi kullanım sınırı var mı? Başka bir soruda verdiğiniz cevaptan aldığım tarif yarım tatlı kaşığı bal + 7-8 damla limon. 2.anemi için bu ayda bir test yaptırmalı mıyım yoksa yaşını mı beklesem? Birde kan damlasının miktarını kiloya göre mi devam edeyim? kan damlası kullanımıyla kabızlığın olması normal mi? (kakasını çok zor yapıyor -büyük ve koyu renk- çoğu zaman, yırtık vs. olcak diye korkuyorum) 3. dvit kullanım miktarını bilerek mi es geçtiniz atladınız mı? 4.gözündeki kararma için içimi rahatlattınız çok sağolun. Tekrar tekrar teşekkürler iyi çalışmalar saygılar.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117998 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Benim yazilarimi; 3 grupta inceleyebilirsiniz:
A) Yeni baslayanlarin, ilk olarak, Makalelerimi okumus olmalari gerekir. B)Ondan sonra, gunluk maillere verdigim cevaplari okuyunki, guncel konulari kacirmayin. C)Ucuncu kisim olarakda, ihtiyaciniz oldugunda, "Alt Forum" kismindan o konu ile ilgili daha genis bilgi edinebilirsiniz. 1- Limonlu balin; hicbir sinirlamasi yoktur, ihtiyac oldukca verilebilir. Oran, istediginiz gibi olabilir. Limonu arttirabilirtsiniz-azaltabilirsiniz... Benim verdigim oran sadece bir ornek. Isterseniz oyle verebilirsiniz. 2-Test gerekmez, adam gibi bir doctor, once muayene eder, suphelenirse, tahlil ister. Oyle; Yok "1 yas check-up'i" yok, "6 aylik check-up'i diye bir sey sacmaliktir. Bunlari daha ziyede; Laboratuvarlarla anlasmali sahtekarlar veya Ozel hastane patronunun kolesi durumudaki zavalli doktorlar isterler. 9 aylikta,HGB:10.5-13.0g/dL arasindadir, uyanik olun, kaziklanmayin. 3- Ilk 1 sene : "Dvit3 damla" verirseniz;5 damla, "Multi-Tabs" verirseniz;1ml verin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı srdrgkdmr
Hocam öncelikle ilginiz için teşekkürler,
-Bugüne kadar Dvit3 damlayı günlük 3 damla olarak kullandık şuan 9.ayımız bitti 10.ayın içindeyiz hiç multi-tabs kullanmadık bu büyük bir eksiklik midir? Bu aydan sonra kullanmamızı tavsiye edermisiniz? -Birde sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? şişlik kızarıklık hatta bir tanesinin ucu su toplamış alerjik bir durum mudur? saygılar iyi çalışmalar. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Devit3 damla: 5 damla verin veya Multi-Tabs:1ml /gun kullanin. 1 yas bitene kadr ikisinden birini kullanin.
2- Isirmadan evvel; Sin-Kov veya Off sprey kullanin, isirdiktan sonar; Fenistil jel surun veya kulak cubugu ile Amonyak degdirin. Bu konu ile ilgili eski mailleri okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|