|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
neslimovie ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı neslimovie
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2014 Saat 22:49 |
Kadir Bey iyi günler,
Kızım 26 aylık, inek ve keçi sütü alerjisi var. Değince kızarıyor, şişiyor, yerse içten kaşınıyor, göğüs kısmında kabartılar çıkıyor ve yedikleri sindirilmeden çıkıyor. İki yaşında geçebilir dendi, maalesef hala geçmedi. Bugüne dek anne sütü, Pregomin AS mama ve ek gıda (süt ve süt ürünleri içermeyen) veriyordum. Emzirmeyi bıraktım ve süt olarak sadece Pregomin AS veriyorum. Ancak iki yaşından sonra bu mamayı sigorta ödemiyor ve kutusu 140 tl civarında. Elimde çok az bir mama kaldı. Kızım mamayı, günde 6'şar ölçekle yaptığım 4 biberon şeklinde içiyordu. Şimdi mecburen bunu da keseceğim. Doktor, mamayı vermezsem günde 2 ölçek Fosfo Kalsiyum vermemi söyledi. 1-Fosfo Kalsiyum vermeli miyim? Ölçüsü ne olmalı? 2-Pregomin AS, bu yaştan sonra gereksiz mi? 3-Badem sütü, soya sütü verebilir miyim? Şimdiden çok teşekkür ederim. . . .
|
|
![]() |
|
neslimovie ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı neslimovie
![]() ![]() ![]() ![]() |
Unutmuşum Kadir Bey, bir de ben kızıma iki yaşında Dvit3 ampul vermiştim. Fosfo Kalsiyum'da da D vitamini varmış. Eğer vermem gerekiyorsa problem olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118694 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Fosfo kalsiyum ile gunluk Kalsiyum ihtiyacini karsilamaya kalkarsaniz, cocukta feci kabizliklar gorursunuz.
Keci sutu denedinizmi? Dvit3 ampulu, genede senede bir defa icirin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı neslimovie
Denedim Kadir Bey, 2 yaşına kadar keçi sütü de denemiştim birkaç kere o da kızartmıştı cildini. 23 aylıkken keçi sütünü kaynattım ve cildine sürdüm kızarma olmadı. Ben de azar azar biberona katıp veriyordum. Yaklaşık bir hafta verdim. Kaka sayısı, rengi normaldi sadece kakası çok kötü kokuyordu. Sonra keçi peyniri verdim bir gün. Önce isilik sandığım döküntüler oldu göğüs ve sırtında. Sonra onları kaşımaya başladı. Kaşıdıkça kabarıp, harita gibi kızardılar. Alerji doktoruna götürdüm ve keçi sütünü de 5 yaşına kadar vermememi, çapraz reaksiyon olabileceğini söyledi. Keçi sütüne çok güvenmiştim Kadir Bey. Çaresiz kaldım. Kalsiyum ihtiyacımızı nasıl karşılayacağız? Çok endişeliyim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118694 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Mecburen, Kalsiyum takviyelerini kullanacaksiniz.
Bulabilirseniz: "vitafusion" marka, Calcium500mg. jole sekerlerden alin. GNC lerde benzerleri olabilir. 2 tane almasi ile gunluk Kalsiyum ihtiyaci karsilanir, hem alimi rahattir, hemde kabizlik yapmaz. BAK: www.gummyvites.com Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Ağu 2014 Saat 23:52 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı neslimovie
Kadir Bey, bu bağlantıdaki uygun mudur?
http://www.gnc.com.tr/herbaland-naturals/gummy-calcium-with-d3-60-caps/4721.html Uygunsa nasıl kullanayım?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Uygundur, yeterki cocuk tadini sevsin. Gunde:2x1 tane almasi yeterlidir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|