Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oksuruk ve hırıltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoksuruk ve hırıltı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
inciboncukus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 47
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı inciboncukus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: oksuruk ve hırıltı
    Gönderim Zamanı: 18 Tem 2014 Saat 21:31
Merhaba doktor bey,  yanlislikla bos msj gondermisim cevaba sorumu yaziyorum
Elimden geldigince onceki mesajlari okumaya calistim. bebegim 5.5 aylik 8.5kg  doğum kilosu 3650 gr. Yalniz anne sutu aliyor.3 gundur öksürük şikayeti vardi. Ates yok.Bugun biraz hirilti eslik edince dr goturdum.  Hemen antibiyotik öksürük şurubu ve bryca.. verdi. Almadim. Coldmix muadili okaliptus yağı ve ladin yağı karisimi bi ilac almış eşim bunu yastigina damlattim. Ayrica bir miktar anne sutune 4-5 damla limon damlatip verdim. Bir de burnuna serum fizyolojik damlattim.  Sorum su ki limonun bir zararı olur mu? gunde kac kere vermeliyim? Bir de baby led weaning konusundaki gorusleriniz neler? Konuyla alakasi yok ama yakinda ek gidaya baslayacagim icin merak ettim fikrinizi. Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117722
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 10:56
1- Ilk 1 sene icinde, bebekler anneden gecen "bagisiklik maddelerinin" koruyuculugu altindadir.. Bu sebeple, Antibiyotik gerektirecek durumlar, son derecede, NADIRDIR....
2- Antibiyotiklik bir durumda, agizda cok pis bir koku ve dil ustunde kalin bir pas tabakasi olusur.
3- Anneden gecen bagisiklik, virusler zamanla sekil degistirdiginden, grip viruslerine karsi etki degillerdir.
4-ColdMix kullanabilirsiniz.
5- Limonlu balida istediginiz kadar kullanabilirsiniz. tek fark; dogrudan kasiktaki bali veremezsiniz, az bir su ile karistirip, koyu limonata gibi verirsiniz.
6- 4 Aydan sonra, once "Kutu sutlerine" gecin,ancak 6 Aydan sonar. kahvalti, yogurt ve muhallebiye gecersiniz, bun;ardan sonrada, evde pisen; acisiz tarhana corbasi, suzme mercimek ve yayla corbasina bu sira ile baslarsiniz. en son yayla corbasinin pirinclerini yiyebildiginde, evde kendinize pisen, "Kiymali sebze" yemeklerini catal ezmesi yapip verirsiniz..
7- Eger, evde yemek pisirebilen bir anne iseniz, para ile mama veya ek gida almaniz kadar luzumsuz bir is olamaz.. Eski mailleri okuyun, bu konuyu cok genis anlattim.
Bakmayin siz bizim doktorlara,onlar sirf kendilerine is ciksin diye bir suru sacmaligi annelere sanki zorunlukmus gibi anlatirlar.
Yukarı Dön
inciboncukus Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 47
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı inciboncukus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 12:26
Parayla mama vs almayı düşünmüyorum zaten fakat ozellikle youtube'da son zamanlarda videolari artan ve moda olan bebek besleme akımı var blw denilen. Sebzeleri parmak şeklinde dograyip kendi ev yemeginizin içinde azicik yumusayinca çıkarıp önüne koyuyorsunuz o da alip yiyiyor kemiriyor fln. Bu konuda bogazina kaçar endisesi tasiyorum. Buyuk oglumda hep ayri yemek pisirdim başlarda.  Bunda ayri pisiremeyecegi o yuzden blw yi sormustum. Bir de kilosu ve gelişimi önde mi sizce? Ek gidaya simdi gecmesem mesela 7-8 aylikken baslasam ogunler nasil olur sizce? Son olarak anne sutuyle yulaf unlu muhallebi yapsam ek gidaya geçince?  Yulaf unu hakkindaki görüşünüz?  Değerli vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkurler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.