|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
özge deniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 May 2014 Saat 15:37 |
Merhaba Doktor bey, 4 yaşındaki oğlum 2 gündür ateşli. Bugün boğazına baktım. Kırmızı kırmızı noktacıklar vardı. Dili hafif sarımsı gibiydi. Dilde pas olursa antibiyotik verilmeli dediğiniz için pas mı değil mi emin olamadığım için parmaktan alınan kandan tahlil yaptırdım. Tahlil sonuçlar şu şekilde. Min Max WBC 10.3 5-12 LYMF 3.2 1.1-7.4 MID 0.8 0.1-2 GRAN 6.3 1.1-6.3 LYMF% 31.8 20-40 MID% 6.1 2-20 GRAN% 62.1 55-80 RBC 4.05 4-5 HGB 10.7 12.8-15.2 HCT 32.1 38-42 MCV 79.1 76-101 MCH 26.4 25-31 MCHC 33.4 33-35 RDW 60.7 30-150 RDW% 14.7 10-16 PLT 153 150-450 MPV 8 7.4-10.4 PCT 0.1 0.01-99.9 PDW 11.1 0.01-99.9 LPCR 19.7 0.01-99.9 1. WBC düşük olduğu halde doktor boğazlarına baktı ve antibiyotik verdi. WBCnin düşük olması viral bir enfeksiyon geçirdiğini gösteriyor. Fakat aklıma takılan daha önce yaptırdığımız ve size yazdığım tahlillerde WBC normalken viral durumlarda LYMF% si düşük GRAN% si yüksek çkıyordu. Siz de bu şekilde olması da durumun viral olduğunu gösterir demiştiniz. Fakat şimdi LYMF% si de, GRAN% si de normal sanki hiçbir sorun yokmuş gibi. Fakat oğlumun boğazları çok kötü durumda. Ateşi de hafif de olsa var. Bu durum ölçüm sonucunun yanlış olduğunu mu gösteriyor. Doktorun verdiği antibiyotiği almadım. Fakat herşeyin normal göründüğü için test sonucuna güvenmekle doğru mu yapıyorum size sormak istedim. Viral enfeksiyonlarda her zaman LYMF% si ve GRAN% si değişir mi yoksa değişmediği durumlar olabilir mi ? 2. Hgb 2 ay önce yine ayn yerde baktırdığımda 12,6 iken şimdi 10.7 çıkmış Bu kadar düşme nasl olabilir çünkü hergün oğluma düzenli et yediriyorum. Bunu hergün yapmaya da özellikle özen gösteriyorum. Doktora hastalık sırasında bakıldığı için mi böyle düşük çıktı dedim. Yok ondan olmaz dedi. O zaman neden oğlumun hgb'ni bu kısa zamanda bu kadar düşmüş olabilir. Yiyecek olarak fazlasıyla alındığı halde kan değerindeki bu düşmenin nedeni ne olabilir beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Doktor katılmadığım o kadar şey söyledi ki buraya sığmaz hepsi. Ateşi düşmese de ibufen ver şu şu nedenden dolay gibi veya öksürük şurubu yazması gibi. Ant. verdiğini söylemiştim zaten. O yüzden sizin düşünceleriniz çok önemli benim için... İlginiz için çok teşekkürler... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Antibiyotik gerekmiyor... Tahlilde, "Eriskin" Referans degerleri kullanildigi halde, gene dusuk kaliyor. Sakin Antibiyotik vermeyin...
LYM% ve GRAN% ilk safhada, kandaki mevcut hucreler dolayisi ile bu sekildedir, ilerleyen gunlerde, yeni LYM'ler yapildikca, oran tersine doner. Muhim olan, WBC degeridir... 2- Enfeksiyonlar esnasinda, vucut; mikroplar faydalanamasin diye fazla kani ve demiri depolara saklar. Bu sebeple, sahislar hastalik esnasinda; "Soluk" gorunurler. Hastalik gectikten sonra, tekrar eski halini alacak... SAKIN, Demir ilaci vermeyin, hastalik cok agirlasir. 3- Soyledigi uydurmalarin hicbirine kanmayin, sakin ilac/antibiyotik de VERMEYIN... 4- Atesin nasil ve nicin oldugunu; 30 senede ogrenemediler, bundan sonra hic ogrenemezler.. Hastalari; Ates ile korkuttuklari icin, ogrenmek islerine gelmiyor.. |
|
![]() |
|
özge deniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Teşekkür ederim cevabınız için. Bugün sabah oğlumun ağzında koku da vardı. Dilindeki sarılık da, boğazındaki ağrı ve kırmızı noktacıklar da devam ediyor. İştah da hiç yok. Doktor bey, wbc değeri tahlilde normal çıktığı için soruyorum acaba antibiyotik gerektirmeyen durumlarda da dilde pas ve ağızda koku olabiliyor mu??? Yoksa sadece antibiyotik gerektiği durumlarda mı oluyor. Bunu çok merak ediyorum...
Bir de doktor kan tahlilinde bir de ASO ve CRP ye bakmış. İkisi de negatif. ASO ya beta olup olmadığını görmek için baktım demişti. Dediği gibi ASO dan beta anlaşılır mı?
Düzenleyen özge deniz - 12 May 2014 Saat 16:27 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Oruc tutanlarda bile olur..Agizdaki koku, her iki durumda farklidir. Ayird edebilmek icin, her iki kokuyuda tanimaniz gerekir.
1- CRP, tabiiki (-) olacak, zira viral bir enfeksiyon var, antibiyotik gerektirecek bir enfeksiyon YOK... 2- ASO: Streptokok enefeksiyonundan SONRA, olusan bir "tepki antikoru dur"... Daha hastaligin basinda, (+) olmaz, sonra olur. ASO; Streptokok teshisi icin degil, Akut Eklem Romatizmasinda; "Minor bulgu" olarak degerlendirilir. Esas "Major bulgular" yoksa, hicbir anlami yoktur... Ama orasi Turkiye, orada, tek basina, ASO (+) diye Romatizma teshisi koyarlar.. 3- 4 yasinda bir cocukta, zaten ne Streptokok enfeksiyonu olur, nede Kalp Romatizmasi... AMA, dedigim gibi, orasi Turkiye... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Doktor bey bir şey daha sormak istiyorum. Biraz önce bademciklerine ışıkta bakmaya çalıştım. Yer yer beyazlklar vardı. Bu beyazlıklara daha önce dikkat etmemiştim. Yoksa o zaman sorardım. Bademciklerde beyaz beyaz lekeler olması da antibiyotik gerekmeyen durumlarda olabilir mi? Çünkü size sormadan nette epey araştırma yaptım. Hep bakteriyel olur diye karşıma çıktı. Beta veya diğer bakteriyel enf. harici viral hastalıklarda da bademcikler üzerinde beyaz beyaz aft gibi görüntü olabilir mi acaba...Ateşi de 37lerde idi 39,5 olmuş.
Çok teşekkürler...
Düzenleyen özge deniz - 12 May 2014 Saat 19:15 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
YANLIS... En fazla, Viral hastaliklarda olur... Tek-tek olanlar, hastalik bulgusu degildir. Onlara, "Tonsil Tikaci" denir, sert gidalarin yenmesi ile suprulur giderler.
Grip geciriyor. " Beta veya diğer bakteriyel enf. harici viral hastalıklarda da bademcikler üzerinde beyaz beyaz aft gibi görüntü olabilir mi " Olabilir-olmayabilir, bunlara hic bakmiyoruz...Eger WBC baktiramiyorsaniz: Ates + Dilde pas + Agizda koku= Antibiyotik baslayin...EGER: Ates + Dilde pas + Agizda koku + Bulanti/kusma varsa= Streptokok enfeksiyonu demektir. Strep-A Testi gerekir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
WBC ye baktırdım ve sınırlar arasında çıktığını yazmışım ya yeniden WBC baktırmam mı gerekiyor bu durumda. Çünkü dediğim gibi dilde pas var ama koku bir oluyor bir olmuyor. Ateş 2 gündür 37-38 iken birkaç saat önce 39.5'a çıktı.
Eski maillerinizi epey bir araştırdım da sanki Enfeksiyoz Monükleoz bize uyuyor gibi gelmişti. Çünkü WBC sınırlar arasında. CRP negatif, ateş ve boğazda beyaz lekeler olduğu için. Tahlilde MONO ya bakmadıkları için belli değil ama belirtiler bu hastalığı gösteriyor gibi geldi. Sizce de öyle olabilir mi ?Yoksa WBC'ye tekrar mı baktırayım. Çünkü dilde pas ve kokudan tam emin olamıyorum. Bulantıya gelince 2-3 kez kusucam diye tuvalete geldik ama hiç kusmadı. Çok teşekkürler...
Düzenleyen özge deniz - 12 May 2014 Saat 23:59 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Enfeksiyoz Mononukleoz'da VIRAL bir hastalik oldugundan, fazla kurcalamayin, nasil olsa farkli bir ilac/ antibiyotik vermeyecegim...
Baska tahlil filan da yatirmayin... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|