Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Akut Bronsit midir?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAkut Bronsit midir?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Akut Bronsit midir?
    Gönderim Zamanı: 09 Nis 2014 Saat 17:39
Hocam 34 aylik oğlumun 3 gün önce hafif burun akintisi ve öksürügü basladi.hemen basladim serum fiz.bal ve cold mixe. Fakat dün aksam öksürük cok yoğunlaştı ve balgamli sabaha karsi 2 kez kustu.eski maillerinizden okudum suanki durumu akut bronsit gibi cünkü bazen nefesinde verirken yani cızırtılar geliyor solunumuda uykuda 30lar civarinda Atesi yok genel durumu iştahida iyi.fakat cızırtılar korkutuyor beni sırtında bişiy yok hırıltı tarzında dinliyorum.akut bronsitmidir gercekten doktora götürmedm.okudugum kadariyla akut bronşitte Viral bir Hadise imiş.ekstra bişiy yapmalimiyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2014 Saat 23:27
Kafayi takmayin ve oturun oturdugunuz yerde...Benim anlattiklarima, aynen devam edin.
Yukarı Dön
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2014 Saat 23:39
Hocam baskıdan dolayı gittik drama.kan sayimi istedim.degerler söyle 
WBC 16.8 
LENFOSİT % 16.10
NEU 12.40
NEU % 73.80
CRP. 2.59
Bunlar yanları yildizli degerler dr da akut tonsillit yazmis ve Sol ciğerde değişik ses gelio dedi cok hafif dedi amoklavin evosten ventolin surup ibıramin cold verdi ve bu arada Sol bacaginda 3 tane ciban cıktı yanları kızarık uçlar iltihaplı ve hiç elletmiyor canı yaniyor dr onlara da antibiyotik iyi gelir dedi resimde yolliycam hocam.varolun...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 00:15
Bu ne bicim, "Akut Tonsillit"??? Olsa idi, ates tavana cikardi.. Resmen salliyor, sakin hicbir dedigine inanmayin, hicbir ilacida kullanmayin...
CRP:2.59 O geri zekali bu degeri nasil izah ediyor???
Bacaktaki yaralara, hemen Batticon surun, gerisini resim gelince hallederiz..
Yukarı Dön
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 00:44
Hocam telden atamadim Bitürlü ama bildiğiniz ciban yani iltihap ve yanları kizarik şiş ve cani yani oraya degince.dr CRP içinde yazmiş antibiyotik bide WBC Side yüksek diilmi?yanları kızarık antibiyotik baslayin demişsiniz önceki maillere baktımda.amoklavin 400 var suan sadece?? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 03:21
CRP; cok dusuk. Antibiyotik gereken durumlarda;200'un ustune cikar. WBC'NIN yuksek olmasi, "CRP" nin dusuk olmasi, olcumlerde bir hata olabilecegini gosteriyor.
Yukarı Dön
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 09:29
Hocam dr tam tersi yüksek dedi.referans degerinide yazayım..
CRP 2.59.  referans <0.50 mg/dl
Yukarı Dön
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 10:19
http://i.hizliresim.com/XWY75j.jpg 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.