|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
esya ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Mar 2014 Saat 19:33 |
İyi akşamlar Kadir Bey oğlum 2008 nisan doğumlu 17 kilo. Dünden beri boğazının ağrıdığını söylüyor. Şimdi de uyuyup kaldı ateşi çıkmaya başladı. Ağzı da kokmaya başlamış ve dili de sarımtrak baya. Sabah ki durumuna göre bakacağım ama bakteriyel gibi. Çok bitkin düştü bi anda. Gerek olursa antibiyotik hangisini ve ne ölçüde kullanayım.?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118124 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aug...tin 400 (70ml) gunde;2x1 olcek(5ml) verin. Kutuyu bitirin.
|
|
![]() |
|
esya ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam durumu biraz değişik geldiği için, yüzünde ödem oldu ve sırt kol ve elleinde kızarıklıklar oluştu isilik gibi fakat ateş çıkmadı. Durumu çok ağır değildi ama bu şüphelerden dolayı test yaptırdım.Strep A pozitif geldi malesef. Depocilin denen iğne hiçbiryerde yok
![]() Şimdi ben aug..400 ü başlıyorum sabah akşam 5 ml. 20 gün süreyle bu şekilde kullanacağım değil mi? İkinci sorum da yarın okula gidebilir mi? Ya da ne kadar süreyle evde istirahat etsin? İyi ki sizi tanımışım yoksa bu durumdan haberimiz bile olmazdı....Hakkınızı ödeyemeyiz.. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118124 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
TARIFINIZ; Kizil hastaligina uyuyor. Zaten Strep-A testinin de; (+) gelmesi bu teshisi dogruluyor.
Tabii, ne olacak, alt tarafi 2 TL lik bir ilac.... Beyefendilerin umurundami?? Maalesef EN AZ 20 gun Antibiyotik kullanmaniz gerekiyor, Aug. 400 ile devam etmeniz, pahaliya mal olur, elinizdeki Aug..n400 bittiginde, Pen-Os750 gunde:2x1 olvek ile devam edin... Kizil, ilac baslandiktan 12 saat sonra iyilesir. Yarin sabah okula gidebilir. Errafinizdaki kimselere de, bu bilgileri aktarin. Bilhassa benim: "-Beta Diye Bir virus...-" makalemi okusunlar... |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet hocam yaklaşık 3 kutu gider diye tahmin ediyorum ilaç da 9,5 lira. Sağlık ocağından reçetee ettireyim bari. Olsun yavrumuz iyileşsinde önemli değil gerçi fiyatı.Acildeki doktor da onu dedi zaten ucuz ilaç olduğundan uğraşmıyorlar dedi. Ama acilden çıkarken oğlumun sevincini görecektiniz iğneden kurtuldum diye havalara zıpladı
![]() Bi de şunu çok merak ettim sık sık bu beta bulaşan çocukları okuyoruz forumda peki biz anne babalara bu betanın bi etkisi olmuyor mu? Ya da bulaşıyor da biz mi farketmeden atlatıyoruz? Bulaşmışsa teşhis ve tedavi çocuklarımıza uyguladığımız gibi mi oluyor? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN; "bogaz kulturlerine" inanmayin... Yaptiracaksaniz; DAIMA: Strep-A Testi yaptirin. Zira, kulturlerde, hastalik yapmayan "Streptokok cinsleri" de uruyor... Aptal doktorlarda bu raporlara kanip hastalara yanlis teshis koyup, yanlis tedaviler veriyorlar...
mikrop, oyle "pstaci" gibi tasinmaz... Mutlaka hastalikli kimselerden bulasir. Bu sebeple, 5 yasindan evvel son dercede nadirdir... Hasta kimselerde de; ATES + DILDE PAS + AGIZDA KOKU + BULANTI ve KUSMA, MUTLAKA olur... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|