Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bakteriyel enfeksiyon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBakteriyel enfeksiyon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 406
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bakteriyel enfeksiyon
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2014 Saat 19:33
İyi akşamlar Kadir Bey oğlum 2008 nisan doğumlu 17 kilo. Dünden beri boğazının ağrıdığını söylüyor. Şimdi de uyuyup kaldı ateşi çıkmaya başladı. Ağzı da kokmaya başlamış ve dili de sarımtrak baya. Sabah ki durumuna göre bakacağım ama bakteriyel gibi. Çok bitkin düştü bi anda. Gerek olursa antibiyotik hangisini ve ne ölçüde kullanayım.?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2014 Saat 19:54
Aug...tin 400 (70ml) gunde;2x1 olcek(5ml) verin. Kutuyu bitirin.
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2014 Saat 17:41
Hocam durumu biraz değişik geldiği için, yüzünde ödem oldu ve sırt kol ve elleinde kızarıklıklar oluştu isilik gibi fakat ateş çıkmadı. Durumu çok ağır değildi ama bu şüphelerden dolayı test yaptırdım.Strep A pozitif geldi malesef. Depocilin denen iğne hiçbiryerde yok Angry Acil devlet hastanesinde bile yoook.
Şimdi ben aug..400 ü başlıyorum sabah akşam 5 ml. 20 gün süreyle bu şekilde kullanacağım değil mi?
İkinci sorum da yarın okula gidebilir mi? Ya da ne kadar süreyle evde istirahat etsin?
İyi ki sizi tanımışım yoksa bu durumdan haberimiz bile olmazdı....Hakkınızı ödeyemeyiz..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2014 Saat 20:27
TARIFINIZ; Kizil hastaligina uyuyor. Zaten Strep-A testinin de; (+) gelmesi bu teshisi dogruluyor.
Tabii, ne olacak, alt tarafi 2 TL lik bir ilac.... Beyefendilerin umurundami?? Maalesef EN AZ 20 gun Antibiyotik kullanmaniz gerekiyor, Aug. 400 ile devam etmeniz, pahaliya mal olur, elinizdeki Aug..n400 bittiginde, Pen-Os750 gunde:2x1 olvek ile devam edin... Kizil, ilac baslandiktan 12 saat sonra iyilesir. Yarin sabah okula gidebilir.
Errafinizdaki kimselere de, bu bilgileri aktarin. Bilhassa benim: "-Beta Diye Bir virus...-" makalemi okusunlar...
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2014 Saat 23:04
Evet hocam yaklaşık 3 kutu gider diye tahmin ediyorum ilaç da 9,5 lira. Sağlık ocağından reçetee ettireyim bari. Olsun yavrumuz iyileşsinde önemli değil gerçi fiyatı.Acildeki doktor da onu dedi zaten ucuz ilaç olduğundan uğraşmıyorlar dedi. Ama acilden çıkarken oğlumun sevincini görecektiniz iğneden kurtuldum diye havalara zıpladıTongue
Bi de şunu çok merak ettim sık sık bu beta bulaşan çocukları okuyoruz forumda peki biz anne babalara bu betanın bi etkisi olmuyor mu? Ya da bulaşıyor da biz mi farketmeden atlatıyoruz? Bulaşmışsa teşhis ve tedavi çocuklarımıza uyguladığımız gibi mi oluyor?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2014 Saat 19:17
SAKIN; "bogaz kulturlerine" inanmayin... Yaptiracaksaniz; DAIMA: Strep-A Testi yaptirin. Zira, kulturlerde, hastalik yapmayan "Streptokok cinsleri" de uruyor... Aptal doktorlarda bu raporlara kanip hastalara yanlis teshis koyup, yanlis tedaviler veriyorlar...
mikrop, oyle "pstaci" gibi tasinmaz... Mutlaka hastalikli kimselerden bulasir. Bu sebeple, 5 yasindan evvel son dercede nadirdir...
Hasta kimselerde de; ATES + DILDE PAS + AGIZDA KOKU + BULANTI ve KUSMA, MUTLAKA olur...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.