|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Oranje ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 176 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mar 2014 Saat 13:28 |
Merhaba hocam.Oğlum 23 aylık.10.8 kg ve 86 cm. Doğumda 3.190 gr ve 48 cm idi. 1 haftalıkken burnu tıkandı ve bu tıkanıklık sebebi ile hiç meme emmedi.6 ay sağarak besledim,sonrasında ise ek gıdalara geçildi.Burun tıkanıklığı için bugüne kadar hiç ilaçlı sprey kullanmadık.Sadece serm fizyo ve aspirator ile temizledik. Şuan 23 aylık ve burun tıkanıklığı hiç geçmedi.Zaten tıkalı olan burnu hasta olunca daha da fenalaşıyor ve sarı-yeşil olan burun akıntısı en az 2 ay sürerek devam ediyor. Uykuda nefes almak için çok efor sarfettiği için ter içinde kalıyor. Uykusunda 7-8 dk arayla 10-15 saniye kadar süren uyku apneleri yaşıyor,sonra birden can havliyle nefes almaya devam ediyor. Deliksiz uyku zaten ağzı açık uyuduğu için hiç mümkün olmuyor çünkü illa ki ağzı kuruduğu ve yutkunmakta güçlük çektiği için bir yudum dahi olsa su istiyor. Katı gıdaları nefes alma problemi yüzünden 2-3 ısırık alıp yemeyi bırakıyor.Hem ağzıyla nefes almaya çalışıp hem çiğnemek zo geliyor.Et-köfte gibi besinleri çok nadir bir iki ısırık kadar tüketiyor.Sabah sütünü kaşıkla zorla içiriyorum.Öğlen bir kase yoğurt ve her akşam puding ile günlük güç bela 500 cc oluyor.İnanın bu yeme probleminden dolayı tükendiğimi hissediyorum artık. Ağzı sürekli açık olduğu için sıklıkla salyası akıyor.Televizyon seyrederken veya bir şeye dikkatlice bakarken nefesini 3-4 saniye tutup bırakıyor,tutup bırakıyor.. Evet hocam sayenizde çocuğumu antibiyotiksiz ve ilaçsız büyüttüm.Geniz eti ile ilgili yazılarınızın çoğunu okudum.6-7 yaşında geçeceğinide biliyorum fakat ben çocuğumun o yaşa gelene kadar biraz daha hırpalanmasını istemiyorum.İnanın çok zor durumdayız. KBB doktoru ufak bir operasyon ile çok rahatlayacağını söylüyor.Açıkcası benimde düzelmesi için tek umudum bu operasyon oldu . Geniz eti operasyonu denen ameliyat nasıl bir şeydir?Artısı eksisi nelerdir? Çocuğum rahatlayacaksa yaptırmak daha mantıklı değimlidir ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118532 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Geniz eti" ile, yakindan-uzaktan bir alakasi yok... Gittiginiz; KBB doktoru, herhalde: "Kargadan baska kus bilmeyen" cinsten, sabit fikirli bir doktor... Bir cocukta; dogdugundan itibaren, "Geniz eti" OLAMAZ.....
AMA; "Koanal Atrezi" olabilir... Baska bir KBB doktoruna gidin ve bu teshisi soyleyin...EGER VARSA..:Cok basit ameliyati vardir. Bu konu ile ilgili eski mailleri okuyun... Bu yasta, "geniz etini alacagiz" diye cocugu ameliyata aliyorlar, agzi kucuk oldugundan ve aletler sigmadigi icin, ameliyati yapamiyorlar ve sadece cocuk hirpalanmis oluyor ve sizi 'eli bos' gondermemek icinde, hic gerekmedigi halde kulaklarina tup takip, "6 ay sonrasina" geniz eti ameliyati icin randevu veriyorlar..Yiyenler, yiyor. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Mar 2014 Saat 18:32 |
|
![]() |
|
Oranje ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 176 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba hocam…Size hikayemizden bahsetmiştim yukarıda… Sizin tavsiyeniz üzerine başka bir doktora gittik.Tomografi ve kameralı bir sistem ile yine geniz eti teşhisi koyuldu.Ameliyat ile hırıldaması ve horuldamasının kesin olarak kesileceğini söyledi doktor. Koanal atreziden bahsettim ve ameliyat esnasında burun boşluklarına da bakacağını söyledi. Yavrumun uyku apnesinden çok korktuğum için sizin konu hakkındaki görüşlerinizi bilsemde boynu bükük kabul ettim…Belki,belki iyileşir düşüncesindeydim… Ameliyat sonrası ilk gecemizde yaşadığımız değişime inanamadım…Doğduğundan beri ilk defa horlamadan,nefesi kesilmeden bir gece geçirdi.İnanın o gün gözyaşlarımı tutamadım.. Her gece o nefes kesilmesi,uyku apnesi denen sorun bitecekti artık ve bitti de çok şükür.. Operasyonun üzerinden 2.5 hafta geçti ve şuan oğlum inanılmaz rahat nefes alıyor.Artık hotlamıyor,hırıldamıyor,nefes tutmaları yaşamıyor ve en güzeli ise büyük lokmaları burnundan nefes alarak çiğneyip yutabiliyor. Hocam bizim bu durumumuzu nasıl yorumluyorsunuz ? Yani oğlumun düzelmesi için bu ameliyatta ne olmuş olabilir ? Geniz eti diye bir şey yok ise bu doktor oğlumun rahatlaması için ne yaptı acaba ? Ben oğlumu hep sizin anlattıklarınızla büyüttüm.Hiç sözünüzden dışarı çıkmadım fakat şu geniz eti mevzusunda sözünüzden çıktığım için içim içimi kemiriyor. Hata mı yaptım acaba bu operasyonu kabul etmekle ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118532 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Muhtemelen, "Koanal Atrezi" vardi, ama kendi teshisi olmadigi icin, bu sekilde durumu idaere ederek duzeltti.Yoksa, geniz eti olsa bile bu kadar "dramatik' duzelme olmazdi, zira geniz eti bir lenf bezidir ve tek basina sismez..Ayricada, geniz eti ve cevresindeki Lenf bezlerinin bu kadar sikayet yapabilecek kadar buyumesi icin, epey bir sayida enfeksiyon gecirmesi ve ZAMAN gereklidir...
Oyle; "dogumdan" itibaren, geniz eti, olmaz.. Neyse, sonucta, cocuk, duzelmis oldu.. Muhim olanda bu... AMA, olan sey: Koanal Atrezi idi... Geniz eti degil. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|