Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bduru Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bduru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kulak
    Gönderim Zamanı: 27 Mar 2014 Saat 09:35
Merhaba hocam kızım şu an 19 aylık. 1 yaşından beri 3-4 hafta baralıklarla sık sık kulak genelde bazen boğaz enfeksiyonu aluyor.kış ayında bulunduğumuz süre içinde çok grip oldu arkasından her defasında kulak enf oluyor. İlk gittiğimiz çocuk dr kbbye yönlendirdi kulak arkasımda sıvı toplanmış dedi KBB doktoru osıvıyı patlattı ve antibiyotik veri her defasında konrole de giitik geçmiş dediler. Birkaç hafta sonra grip otrivine sprey, serum fizyolojik, peditus vs. kullandım ama yine de arkasından kulak enf oldu. birkaç defa her olduğunda antibiyotik şurup, 3defa novosef iğne tedavisi oldu. Bir defa da sudafed şurup vermişti. bu defa dr değiştirdim.2gun önce götürdüm.Biz de gördük kameradan.kulak içşinde balon içinde iltihap vardı. Doktor peditus, dolven,augmentin, buruna rhinfact, kulak için nörsol ve riflocin verdi 1hafta kullanın 1hafta sonra gelin gerekirse ilaç tedavisine devam edebiliriz dedi. Çocuk küçük old için ilaç tedavisi uygun, ilerleyen yaşta rahatsızlığı devam ederse kulağa tüp takmamız gerekir dedi. Ben de korkuyorum o duruma gelirse diye; ilaçlarını düzenli kullanıyorum çok sık doktora götürüyorum. Çok sık banyo yaptırmıyorum banyo yaptırırken vazelinli pamuk kullanıyorum nekadar koruyor bilmiyorum çünkü banyo yaparken hırçın çok hareketli. Korkum bu kadar çok ilaç kullanıyor neden sık tekrarlıyor ve geçmiyor kulak iltihabı. Sizin görüşünüz ve öneriniz ne olabilir hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119457
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2014 Saat 18:13
Ne, o avuc dolusu paralar doktugunuz doktorlarin, nede verdikleri o "sahtekar" ilaclarin, kulaklara 3 kurusluk hayri olmadi, zaten olamazdi da... SAKIN verilen hicbir ilaci kullanmayin... Hepsi sizi oyalayip, biktirip, ameliyata razi olacak hale getirmek icin yapilan dumenlerdir... O ilaclari kullandiginiz surece, ameliyat kacinilmaz olacaktir... Milleti zaten bu sekilde, once ilaclara bogarak ve biktirark ameliyata razi ediyorlar...
Ne banyonun kulaklara bir zarari vardir, nede kulaklara pamuk tikamanin bir faydasi... Sizleri boyle luzumsuz islerle oyalayip, sanki ellerinden gelen her seyi yapmislarda, en son care ameliyat kalmis gibi "show" yapiyorlar...
Eski mailleri okuyun... 2yasinda, 3 yasindaki bebeleri,"geniz etini alacagiz" diye, bu ameliyatlara sokup ameliyat edemedikleri ve epey bir cocugu hirpaladiktan sonra sadece kulak tupu takilanlari, amelyatta olenleri, hepsini okursunuz...
HEMEN: Verilen butun ilaclari cope atin. Bir daha Grip oldugunda; sadece, Serum fiz 10'ar damla burunlarina sikin, oksurdugunde; limonlu bal verin ve aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatin... Kulak agrisi oldugunda, Serum fiz'e ara verip, onun yerine, Iliadin ped burun damlasi gunde:2x2'ser damla burun deliklerine damlatin (3gun).. Hepsi bu kadar...
Cok okumaniz sart..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Mar 2014 Saat 18:14
Yukarı Dön
bduru Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bduru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2014 Saat 09:15
teşekkürler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.