Doktor bey;
Kızım 17 Aralık 2007 doğumlu. 1. sınıfa gidiyor. Şu an 19 kg boyu da 115-116 cm. Her zaman iştahsız bir çocuk oldu. Hep benim zorumla yiyor. Yumurtasını sütünü yedirmeye çalışıyoruz, kaşar peyniri bile isteksizce yiyor. Yoğurt bir kaç kaşık yemeklerle birlikte. Sebzelerle hiç arası yok. Yine benim zorumla 3-4 kaşık ancak yiyor onu da pilav-makarnayla birlikte olursa. Kavrulmuş kıyma-et(sade olursa ancak, 1 kase kadar) ve 3 tane köfteyi zor bitiriyor. Meyve olarak her gün 1 elma. Kışın buna ek olarak mandalina yazınsa çilek-karpuz. Diğer meyvelerden ara sıra az miktarlarda yiyor. Abur cubur sever, belli başlı şeyleri yemesine izin veriyoruz ama yemeklerden önce yasak. 
Sizce gelişimi nasıl? Bu beslenme şekli bana hep yetersiz ve eksik geliyor ama hiçbir şekilde düzene koyamıyorum. Yemek saatleri hep bir mücadele bizim için. Sofraya otururken bile "ne kadar yersem kalkabilirim?" diye soruyor... Daha önce balık yağları, sözümona iştah açıcılar vb. kullandık ama değişen bir şey yok. 
Sizi yormak istemem ama bizim anlayacağımız şekilde;
1. günlük ne kadar süt ve süt ürünleri tüketmeli?
2. haftada ne kadar et-köfte yese protein ihtiyacı karşılanır? (haftada 3-4 kez yumurta yiyor, her sabah yediremiyorum, istemiyor).
3. meyve-sebzeleri ne kadar yerse ihtiyacı karşılanır? Sebze olarak ille sebze yemekleri mi olmalı? Marul, domates, salatalık, havuç, patates, kabak, bezelye yiyor. Sadece bunları dönüşümlü yemesi yeterli olur mu?
4. Multivitamin şurup kullanmamız gerekir mi?
İnternette şu kadar gr protein, bu kadar gr karbonhidrat yemeli şeklinde bilgiler var ama bizim için anlaşılır ve pratik değil. Umarım sizi yormuş olmam bu sorularımla. Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim...