Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - multivitamin kullanmalı mıyız?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummultivitamin kullanmalı mıyız?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecrinelam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesajın Direkt Linki Konu: multivitamin kullanmalı mıyız?
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 14:21
Doktor bey;

Kızım 17 Aralık 2007 doğumlu. 1. sınıfa gidiyor. Şu an 19 kg boyu da 115-116 cm. Her zaman iştahsız bir çocuk oldu. Hep benim zorumla yiyor. Yumurtasını sütünü yedirmeye çalışıyoruz, kaşar peyniri bile isteksizce yiyor. Yoğurt bir kaç kaşık yemeklerle birlikte. Sebzelerle hiç arası yok. Yine benim zorumla 3-4 kaşık ancak yiyor onu da pilav-makarnayla birlikte olursa. Kavrulmuş kıyma-et(sade olursa ancak, 1 kase kadar) ve 3 tane köfteyi zor bitiriyor. Meyve olarak her gün 1 elma. Kışın buna ek olarak mandalina yazınsa çilek-karpuz. Diğer meyvelerden ara sıra az miktarlarda yiyor. Abur cubur sever, belli başlı şeyleri yemesine izin veriyoruz ama yemeklerden önce yasak. 

Sizce gelişimi nasıl? Bu beslenme şekli bana hep yetersiz ve eksik geliyor ama hiçbir şekilde düzene koyamıyorum. Yemek saatleri hep bir mücadele bizim için. Sofraya otururken bile "ne kadar yersem kalkabilirim?" diye soruyor... Daha önce balık yağları, sözümona iştah açıcılar vb. kullandık ama değişen bir şey yok. 

Sizi yormak istemem ama bizim anlayacağımız şekilde;
1. günlük ne kadar süt ve süt ürünleri tüketmeli?
2. haftada ne kadar et-köfte yese protein ihtiyacı karşılanır? (haftada 3-4 kez yumurta yiyor, her sabah yediremiyorum, istemiyor).
3. meyve-sebzeleri ne kadar yerse ihtiyacı karşılanır? Sebze olarak ille sebze yemekleri mi olmalı? Marul, domates, salatalık, havuç, patates, kabak, bezelye yiyor. Sadece bunları dönüşümlü yemesi yeterli olur mu?
4. Multivitamin şurup kullanmamız gerekir mi?

İnternette şu kadar gr protein, bu kadar gr karbonhidrat yemeli şeklinde bilgiler var ama bizim için anlaşılır ve pratik değil. Umarım sizi yormuş olmam bu sorularımla. Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119419
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 18:54
4cm boy fazlasi var. Kilosu; normal.
1- Gunde en az;600ml sut ve sutlu gida toplami olmali..
2- Ortalama, gunde 125gram et yerse, yeterli olur.
3- Meyva veya, sebze... Illaki "Broccoli" yiyecek diye bir iddiamiz yok...
4- Hayir, gerekmez. Senede 1 defa; Dvit3 ampulu kirip, tamamini bir seferde icirmeniz yeterlidir. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.