arkadaşlar,size çok güzel bir tarif yazıyorum.karadenizli olanlarınız bilir ama yine bilmeyenler için yazıyorum.adı börek ama aslında tatlıeee,karadeniz yemeği.açılıyor diye zor zannetmeyin,çok kolay,mutlaka deneyin.afiyet olsun,kolay gelsin şimdiden.
LAZ BÖREĞİ
HAMURU:1,5 çay bardağı yoğurt,1,5 çay bardağı sıvı yağ,1tane yumurta,1 paket kabartma tozu,aldığı kadar un(kulak memesi yumuşaklığı)
MUHALLEBİSİ:4 su bardağı süt,1,5 su bardağı toz şeker,3 yemek kaşığı un,3 yemek kaşığı nişasta,3 tane yumurta
ÜZERİ İÇİN:125 gr.tereyağ,pudra şekeri
YAPILIŞI:hamur yoğrulup,hem güzel açılması,hemde özleşmesi için 15-20 dak.dinlendirilir.30 parçaya ayrılıp,merdaneyle tabak büyüklüğünde,aralarına çok az nişasta serpilerek açılır,üst üste koyulur.15 tanesi,pişirilecek tepsi büyüklüğünde oklavayla açılır,yağlanmış tepsiye yerleştirilir.pişirilip,ılıtılmış muhallebi,yufkaların üzerine yayılır.diğer 15 yufkada açılıp,muhallebilerin üzerine serilir.istenilen büyüklükte karelere bölünerek,125 gr.tereyağ iyice kızdırılarak üzerine gezdirilir.200 derecede,önceden ısıtılmış fırında,altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip,tercihen,ertesi gün servis yapılır.afiyet olsun..
Düzenleyen reyyan - 14 Oca 2008 Saat 03:21