Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Hamur İşleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - LAZ BÖREĞİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuLAZ BÖREĞİ

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: LAZ BÖREĞİ
    Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 03:17

                  arkadaşlar,size çok güzel bir tarif yazıyorum.karadenizli olanlarınız bilir ama yine bilmeyenler için yazıyorum.adı börek ama aslında tatlıLOLeee,karadeniz yemeği.açılıyor diye zor zannetmeyin,çok kolay,mutlaka deneyin.afiyet olsun,kolay gelsin şimdiden.

                        LAZ BÖREĞİ

HAMURU:1,5 çay bardağı yoğurt,1,5 çay bardağı sıvı yağ,1tane yumurta,1 paket kabartma tozu,aldığı kadar un(kulak memesi yumuşaklığı)

MUHALLEBİSİ:4 su bardağı süt,1,5 su bardağı toz şeker,3 yemek kaşığı un,3 yemek kaşığı nişasta,3 tane yumurta

 ÜZERİ İÇİN:125 gr.tereyağ,pudra şekeri

 

              YAPILIŞI:hamur yoğrulup,hem güzel açılması,hemde özleşmesi için 15-20 dak.dinlendirilir.30 parçaya ayrılıp,merdaneyle tabak büyüklüğünde,aralarına çok az nişasta serpilerek açılır,üst üste koyulur.15 tanesi,pişirilecek tepsi büyüklüğünde oklavayla açılır,yağlanmış tepsiye yerleştirilir.pişirilip,ılıtılmış muhallebi,yufkaların üzerine yayılır.diğer 15 yufkada açılıp,muhallebilerin üzerine serilir.istenilen büyüklükte karelere bölünerek,125 gr.tereyağ iyice kızdırılarak üzerine gezdirilir.200 derecede,önceden ısıtılmış fırında,altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip,tercihen,ertesi gün servis yapılır.afiyet olsun..



Düzenleyen reyyan - 14 Oca 2008 Saat 03:21
Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007
Konum: yeni evinde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 818
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 14:14

gerçekten çok güzel bir tat. ellerine sağlık canımClap


çekirdek ailemizin çitlembiği
Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 16 Kas 2007
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 14:39
Canım,paylaşımın için teşekkürler.Oklavayla hamur açmakta usta değilim ama açan biriyle deneyebilirim.Yanlız şu dikkatimi çekti:peynir yok,üzerine pudra şekeri var.Tadı nasılki acaba?
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 15:10
ellerine saglik

Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2008 Saat 00:46
Orjinalini yazan: suzi suzi Yazdı:

Canım,paylaşımın için teşekkürler.Oklavayla hamur açmakta usta değilim ama açan biriyle deneyebilirim.Yanlız şu dikkatimi çekti:peynir yok,üzerine pudra şekeri var.Tadı nasılki acaba?
 
      suzicim,bunu yapmak için oklavada usta olmaya gerek yok tatlım,aralarında nişasta olduğu için,zaten çabik açılıyor ve çok çok ince olmasıda gerekmiyor.bence kendin bile yapabilirsin,başkasından yardım almana gerek yok.peynir yok,çünkü bu bir tatlı canım.hatta ben bazen hamurunada çok az pudra şekeri katıyorum.peynir yok deyince,bende sanki sadece tuzlularda kullanılıyormuş gibi düşünerek hemen bu bir tatlı dedim.halbuki,höşmerim,künefe gibi tatlılardada peynir kullanılıyor,hatta höşmerim tamamen peynir tatlısı dimiWinkhadi afiyet olsun,hem de kolay gelsin canım.walla ben tadını beğeniyorum ama tabiki damak zevkide farklı oluyor,inş.sende beğenirsin...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2008 Saat 02:22
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

ellerine saglik
 
       afiyet olsun canımClown
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2008 Saat 02:23
Orjinalini yazan: serifegül serifegül Yazdı:

gerçekten çok güzel bir tat. ellerine sağlık canımClap

 
      denede,öyle karar verWinkafiyet olsun..Clown
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2008 Saat 12:34
hmmm reyyan dökütürmüşsün geneClapkız sen burada oturuyo olsan benden bıkmıştın söyliimmLOLLOL
 
bu yufkalar kolay baklava gibi açılıyo kolay açılır...reyyan bu tarifi okurken aklıma geldi şöbiyet yaptıysan onun tarifinide versene bi ara bacımBig%20smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.