Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 4 aylık değerlendirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum4 aylık değerlendirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlem_azra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 96
Mesajın Direkt Linki Konu: 4 aylık değerlendirme
    Gönderim Zamanı: 06 Mar 2014 Saat 11:58
Merhaba Hocam;
Dün kızım 4 aylık oldu. 2550gr 49cm olarak doğdu. Bugün aşımızı olduk. Demir verdiler fakat kullanmayacağız. 
1- 6 kilo 61 cm. Baş çevresi 41cm. Başını geçen ay 39 ölçmüşlerdi bu ay 38 ölçtüler bende güvenemedim evde kendim ölçtüm 41 çıktı. Hocam ebe az kilo almış istersen mamaya başlayabilirsin dedi. Ben mamaya başlamayacağım tabii ki. Siz değerlendirebilir misiniz? Gelişimi iyimi?
2- Kakası çoğunlukla yeşil. Kurtulamadık. 3 gün önce hafif kan çizgileri de vardı bir daha olmadı. Çok sık emiyor. Sütüm de var ama gündüz 2 saatten uzun dayanamıyor. Emdiğinde de en az 15dk sürüyor. Gece sadece bir kere kalkıyor emmek için. Bu kaka olayı böyleyken neden ayda 400gr alıyor?
3- Zymaflour'u düzgün veremiyorum. Sadece anne sütü aldığı için yaklaşık bir yemek kaşığı suyun içinde eritip çay kaşığıyla veriyorum ama neredeyse hepsini tükürüyor. Nasıl yapacağımı bilemedim. Problem olur mu?
4- Yaklaşık 4 haftadır burnu tıkanıyor. Serum fiz., ColdMix ve sıcak buharla idare ediyorum. Çok sık hapşırıyor ve arada boğazından balgam söker gibi öksürüyor. Başka bir problemi yok. Bu grip mi? Yoksa evin neminden yada sıcaklığından mı olur?
Hocam iyi ki varsınız. Sayenizde bilinçleniyoruz yoksa bu sağlık sistemi bebeklerimizi hastanelere bağımlı hale getirecek ve hayatımız hastalık peşinde geçecek. Allah razı olsun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118452
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2014 Saat 01:58
1- 400gram eksigi kalmis. Dogumda; 1 kilo olan acik, 400grama inmis ama bu degerlendirmeyi yapabilecek bir zekaya sahip, saglik elemanini Turkiye de, araki bulasin. Boy, zaten yetismis. Kafa capi: 7mm. eksik kalmis, yani gelismesi "Super" SAKIN, mama filan baslamayin..
2- Bu kadar iyi gelismeyi saglayabilen bir bebegin kakasi tabiiki, "yesil" olur, bundan daha dogal ne olabilirki!!
3- Zymafluor'u mumkun olan "En az" su ile sulandirin.
4- Aynen devam edin, hafif bir Grip geciriyor, 2-3 hafta surecek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.