Sevgili Kadir Hocam

35 aylık (102cm 16 kilo) oğlum
.17aralıkta ökrüsük burun akması ateş şik. hastaneye: orta kulak ilt,bir kulakta sıvı birikmesi amoklavin ve şu an adını
hatırlamadığım 2 ilaç ve otrivine; sonrasında öksürük hariç düzelme
.ocak ortası yeniden burun akması artan öksürükle beraber __ama ateş
yok__ yine hastane teşhis üst solun enf aferin şurupp ve otrivine biraz
düzelme
.7 gün önce : 39.7 ateş, öksürük burun akması şikayetleriyle hastanee götürdük. geçmeyen şikayetleri üzerine doktorumuz tahliller istedi. tahlillerinde crp 3.44 wbc si 5,23 çıktı. doktor o
rta kulak iltihabı, diğer kulakta sıvı birikmesi ve üst solunum yolları enf teşhisi koydu aynı zamanda
kansızlık tespit etti (rbc3,97 hgb 10,24 hct 28,31 mcv 71,23 mch 25,77 mchc 36,17 mpv 5,72)
ventolin şurup (3*3mg)
corsal şurup (3*3mg)
cefbir toz (2*5mg)
dolven-calpol dönüşümlü ya da paronax fitil
otrivine 4 gün sonra bruno 4gün
santafer şurup (10gün sonra başlanacak 3 ay kullanılacak)
immunex şurup( 45 günde 3 kere tekrarlayan üst solun enf ve kreşe yeni başlamış olması nedenyle takviye istediğimizde önerdi 1 nisana kadar kullanılcak)
bu tedaviyi öngördü. bugün 7.günü ateş düşürücüyü bıraktık (5 gün kullandık 4 saatte 1 vermeyince ateş 39u geçiyordu) artık ateşi çıkmıyor, diğer ilaçlara henüz devam ediyoruz 2gün sonra kontrole götüreceğim. görüntüde hafif burun akıntısı var. öksürük arada tutuyor balgam var çıkaramıyor şeklinde.
1)sizden özellikle öğrenmek istediğim şey kulakta sıvı birikmesinin çok iyi tedavi edilmesi gerektğini okudum, bununla ilgili yapmamız gereken başka şey var mı? 45 gün kadar önce yine aynı teşhis konup 10gün benzer bir tedavi uygulanmıştı (amoklavin) ne yazıkki tekrarladı.. son teşhisten beri oğlumda bir miktar işitme sorunu olduğunu gözlemliyorum bu arada:(
2)kansızlık değerlerimizde sıkıntı büyük mü? günde 1litreye yakın inek sütü içiyor bunu azaltmalı mıyız kansızlığa karşı?
3)santaferin yanısıra doğal yöntemlerle desteklemek için keçiboynuzu tozu nu sütle karıştırıp içirmemi önerdiler, bu uygun mudur? alerjik birşey midir acaba keçiboynzu?
çok soru sordum biliyorum

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Düzenleyen sozsoy - 06 Şub 2014 Saat 15:08