Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulakta sıvı birikmesi, kansızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulakta sıvı birikmesi, kansızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sozsoy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: kulakta sıvı birikmesi, kansızlık
    Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 13:50
Sevgili Kadir Hocam Smile
35 aylık (102cm 16 kilo) oğlum

.17aralıkta ökrüsük burun akması ateş şik. hastaneye:  orta kulak ilt,bir kulakta  sıvı birikmesi amoklavin ve şu an adını hatırlamadığım 2 ilaç ve otrivine; sonrasında öksürük hariç düzelme

.ocak ortası yeniden  burun akması artan öksürükle beraber __ama ateş yok__ yine  hastane teşhis üst solun enf aferin şurupp ve otrivine biraz düzelme

.7 gün önce : 39.7 ateş, öksürük burun akması şikayetleriyle hastanee götürdük. geçmeyen şikayetleri üzerine doktorumuz tahliller istedi. tahlillerinde crp 3.44 wbc si 5,23 çıktı. doktor orta kulak iltihabı, diğer kulakta sıvı birikmesi ve üst solunum yolları enf teşhisi koydu aynı zamanda kansızlık tespit etti (rbc3,97  hgb 10,24  hct 28,31  mcv 71,23  mch 25,77  mchc 36,17  mpv 5,72)

ventolin şurup (3*3mg)
corsal şurup (3*3mg)
cefbir toz (2*5mg)
dolven-calpol dönüşümlü ya da paronax fitil
otrivine 4 gün sonra bruno 4gün
santafer şurup (10gün sonra başlanacak 3 ay kullanılacak)
 immunex şurup( 45 günde 3 kere tekrarlayan üst solun enf ve kreşe yeni başlamış olması nedenyle takviye istediğimizde önerdi 1 nisana kadar kullanılcak)

bu tedaviyi öngördü. bugün 7.günü ateş düşürücüyü bıraktık (5 gün kullandık 4 saatte 1 vermeyince ateş 39u geçiyordu)  artık ateşi çıkmıyor, diğer ilaçlara henüz devam ediyoruz 2gün sonra kontrole götüreceğim. görüntüde hafif burun akıntısı var. öksürük arada tutuyor balgam var çıkaramıyor şeklinde.

1)sizden özellikle öğrenmek istediğim şey kulakta sıvı birikmesinin çok iyi tedavi edilmesi gerektğini okudum, bununla ilgili yapmamız gereken başka şey var mı? 45 gün kadar önce yine aynı teşhis konup 10gün benzer bir tedavi uygulanmıştı (amoklavin) ne yazıkki tekrarladı.. son teşhisten beri oğlumda bir miktar işitme sorunu olduğunu gözlemliyorum bu arada:(

2)kansızlık değerlerimizde sıkıntı büyük mü? günde 1litreye yakın inek sütü içiyor bunu azaltmalı mıyız kansızlığa karşı?

3)santaferin yanısıra doğal yöntemlerle desteklemek için keçiboynuzu tozu nu sütle karıştırıp içirmemi önerdiler, bu uygun mudur? alerjik birşey midir acaba keçiboynzu?

çok soru sordum biliyorum Embarrassed
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

Düzenleyen sozsoy - 06 Şub 2014 Saat 15:08
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119550
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 20:15
-Devamli kazik yiyorsunuz....Aferini kullandinizmi, zaten iyilesmesine imkan olmuyor.. Tuzak ilactir. Ilgili yazilari okuyun.
-Kulak hadiseleri. DAIMA, Gripal enfeksiyonlari takiben olur, antibiyotik gereken hastaliklarda olmaz. Kaziklaniyorsunuz..Mailleri okuyun.
- Dolven ve Calpol haric diger HICBIR ilaci kullanmayin... Bu ilaclarla birlikte; Aferin verirseniz, cocukta Parasetamol zehirlenmesine yol acarsiniz. Aferin'de: 160mg Parasetamol vardir, TURK DOKTORLARI BUNU BILMEZ.. Kutularin ustunu okuyun.. Doktorlar okumuyor, bari siz okuyun.
-Gripler (ortalama)4-5gun ates yaparlar.
1- Kulak hadiselerinde; TEK BASINA; Iliadin ped burun damlasi yeterlidir. Eski mailleri okuyun.
2- HGB alt sinirda, dikkat edin, "Eriskin normal sinirlari" ile sizi kandiriyor olabilirler. Cocuk kan degerleri, eriskinlerden farklidir.
Sut icmek degil, et yememek kansizlik yapar.. Sarlatanlara inanmayin.
3- Bu yasta gunde ortalama bir kofte kadar etli gida alabilen bir cocukta demir ilacina gerek olmaz. Eski mailleri ve makaleleri okuyun.
Keci boynuzunun kendine hayri yoktur, Turkiye disinda, yenmez, sadece ilac sanayiinde, "dolgu maddesi" olarak kullanilir.
Cekirdegi ile birlikte yenen gidalar Allerji yapabilirler. (Cilek, muz gibi)

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Şub 2014 Saat 20:20
Yukarı Dön
sozsoy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2014 Saat 10:17
Hocam
Hızlı dönüşünüz için çok teşekkür ederim.
Eski yazıları da okuyorum bir yandan, küçük notlar alıyorum her zaman aklımda olması için.

1) İMMUNEX ŞURUP için ne yorum yaparsınız hocam bağışıklık güçlenmesi için önerdiler, kreşe yeni başladığı için 1 nisana kadar kullanmak üzere.

2)Oğluma ağrıyan yerin var mı dediğimde karnını ve kulağını gçsteriyor. karnı acaba ilaçlardan mı yoksa muane edilmesi gerekli mi?

3)Balgamı olup da atamadığı durumlar için ne önerirsiniz?

4)Oğlumun tek gözünde benim kayma olduğunu düşündüğüm özellkle öğleden saatlernden itibaren ortaya çıkan birşey var dünya göz (sizin de öneriniz orası bildiğim kadarıyla) de 2 defa (1 yıl arayla) muane oldu doktor kayma tespit etmedi, damlalı da muane yapıldı hiçbirşey görülmedi.
tüylü şeylere alerjiisi olabileceğini onun gün içinde ilerleyen saatlerde tek gözde küçülme yapabileceğini söyledi. Küçüldüğü için öyle görüyor olabileceğimizi söyledi. odasında tüylü birşey bulunmamasnı peluşlarla oynamamasını vs.  sizin görüşünüz nedir?

Hocam bu arada kızınızın ilkokuldan sınıf  arkadaşıyım ben, çocukken annem size birkaç kere  getirmişti beni. kızınıza ---------- selamı var derseniz sevinirim :)

teşekkürler, sevgiler

Düzenleyen sozsoy - 10 Şub 2014 Saat 10:46
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2014 Saat 18:50
1- Sarlatan ilacidir... Bagisiklik; ya "Hastalik" gecirerek veya "asi" olarak olusur ve guclenir... Eger boyle sacma-sapan ilaclarla bagisiklik olsa idi, asilara ne gerek vardi!!! Hele icinde Ethanol (Saf alkol)olanlar, en tehlikeli olanlardir.. Cocuklari resmen alkole alistiriyorlar..
2- Evet, ilaclar agriyi yapiyor, kesin duzelir. Kulagi agridiginda; MUTLAKA; Iliadin burun damlasini kullanin..
3- Balgam, (normal durumlarda) mutlaka atilir.. Tabii; allerji ilaclari, soguk alginligi ilaclari,oksuruk kesiciler, Balgam inceltici ilaclar agizdan verildiginde balgam atilamaz..
4- Cocuklarda,burun kemigi tam olusmadigindan, o bolgedeki deri "yayvan" olup, daha genis durur. Goz bebegi daha yakin GIBI durdugundan, sizi aldatir... Sasilik yok... Allerji ile HELE HIC ALAKASI YOK, TAMAMEN UYDURMA....

Ben sizi hatirliyorum.. Hafif tombul, guzel yanaklari olan bir kizdiniz... Ben; U.S.A. Arizona dayim, ilk firsatta selaminizi soylerim..
Yukarı Dön
sozsoy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2014 Saat 10:45
Hocam ,
Evet ben o hatırladığınız kızım Embarrassed   Bütün cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Herkes gibi benim de içime su serptiniz.

Size birşey daha soracağım ve şimdilik son olacak
Oğlum sezeryanla 38+4 de 4.050 kilo 50 santim doğdu. Yaş akciğer nedenyle küveze alındı 2.gün sarılık değerleri yükseldi 3.gün bu değerler düştü taburcu olacaktık ki  sepsis  dendi ,toplamda 10 gün yoğun bakımda küvezde kaldı.Antibiyotik tedavisi gördü. Sonra sağlıklı bir şekilde alıp evimize götürdük.
35 aylık oldu bile  (27 aylıkken de kızıl geçirdi çok hafif atlattı, bunun dışında gripler harici geçirdiği hastalığı olmadı)

Benim öğrenmek istediğim şey bunlarla ilgili hayat boyu dikkat etmemiz gereken birşey var mı? Her doktora gittiğimzde ben hatırlatıyorum ve bana bunların ileriye dönük bir hassasiyet yaratacak durumlar olmadığı söyleniyor. Ben sizin de fikrinizi almak istedim Embarrassed
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2014 Saat 18:04
1-27 aylik iken; KIZIL olmaz.. 7-10 yaslar arasinda tekrar KIZIL olursa, sasirmayin.. Ilk teshis yanlisti...
2- O yasta; nasil SEPSIS olur?? "Kan kulturu" alinmadan ve ureme olmadan, Sepsis gibi bir tani KONULAMAZ... Bana kalirsa, sizi bir "uc-kagida" getirdiler..
3- Elinizde o gun yapilmis bir kan sayimi varsa, bir bakin bakalim.WBC degeri kacmis!!! O yasda; WBC ust siniri:35.000 dir..( Eriskinde WBC ust sinir:11.000 dir)   Bana kalirsa sizi kazikladilar..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.