Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal oksuruk kusma ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal oksuruk kusma ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bonibon81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Konu: ishal oksuruk kusma ateş
    Gönderim Zamanı: 04 Şub 2014 Saat 23:38
merhaba hocam

28 aylık oğlum ateslendi ve gece kustu karnı ağrıdı ve ishal oldu gözu kızardı kulağınada geçmis  sırrı beye götürdük boğazında beyaz noktalar gordüm ant. iğne başlayalım betaya benzetiyorum dedi bu yasta beta olurmu hocam siz ne dyosunuz 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2014 Saat 23:41
birde hocam ishalden sonra 3 kere daha sadece balgam kustu

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117351
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2014 Saat 21:18
SAKIN, igne filan yaptirmayin...
1- Haklisiniz, bu yasta olmaz. Yazarlar bolumunde: "Beta diye bir virus..." makalemi okuyun.. MUTLAKA OKUYUN...
2- Olsa bile: Strep A testi ile kesin "teyit edilmeden" ASLA igne baslamayin. Tespit edildiginde; Deposilin6-3-3 gibi, kisa-orta-uzun tesirli Penisilinleri beraber bulunduran igne yapilmalidir.. Deposilin LA; yapildiktan 2 gun sonra, 3. gun etki etmeye baslar. Cocuk luzumsuz yere; 4 defa igne yer..

3- Ishalden sonra kusmanin devam etmesi: Rotavirus veya benzeri virutik ishal oldugunu gosterir. 1 hafta surer, tedavisi, ilaci yoktur. SADECE: Su kaybina dikkat edin, devamli su icirin. Gerekirse, gunde 1 defa: Emedur100 fitil ile kusmayi durdurun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Şub 2014 Saat 21:20
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 10:25
çok tesekkür ederim hocam sabırla cevapladınız ben sırrı beye götürdüm sizin gibi bir doktor istediğimi soyledim doktorumun yaptığı yanlısları anlattım ki eşimde gözünü açsın çocuğun bağısıklığını düsürüp kendilerine bağımlı hale getirdiklerini anlasın diye hatta gripken özellikle alerji surubu yazıp göğse indirmeye çalıstıklarını sizden ne oğrendiysem anlattım ama sizin gibi idealist değildi kocam ikna olmadı ben artık çok yoruldum sonuç eski doktorumuza gittik 1 torba ilaç iğne hepsini kullandık eşim bak çocuk iğleşti gördünmü dedi ben ve çabalarım ve sırrı beyin muayene ucreti çöpe gitti 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 13:54
merhaba hocam ben şimdi ne yapıcam ben 1.5 senedir gizli gizli sizin tavsiyelerinizi yaptım (aktibiyotk kutusunu bosaltıp sut koydum ventolın asisit şişelerinede bal limon koydum verdim)ama 1.5 senede kazandırdığım bağışıklığı bir seferde hic ettim malesef cocuğum gene eskisi gibi sağlıklı olurmu kocam bizim ilaç mumessili doktorumuza tapıyo taş kafalınında teki sizi okumuyo offf off hiçmi sizin gibi namuslu doktor yok hocam hiçmi özür dilerim kafanızı şişirdim size ALLAH BOL SAĞLIKLI UZUN ÖMURLER VERSİN İNSALLAH 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117351
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 20:28
Maalesef, artik butun doktorlar, bu "sahtekarlik carkina" inanmaya basladi. 1970-1980li yillarda, nasil her hastaya Lincocin igne yaziliyordu ise, simdi bilhassa bu "Ilac firmalarinin" para kazanma hirsi ile bu ilaclar yaziliyor..
Bu firmalar; 2006 Kurban Bayraminda, bakanlik mensuplari dahil, tam 300 doktoru Karayiplerde, 1 haftalik geziye goturduler.. (Navigator of The Seas gemisi ile) Bu ilac firmalari adam basi $5000 civarinda olan bu geziye bu doktorlari niye goturduler...Kocaniza bunu sorun..
Daha acik ne anlatayim!!! Tabii, kendiside bu carkin icinde. Bende daha ne bilgiler varda, basim belaya girer diye yazamiyorum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.