Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tahlil sonuçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtahlil sonuçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 345
Mesajın Direkt Linki Konu: tahlil sonuçları
    Gönderim Zamanı: 03 Şub 2014 Saat 09:52
kadir hocam 20 aylık kızımın 3 gün ateşi düşmedi, 40 dereceye kadar çıktı. yanında yoğun balgamlı öksürük ve burun akıntısı başladı. dili beyazladı ama ağzı kokmuyordu, halsizleşince dün doktora götürdük. 

doktor ciğerleri boğazları temiz sağ kulağı hafif kızarmaya başlamış dedi ve klamoks antibiyotik, calpol, aferin ve dolven verdi!!!! calpol ve aferini yarımşar ölçek üstüste verecekmişiz, ateş düşmezse 3 saat sonra dolven verebilirmişiz!!! antibiyotik 10 gün kullanın dedi!!!
kan tahlili istedim, isteksiz verdi. sonuç WBC : 9.9 CRP : 1.65 mg/L doktor sonuçlar normal dedi ama yinede antibiyotiği kullanmalıymışız.

tabiki almadım hiçbir ilacı bal limon fiz.serum devam edyiyoruz, hata etmiyoruz değil mi? bugün ateşi yok kızımın. 

Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2014 Saat 15:35
birde ağzının içinde, yanağının içi kısımları beyaz beyaz olmuş. doktor biberon kullanan çocuklarda olur, mantar dedi ve karbonatlı su ile silmemizi veya mikostatin kullanmamızı önerdi ne dersiniz?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118311
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2014 Saat 00:53
1- Aferin, akillanmissiniz..SAKIN; Antibiyotigi vermeyin, Grip geciriyor...
2- O keriz doktor'a da benden selam soyleyin, Calpol ile Aferin AYNI ILACTIR, yanyana verilmezler (Kutularin ustunde bile yazar) Her ikiside; Parasetamol'dur.. Cocugun Karacigerini harap edecek, keriz...
3- Bebeklerde, agiz icinde mantar, ancak ilk ayda, agiz icinde bakteriler daha yerlesmediginde olur.. Vay keriz vay... O gordukleriniz, biberon emerken, yanagin dis etlerine surtunmesi ile olan deri asinmasidir, hic bir zarari veya tedavisi yoktur..
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2014 Saat 10:30
yazdıklarınızı çok dikkatli okuyorum calpol ve aferinin aynı ilaçlar olduğunu biliyorum o yüzden çok şaşırdım. 
teşhisin o kadar doğru ki, aynen dediğiniz gibi deri aşınması görüntüsü var. çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118311
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2014 Saat 19:12
Bu bilgiler; kitaplarda yoktur. ANCAK TECRUBE ILE OGRENILIR... Ama, bizim doktorlarda; "Analiz ve Sentez" yapabilme kabiliyetleri daha Ortaokul-Lise caglarinda kisirlastirildigi icin, boyle becerileri yoktur.. Onlar "hafiz" gibi, derste ne anlatilmis ise o kadarini bilirler. Dersi kitaptan ogrenmek, tibbi mecmua okumak, Turk doktorlarini bozar...
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2014 Saat 09:57
 iyi ki varsınız, iyi ki tanımışız sizi

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.