Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - larenjit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlarenjit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Konu: larenjit
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2014 Saat 15:48
Hocam kızım 3 gün hapşırma ile başladı sonra birden gece boğuk bir ses ve havlar gibi öksürükle ve diğer gece daha ağır bir öksürük,38 derece ateş,nefes alamama,ağzı açık uyuma gibi sıkıntılarla ve boğazdaki balgamdan dolayı sanırım birazcık kusmayla devam etti..doktor larenjit ve boğazlarında hafif kızarıklıktan dolayı antibiyotik yazdı.600 mg klom..ks antibiyotik ve ateş olduğunda dolven ve calpol dönüşümlü olarak ver dedi.ve bide soğuk buhar yaptırdı hastanede birde ağzından şırıngayla bir şurup verdiler,larenjiti için.Antibiyotiğe başlamama gerek var mı hocam.soğuk buhar makinesi aldım,gece uyumadığında çalıştırmak için,siz öneriyormusunuz.saygılarımla. 
Minalisa
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118311
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2014 Saat 18:59
Bu tip hastaliklarin( Akut larenjit veya diger adi ile Krup) tamami VIRUTIKTIR, Antibiyotikler hicbir ise yaramazlar., Sadece HEMEN, yarim Ampul Decort'u kalcadan i.m. yaptirin.
Hastalik; 3 gece hastaligidir. Sikintili 3gece gecireceksiniz. Cok sikisirsa, soguk havaya cikarin, aninda acilir.
Decort yapildiginda, 4 saat sonra etkisini gosterir ve 48 saat etkilidir. 3. gunden sonra, siradan bir Grip halini alir. Eski mailleri okuyun.
SAKIN, Ates ile ugrasmayin, atesini dusurmeyin ve hele; oyle "donusumlu" ates dusurucu verme SALAKLIGINI sakin uygulamayin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Oca 2014 Saat 19:01
Yukarı Dön
mina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2014 Saat 21:15
hocam ,selam vermeden hemen konuya girmişim,kusura bakmayın.kızım uyurken acele yazmıştım.Birde illadin damla yazmıştı günde 3 defa 1 damla diye onu söylemeyi unutmuşum,kızım kıyameti koparıyor damlattırmıyor zaten.yani damlayıda henüz kullanamadım.uyanıkken keyfi yerinde,iştahı fena değil ama 'midem bulanıyor anne' şikayetleri sıklaştı larenjit mide bulantısı yapar mı hocam.Çok teşekkürler hocam.İYİKİ VARSINIZ.
Minalisa
Yukarı Dön
mina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2014 Saat 21:20
KIZIM 2 MART 2014  3 YAŞINA GİRCEK HOCAM.92 CM BOYU,14 KİLODA ÇIKTI BUGÜN HASTANEDE.BELİRTEYİM DEDİM.
Minalisa
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2014 Saat 00:31
Eger; Grip belistileri yaninda, "bulanti" oluyorsa, bu DOMUZ GRIBIdir... Sakin ilac-Antibiyotik kullanmayin.
Gelisimi: 3 yasa uyuyor. Yani; 3 yasini bitirmis olacak, girmeyecek.....

Dogdugu gun; 1 yasina giriyor... 1 sene sonra, 1 yasi bitiyor, 2 yasina giriyor...Ona gore hesaplayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Şub 2014 Saat 00:32
Yukarı Dön
mina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2014 Saat 13:06
evet hocam 3 yaşı bitecek...:)
Hocam ben dün gecemiz önceki geceye göre ateşsiz ve öksürüksüz(1 kere öksürdü su içti yattı) geçince sabah decort vurdurmadım..ee peki domuz giribi ise 1 hafta sürer demişsiniz,sabah kalktı kahvaltısını çok güzel yaptı,ama ara ara öksürüyor öğürür gibi yapıyor sonunda..ama kısa öksürükler,1 kere midem bulanıyor dedi;kusma, ishal yok henüz ,ateşi oluyor arada gelip geçiyor.ateşide 37.7 -38 arası.hiç bir şey vermedim:damla,decort,ateş düşürücü...yeri ve zamanında ballı limon ve cold mix ve buhar makinesine devam mı...peki bir kan tahlili yaptırayım mı hocam.  

Minalisa
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2014 Saat 18:52
Cocuklarda cok hafif gecer. Aynen tarif ettiginiz gibi; 1 hafta gecireceksiniz. Atesi olmadiktan sonra, tahlilede gerek yoktur.
Yukarı Dön
mina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2014 Saat 19:57

Hocam bugün öğle uykusunda koltuk altından ölçtüğümde 39 du ateşi...uyanıkken 37-37.5 .uyanıkken keyfi yerinde.oyun oynuyor,hopluyor,koşuyor.Uykuda oluyor ne oluyorsa.Çok teşekkürler hocam.hemen atlatırız umarım.

Minalisa
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.