Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kakada mukus ve kan
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKakada mukus ve kan

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 54
Mesajın Direkt Linki Konu: Kakada mukus ve kan
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2014 Saat 22:51
Hocam Merhaba,

Oglum 15.ekim 2013 Amerika dogumlu suan halen Amerikada ikamet etmekteyiz. Dolayisi ile bugune kadar yapilan tum tetkikler, ve konulan teshisler burada yapildi.
Dogumdan sonra sarilik olan oglumdan, once kopuklu kaka ve ardindan arada mukuslu kaka gelmeye basladi.  Yuzundede sivilce benzeri( infant acne) belirince, once annenin hormonlarini atmasi nedeniyle oldugu soylendi, ama gecmeyince sut urunlerini kesmem istendi.  Kestiktenbir sure sonra sivilceler gecti.  Ama mukus aralikli devam etti. 

Bu arada, cok gazli surekli ikinan, ve karnindan gurultular gelen bir bebekti, bir sure sonra ogluma sesiz reflu teshisi kondu,  once zantac ile baslandi.  5 gun kullanip bir yararini gormeyince biraktim, cocuk gastroluguna yonlendirdiler, o da prilosec baslatti. onu 1 gun kullandim. yine  mukusta asiri artma olunca, ilacin yan etkisi olabilecegi nedeniyle kestim. bu arada gastrolog yaptigi kaka tahlilinde gizli kan gordugunu soyledi, tum sut urunleri ve soya urunleri benim diyetimden kesildi.  2,5 aydir diyete devam etmeme ragmen arada toplu igne basi kadar kan ile, her diskida olmamakla birlikte mukus devam ediyor. (arasira yesil kaka, ama cogunlukla sari renkte kaka yapiyor)
 ozellikle 2 ay asisindan sonra cok arttti.  Buda alerjik olabilecegi soylendi. Ayrica subat sonunda Turkiyeye donecegiz, kati gida donemine Turkiyede alerji uzmani ile gecmemi tavsiye ettiler.  Hocam Amerikada oldugunuzu biliyorum, keske mumkun olsa sizi burada gorebilsek gitmeden, fakat eyaletler farkli saniyorum.  Simdiden yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.

Yukarı Dön
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 01:37
Hocam bu arada belirtmeyi unuttum, cocugumun kilosu 6,5 kilo. Kilo almasinda problem gozukmuyor ama bu kadar siki diyete ragmen neden sonuc alamiyorum..bu diyete ve cocuga sut urunu 1 yil boyunca vermememi soylediler. Ayrica sadece anne sutu ile besliyorum (sadece sarilik oldugunu donemde sutum gelmedigi icin takviye olarak mama vermistim)
Turkiye bir suru tahlil tetkik yapilip, yanlis yonlendirilmekten cekiniyorum. Ayrica bebegm cok huzursuz butun bunlarin nedeni alerji veya bagirsak problemleri olabilirmi. Vaktinizi aldim, umarim yanitlarsiniz hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 02:17
O Amerikali doktora benden selam soyleyin; Bu kaka sekli, bebeklerde sadece; ASIRI BESLENME ( over feeding) oldugunda olur, teshislerin tumu yanlis... Zaten 300gram fazla olmasida bunun isbatidir...
Siz meme aralarini en az 3 saat yapin ve bir memede 10 dakikadan fazla tutmayin, goreceksiniz aninda kaka duzelecek..Huzursuzligu da asiri beslenmesinden. Bebek gazi ile ilgili yazilarimi okuyun. Bebek gazinin sebebi; HAREKETSIZLIKTIR... Kucaginizda gezdirin ve benim "Gaz cikarma" ile ilgili viedomu seyredin.. 4 aydan sonra, yuzukoyundan-sirtustune donmeye basladiktan sonra, bir seyi kalmayacak.
Ben Arizona'dayim..
Yukarı Dön
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 02:48
Ilginiz icin cok tesekkur ederim hocam.  Sizin daha onceki yazilarinizdan yola cikarak meme aralarini acmayi denedim, ama oglum cok huysuz.  Sikinitisi oldugunda da, gaz cikartmak icinde surekli meme emmek istiyor, vermeyincede cok agliyor.  Geceleri uyudugu zamanlarda daha uzun sure acabiliyorum, ama gunduz dedigim gibi surekli emmek istiyor, nasil acacagimi bu sureyi bilemiyorum.

Ayrica pedriatristimiz Amerikali ama belki sasiracaksiniz gastrologumuz Turk doktorlarimizdan. Reflu teshisi yuzunden cok hirpalandik, denettirmedikleri ilac kalmadi, ama hicbirini vermedim.  Ilerde bununla ilgili sorun yasarmiyim( belirtmek isterim cocgumda hic kusma olmadi bu nedenle-silent reflux teshisi kondu)

Peki verilen diyete devam etmeliyim? Diyeti bozmam halinde diskida kanin cogalacagini soylediler. doktorlar en az 1 yil devam etmemi istedi.  Son olarak cocuguma sut alerjisi ve allergic colitis teshisi kondu. Birde asilar allergic yan etki yapiyor olabilirmi? Biz Maryland'dayiz, gitmeden sizi gormeyi cok isterdik ama mumkun olamayacak gibi.  Insallah Turkiye dondugumuzde,doktorlar alerji teshisi nedeniyle bebegimi ve beni cok hirpalamazlar.

Son bir sorumda asilar konusunda olacak.  Amerikada BCG asisi asi takviminde olmadigindan yapilmadi, Turkiye gittigimizde 4. ay bitmis olacak, bu asi icin gec kalmis olurmuyum?
birde Rotavirus asisini, canli bir asi oldugu icin, ve suan bebegimin bagirsak sistemi duzgun calismadigi icin yapmadilar, sizce yaptirmalimiyim ? 3. ay bitiminde yaptirmamin bir sakincasi olurmu?

Tekrar tesekkurler, saygilar hocam

Düzenleyen baharos - 19 Oca 2014 Saat 04:20
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 05:45
Sizin diyet yapmanizla kesinlikle hicbir alakasi yok.. ALLERJI teshisini de unutun... Bildiginiz gibi besleyin, kakayi da fazla dikkate almayin. Reflu ile en ufak bir ilgisi yok.
BCG asisi icin; gec kalmak diye bir sey yok, bana Tibbiye ye girmeden once yaptilar...
Rotavirus asisi mutlaka yapilmali idi.. 3.5 aydan sonra yapilamiyor.. Diger asilarla; ya ayni gunde, yada en az 1 ay aralarla yapilmalidir.
Eger bu hastaliklardan teki bile olsa idi, degil fazladan kilo almak, normal kilosuna bile erisemezdi..
Benim; gaz cikarmayi anlatan videomu mutlaka seyredin... Gazini iyi cikarmadiginiz icin, midenin yarisi; sutunuz ile yarisi gaz ile doluyor, cocuk bir turlu doygunluk hissi yasayamiyor ve devamli memeye saldiriyor... Midenin tamamini sut ile doldurdugunuzda, bebek otomatikman meme aralarini acacaktir...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Oca 2014 Saat 05:46
Yukarı Dön
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 05:55
Hocam beni aydinlattiginiz ve degerli bilgilerinizi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.
Gaz cikarma konusundaki videonuzu bulamadim ama hemen izleyecegim. Umarim dediklerinizi uygulayarak sonuca ulasirim. Kiymetli zamaninizi aldim, saygilar hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 06:06
Videoyu bulamazsaniz tarif edeyim:
   Besledikten sonra, yuzu size donuk olacak sekilde ve dik olarak kucaginiza alin, sirtinin ALT KISMINA, bezin ustune, avucunuzu cok az cukur yaparak, alkis yaptiginiz siddette kuvvette vurun..Vuruslariniz ritmik olsun ve degisik yerlere vurun.. (2cm sola, 3cm saga gibi)
Yukarı Dön
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 01:43
Hocam tekrar merhaba
1- Ogun aralarini acmaya calisiyorum, gazida yukarida tarif ettiginiz gibi cikarmaya calisiyorum( herseferinde basarili olamasamda) ancak diskida bir duzelme olmadi. Sonuc almam uzun vadede mi gerceklesecektir? Ayrica rotavirus asisini yaptirmamin iyi olacagini belirtmissiniz, bu ay doktor kontrolunde, 98 gunluk olacak.  3, 5 ay tam dolmus olmuyor. Ancak dedigim gibi daha once doktor bagirsak sistemi tam gelismediginden, sorun olabilicegini soylemisti.  Ayrica turk ve yabanci kaynaklarda, ve annelerin paylasimlarindan bir cocugunda rotavirus asisi sonrasi, karin agrilari, gecmek bilmeyen ishaller okudunu gordum.  Canli bir asi olmasi nedeniyle, virusun bagirsak sistemine zarar vermesi soz konusu olurmu?
Daha once belirttigim uzere, 2 ay asilarindan sonra, ilk diskida sadece mukus, ardindan artmis mukuslu diski seklinde olmustu.  Bu yuzden cok endiseleniyorum, asilarin bu gibi yan etkileri mevcutmudur?

2-Ayrica, suan ABD de asilarin yan etkilerini azaltmak, bir seferde cok yukleme yapmamak ve civa konusundaki tereduttler nedeniyle, asilarin bolunerek yapilmasi, ve alternatif asi takvimleri uygulamasi var, bende bu nedenle 2, ay asilarini boldurmustum, bu konudaki dusuncelerinizi alabilirmiyim?

3- Son olarak, d vitamini konusunda: Sadece anne sutuyle beslenen bebegime suana kadar D vitamini vermedim, ama yazilarindan da yola cikarak D vitaminene hemen basliyacagim, gunluk 400 IU'lik bir damla seklinde kullanilan -D vitamini damlasi aldim.  Bugune kadar kullanmamis olmam, herhangi bir problem teskil edermi? Ayrica takviye etmem gereken baska bir vitamin varmi?

Tekrar cok tesekkur ederim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.