Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
unkurabiyesi
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
|
Konu: Parmak ucunda yürüme Gönderim Zamanı: 16 Oca 2014 Saat 15:48 |
Kadir Bey merhaba, size bu konuda birkez daha danışmıştım, bebeğim o zaman 10 aylıktı, bugun yaşını doldurdu. Yürümeye başladı, ancak halen parmak uçlarında yürüyor. 1 yaş aşılarını yaptırmak için götürdüğümüzde doktoru bacak kaslarında ve eklemlerinde sertlik olduğunu, bir nörolog takibinde olmasının iyi olacagını söyledi. Biraz da isteksizce nörologa girdik, bize MR önerdi ancak bu kadar küçük çocuga MR çektirmek istemedik. Bu sefer fizik tedavi merkezi önerdi bi kaç tane.
Bebeğimiz sadece ayakta dik dururken bazen düz basıyor, ancak bu bir sorun olmadığına dair yeterli bir işaret midir, çünkü yürürken hiç düz basmıyor. Miadında sezaryenle doğdu, mekonyumdan dolayı, ancak sadece midesi yıkandı, kuvözde hiç kalmadı. Tepkileri normal, zamanında emekledi, döndü,vs.Ancak germe egzersizlerini bile yaptırtmıyor bize, ayağını o kadar uca doğru gergin tutuyor ki, ayakkabı almak için deneyemiyoruz bile.
Nörolojik bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama acaba kaslarla ilgili bir sorun olabilir mi diye de düşünmeden edemiyorum. Hiçbir şey yapmadan kendiliğinden düzelmesini beklemek istiyorum bir süre daha, ne zamana kadar beklememizin bir sakıncası olmaz acaba görüşünüzü almak istedim. Muscular dystrophy hastalığı olanların da geçmişinde böyle şeyler yaşadıklarını öğrenmiş olmak beni epey endişelendiriyor.
Zaman ayıracağınız için şimdiden çok teşekküür ederim.
Düzenleyen unkurabiyesi - 16 Oca 2014 Saat 15:50
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118420
|
Gönderim Zamanı: 16 Oca 2014 Saat 20:52 |
SAKIN; bu sarlatanlarin bir daha semtine bile ugramayin.. Hele o Norolog bozuntusu, tam bir uc-kagitci... Hic normal ile hastalik arasindaki farki bilmez olurmu??? Domuz gibi biliyor ama, sirf 3 kurus daha fazla tirtiklamak icin tezgah...
Bazi cocuklar boyle yururler, hastalik oldugunda, ISTESEDE tabanina basamaz...
"Muscular dystrophy hastalığı olanların da geçmişinde böyle şeyler yaşadıklarını öğrenmiş olmak beni epey endişelendiriyor. "
Bu hastaligi olanlar, dogru "parmak ucunda" yururler ama, yurumeleri cok gec olur... BU HASTALIGI OLANLARIN HICBIRI; 1 YASINDA YURUMEMISTIR.... Bunu size kim soyleyip, sizi endiselendirdi ise, HALT YEMIS...
|
 |
unkurabiyesi
Üye
Puanlar: 9
|
Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 11:17 |
Çok teşekkür ederim Kadir Bey vakit ayırdığınız için. Ben de aynen sizin deiğiniz gibi zamanında yürümesini kendime bir rahatlama vesilesi olarak görüyordum ancak "her hastalığın dereceleri var, hafif düzeydeki hastalar da zamanında yürüyebilir" gibi bir açıklama yapmıştı doktoru. Tüm kaygım bu sebepten aslında belki de.Bir de aşil tendonu kısalığı ihtimali geliyor aklıma, kısalığı ağrı yapar mı acaba, düz dururken bazen düzgün basmasınnı ama sonrasında hemen parmak ucuna yükselmesinin sebebi ağrı / ya da rahatsızlık duyması olabilir mi? Bu aşil tendonu denen şeyin kısalığı basit ölçümlerle anlaşılabilir mi ? Siz muhakkak çokca örnek görmüşsünüzdür, tecrübeleriniz ve dürüstlüğünüz sebebiyle sizin yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118420
|
Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 18:18 |
1- Asil tendonu kisaliginda, cocuk HICBIR SEKILDE, tabanina basamaz... Meslek hayatim boyunca, tek bir vaka gormedim...
2- O aciklamayi yapan doktor, bir tedavimi onerdi??? Sacmalamasin.
|
 |