Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bitmek bilmeyen öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbitmek bilmeyen öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emine1986 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: bitmek bilmeyen öksürük
    Gönderim Zamanı: 15 Oca 2014 Saat 14:08
Sn.Hocam , oğlum 28 aylık 2 ayı geçkin geçmeyen özellikle uykudan uyanınca şiddeti artan öksürüğümüz var böyle ard arda içini çekerek öksürüyor.Oğlumuz 3 kez bronşiolite ve 2 kez krup geçirdi , Dr.3 kez bronşiolite geçirince astım olur demişti, 

hocam, oğlum neden sürekli öksürüyor , özellikle uykudan uyanınca .allah korusun kalıtsal bir hastalığı olabilirmi , dr.astım diyicek biliyorum . ben sabırla kendiliğinden geçmesini bekliyorum.

Ateş yok , keyfi çok şükür yerinde . öksürük - balgam başka bir şikayetimiz yok.

Saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2014 Saat 23:18
Turkiye deki, cocuk doktorlarinin, kafa yapilarini ve sahtekarliklarini ogrenmissiniz... Ama genede kaygilariniz var. Bunlardan da kurtulmaniz sart.
1- "- Dr.3 kez bronşiolite geçirince astım olur demişti,-"
Cok sarlatan, namussuz doktor gordum ama, bu hepsine rahmet okutur.. Ne;"Bronsiolit" nedir onu biliyor, nede "Astim" nedir, onu biliyor.. Hic korkmayin, bir kere; boyle bir, KAIDE yok.
2- Bronsiolit, Grib'in goguse inmis halidir. Bronsit veya Astim ile en ufak bir alakasi yoktur.. Tedavisi de yoktur, kendiliginden iyilesir.
3- Bronsiolit; en fazla, oksuruk kesici, balgam inceltici ve soguk alginligi ilaci seklindeki ilaclari kullananlarda gorulur...   
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2014 Saat 10:51
Dr bey peki 2,3 kez bronsiolit olanlar yada nezlebgribi uzun surup zature olanlarin ileride bir hastalik olmq durumu varmidir. Neden bazilari hic olmazken bazilari bu sekilde hassas olur, birde bronsiolit yada zature olmus bir cocuk icin hastalik bittikten sonra ne gibi bir tehlikesi vardir. Hastalik gecince tammen temizlenirmi cigerleri yoksa hep risklimidir durumu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2014 Saat 18:57
Bir sahis, istedigi kadar "Bronsiolit" olabilir ve hic Astim'da olmayabilir... Aralarinda, bir baglanti bile yoktur..
Astim olabilmesi icin:
1- Soya cekim, yatkinlik olacak
2- Ilk 1 sene cok "steril" bakilmis ve hic mikroplarla karsilasmamis olacak. Ilk 1 sene her ateslendiginde antibiyotik verilmis olacak.
3- Hic barsak kurtu (parazit) gecirmemis olacak.
4- Sik solunum enfeksiyonlari (Bronsiolit olmasi sart degildir) gecirecek..
5- Grip gecirirken: Aferin, Peditus, Actifed, Sudafed, Allerji ilaclari, Ventolin gibi astim ilaclari, kullanilmis olacak.
6- Ister zaturre, ister Bronsiolit gecirsin, hastalik gectikten sonra, normal sahislardan hicbir farki yoktur... Risk; aynidir. Sadece, ilac kullananlarda, risk anormal derecede artar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Oca 2014 Saat 19:01
Yukarı Dön
afet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 02:29
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Bir sahis, istedigi kadar "Bronsiolit" olabilir ve hic Astim'da olmayabilir... Aralarinda, bir baglanti bile yoktur..
Astim olabilmesi icin:
1- Soya cekim, yatkinlik olacak
2- Ilk 1 sene cok "steril" bakilmis ve hic mikroplarla karsilasmamis olacak. Ilk 1 sene her ateslendiginde antibiyotik verilmis olacak.
3- Hic barsak kurtu (parazit) gecirmemis olacak.
4- Sik solunum enfeksiyonlari (Bronsiolit olmasi sart degildir) gecirecek..
5- Grip gecirirken: Aferin, Peditus, Actifed, Sudafed, Allerji ilaclari, Ventolin gibi astim ilaclari, kullanilmis olacak.
6- Ister zaturre, ister Bronsiolit gecirsin, hastalik gectikten sonra, normal sahislardan hicbir farki yoktur... Risk; aynidir. Sadece, ilac kullananlarda, risk anormal derecede artar..

Kadir bey alintilamis oldugum yazinizi okuyunca açıkcası tedirgin oldum.siklarin hepsi cocuklarimin ilk 1 yasina kadar (oglum daha uzun sure 4.5 yasinda) cahillik donemimizde basimizdan gecti.esimin kiz kardeside cocukken astim ya da bronsitten emin degilim vefat etmis.benim kendi ablamda yillarca bronsitle savasti.1.5 yasindaki kizim ve oglum o zaman astim olabilirlermi.bronsit ve astim yetiskinlerde oluyordu degilmi o zana kadar ilac kullanmayarak vucudtan atilirmi zamaninda kullandigimiz yukarida saydiginiz ilaclar.birde ben zamaninda ornegin aferin ve calpolu bir arada kullandigim oldu cocuklarimin karaciğerin de hasara yol acmismidir.nasil anlasilir teşekkür ederim saygilarimla. ..
EvliMutluÇocuklu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 02:41
Zararin neresinden donerseniz kardir.. Bu saatten sonra, kurcalamayin..,
Astim cocuklarda da olur.. Olacaksa, hicbir ilac veya tedavi onleyemez.Astim olmayacak bir kimseye de, istediginiz kadar ilac verin; "astim'a benzer tablo" yaratirsiniz ama hakiki bir Astim yapamazsiniz... . Oldugunda da, hayat boyu surer. Tedavi olduklari sananlar, zaten Astim degillerdi, sadece(yukardaki ilaclarla) iyi kaziklanmislar demektir..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Oca 2014 Saat 02:43
Yukarı Dön
afet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 03:10
Kadir bey  ozaman ben size oglumun durumun soyle izah edeyim.7 aylikken onlara gore balgam cigerlere inmis ddiye akut bronsit dediler grip ilaci ventolingibi sekrol gibi ilaclarla buharlarla o zaman tanisdik sonra alerjik bronsit dendi ve ilave olarak alerji surublari ve sungulair toz eklendi.yaklasik 1 sene sonra kronik astima yonelik bronsit teshisi konuldu.bu arada tabiki hastaliksiz gunumuz gecmedi ve hic olmazsa ayda 1 antibiyotik kullandik.yapmadiklari test film kalmadi.hattaa bir ara akdeniz aanemisi tasiyicisi bile dendi sonradan oladigi ama buyuyunce testleri yinelememizi soylediler.doktor dr gezdik hepsi ayni seyi soylediler.ve oyle bier korkuttularki ilaclari kullanmazsak komalik falan olur diye daha neler nelr.sonra 3 yasina geldiginde ben kendime gore tedavi etme karai aldim.ilk buharlari sonra alerji ilac ve tozu hayatindan cikardim.grip ilaci olarak sadece prospan gerektig8ndede asiri hirilti oldugunda ventolin disinda antibiyotik bile vermedim.onlari kullanmama gerektiğini sayenizde ogrendim ve 1 sene hic bronsit teshisi koyamadilar.ancak bu sene okula baslayinca oksurukler basladi ve temmuz ayindan beri hasta olmasalar dahi öksürük gecmiyor cogu zaman havlar gibi ondanda kardesine geciyor.anlicaginiz hep hastalar verem testi bile yaptilar.oksuruge bir tek ventolin agizdan fiffis iyi geliyor birakinca gene ayni ama ben onuda birakmistim.anlatabildimmi bilmiyorum ancak bu durumda oglum astim olmus olabilirmi.cunku son zamanlarda gittimiz dr lar hep bronsit bazilari astima yonelik diyorlardi ama itibar etmiyordum.ventolin sprey rahatladiyidr oksuyugunu ancak nefesde bir sorun yok hirilti yok normelde.ccvp.bekliyorum lutfen...saygilarimla. ..
EvliMutluÇocuklu
Yukarı Dön
afet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 03:49
Kadir bey oglum doğduğu gün hastanede nefesi kesilmisti odadan alip goturmuslerdi duzelince geri getirdiler ve onemli birsey olmadigini soylediler.ondan sonrada bir yasina  kadar bu durum tekrarlandi.nefes aiyor ancak bir sure veremiyorlardi uyanik yada uyurken olabiliyordu.emmiyorkende olabiliyordu.ancak doktorlar sut tikanmasidir siz abartiyorsunuz yok birseyi dediler.emmezkende oluyor deyince tukurugu kaciyordur falan dediler.kalbi buyuk gibi bir tek ona bakilsin dediler.simdi hatirlayamadim iste onun icin filmmiydi baska birseymiydi cocuk kardiyoloji bakti normal dedi.aglama ile aciliyordu nefesi.sonra gecti.arada agliyacagi zaman hala birkac saniye sesi cikmiyor sonra hickirarak agliyor.bu durum kardesindede var.kizimda 7 aylik iken meyvesini yedirecektim agzina degdigi gibi yutmadan nefesi kesildi ama cok uzun bir sureydi.kitlenip kaldi yuzu mosmor oldu hatta biz tamam oldu demistik.ondan beri kati h8cbirsey yemiyor daha yeni yeni basladi.yemek istyor ama yutacag8 sira tikaniyor.kustugu zamanda oyle genelde avizdan ve burundan kusuyor ve hemen toparlayamiyor kendini.hasta oldugu zamanlarda da genelde ustten hiriltisi oluyor ve uyanik ve birsey yemezkende saniyelik nefes problemi oluyor.ben burun tikanikligina yormustum.zaten ikisinede astima yonelik bronsit diyorlardi ama ben itibar etmiyordum.
EvliMutluÇocuklu
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.