Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sese
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 57
|
Konu: bacak ağrısı Gönderim Zamanı: 11 Oca 2014 Saat 19:54 |
Kadir Bey merhaba
6 yaşındaki oğlumda dün akşam birden bacak ağrısı başladı.Sağ bacağının üzerine basamıyor,yürüyemiyor,otururken pek ağrısı yok gibi.Sadece masaj yaptım,gece uyudu.Ama bugün durum yine aynı,doktora bu akşam götürebildim,çarpma,düşme gibi şeyler olup olmadığını sordu ki öyle bir şey olmamıştı,bilgisayar oynarken başladı ağrı.Calpol vermemi,buz uygulamamı söyledi,geçmezse pazartesi yine gideceğiz,sanırım mr çekilecek.Size danışmak istedim,önemli bir şey olabilir mi?
Şimdiden teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119927
|
Gönderim Zamanı: 11 Oca 2014 Saat 20:22 |
SAKIN, bir sey yapmayin, o salak doktordan da uzak durun. Bazi Gripal enfeksiyonlardan sonra, bacaktaki sinir uclarinda, gecici, "iletisim bozukluklari" olur.. HICBIR SEY YAPMAYIN... Tam tersi; sicak tatbiki iyi gelir. MR filan gerekmez, resmen sacmaliyor...
|
 |
sese
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Oca 2014 Saat 20:35 |
Yaklaşık on gün önce grip geçirmişti zaten.Yürüyememesi insanı endişelendiriyor ama otururken sızlanması falan yok.Buz koymaktan vazgeçtim tabii.Bacağını hareket ettirirken de ağrısı oluyor,kımıldatmamaya çalışıyor.Hep oturuyor şimdi.Peki ne kadar sürer bu durum ?Bir de bacağının değişik yerlerine elimle biraz bastırınca da acıyormuş..
Düzenleyen sese - 11 Oca 2014 Saat 20:38
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Oca 2014 Saat 22:03 |
Hepsi, kendiliginden gececek.. Yeterki, disardan bir mudahale olmasin. Agriyan bolgelere; sicak kompres iyi gelir. Istirahat etsin.
|
 |
aysegnc
Üye
Puanlar: 134
|
Gönderim Zamanı: 13 Oca 2014 Saat 00:35 |
Hocam arkadaşım affına sığınarak tekrar konu başlığı açmamak için burdan yazıyorum.
Kızım 40aylık ve zaman zaman bacaklarım ağrıyor diyor son zamanlarda sık sık demeye başladı hatta yürümesinde bile değişiklikler var. Görümcemin kızından biliyorum büyürken bacaklarında ağrı normaldir demişlerdi bende pek üzerinde durmadım. hatta limon suyuna bebek aspiriniyle kariştirip bacaklarına sürmemi söylediler??? benim sorum yürümesindeki bu değişiklik beni endişelendirmelimidir ne yapmam gerekir?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Oca 2014 Saat 18:00 |
Bacaklardaki; BUYUME AGRILARI; bir tek; ERGENLIK'te olur...
3.5 yasinda; ya cok yoruluyordur, yada evde bacak agrilarindan sikayet eden biri var, onu taklit ediyordur...
Agrilar ve yurumedeki degisiklik; DEVAMLI olursa, o zaman onemlidir. Onu o zaman konusuruz.
SAKIN: Boyle,
"- limon suyuna bebek aspiriniyle kariştirip bacaklarına sürmemi söylediler-" sacma-sapan islerle ugrasmayin...
|
 |
sese
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2014 Saat 16:52 |
Kadir Bey tekrar merhaba
Dediginiz gibi oğlumun bacağındaki ağrı için birşey yapmadım ve ağrısı geçti.Fakat bugün yine biraz ağrısı var, üzerine basarken biraz acıdığını söylüyor ve hafif aksıyor.Günlerdir ağrımadıktan sonra tekrarlaması normal midir yoksa endişelenmeli miyim?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2014 Saat 22:02 |
Normaldir. Ustune bastikca agri, once olur, sonra duzelir..
|
 |