Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - muhallebi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummuhallebi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayşky Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Konu: muhallebi
    Gönderim Zamanı: 09 Oca 2008 Saat 14:48
merhaba doktor hanım; bebeğimde inek sütü alerjisi var. 5 aylık  6200gram .(doğum kilosu 2900)muhallebiyi su ile yapsam versem diyorum . şuan meyve suyu veriyorum sadece son aylarda az kilo almaya başladı . 250 gram falan alıyor.sorularım;
1, meyve suyunu günde ne kadar ölçü ile vermeliyim?2

2,su muhallebisi verebileceksem ne kadarlık ölçü ile vereyim.biraz enerji versin ona istiyorum çok cansız dururyor.anne sütü yetmiyor mamada veremiyorum.ne kadar suya ne kadar şeker ve pirinç unu koymalıyım? ve bundan ona ne kadar vermeliyim?
cevaplarsanız sevinirim
saygılarımla...
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2008 Saat 11:59

Merhaba...

1. Meyve suyunu bir defada bir çay bardağı=100cc verin. Günde iki defa verebilirsiniz. Ama meyve püresini tercih edin, cam rendeden geçirilmiş püre...
2. Suyla yapılan muhallebinin besleyici değeri olmaz. İnek sütü allerjisi olan bebeklerin kullandıkları biberon mamaları vardır. Soya bazlıdır bu mamalar. Süt yerine bunu kullanabilirsiniz muhallebi yaparken.
Muhallebinin içine koyacaklarınız bebeğinizin ne kadar yoğun muhallebi yiyebileceğine bağlıdır. Her bebekte değişir bu ayda. 200 cc süt içine 1-2 talı kaşığı pirinç unu (silme) koyun. 1 tatlı kaşığı şeker veya pekmez veya bal da koymalısınız.  Bu son yazdıklarımı  muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra ılık iken ekleyin. İçine yumurta sarısı koyarak besleyici değerini arttırabilirsiniz. İçine yine bir tatlı kaşığı zeytinyağı da koyun. sevgiler...
Yukarı Dön
ayşky Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2008 Saat 13:56
DOKTOR HANIM;
 VERDİĞİNİZ KIYMETLİ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM YALNIZ BİRŞEY DAHA RİCA EDİCEM YANITLARSANIZ MUTLU OLURUM .BAHSETTİĞİNİZ SOYA MAMASININ MARKASI NEDİR .NORMAL MARKETLERDE GÖREMEDİM.NERDE SATILIR ACABA
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2008 Saat 22:03
Merhaba...
Soya maması eczanede satılır. Normal mama değil, tedavi edici mamadır. Bu nedenle eczanede bulunur. Bu mama gereken tarafından kullanılmalıdır. Bu nedenle doktorunuza danışmanızı onun yazmasını isterim. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.