Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Astım mı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAstım mı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
azrul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: Astım mı
    Gönderim Zamanı: 23 Ara 2013 Saat 21:27
İyi çalışmalar Kadir Bey. Çocuğum 2,5 yaşında ve 6 aylıktan bu yana geçmeyen tekrar eden hırıltı ve öksürüğü var. Geçen sene pulmicort ve ventolin nebullerle bir kış geçirdik. Bu sene Eylülden bu yana vermedim ara ara düzeldi tekrar kötüleşti. Gittiğimiz doktorlar tekrardan bu ilaçlara yönlendirdi bizi.Benimde ilaçlara tekrar başlama sebebim çocuğun gün içinde bi anda hiç bişey yokken hırıltılı ve çok ağır hasta olması oldu(bol öksürük ve dakikada 60' a yakın hızlı nefes alışverişler, ateş yok).Doktorumuz bize astım olduğunu ve bunun bu ilaçlar dışında düzelemeyeceğini söyledi.Ne yapabiliriz. Buhar vermek istemiyorum ama gece 5 gibi ani öksürükler hızlı nefes almalar neyin belirtisi.Bi de 2.5 haftadır burnu akıyor bi türlü düzelmedi.Teşekkürler
Yukarı Dön
azrul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 00:07
Kadir bey benim merak ettiğim gün içerisinde sabahtan akşama kadar hırıltının artmasına veya öksürüğün artmasına engel olamıyoruz.Hapşırık öksürük başlangıcı  eşittir hızlı nefes alma ve sık öksürük.Pulmicort nebul vermeden  geçer mi bu rahatsızlık.Ventolin nebulu çok sıkıştığında vermeli miyim vermezsem nefes alış verişi nasıl düzelecek.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118163
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 01:25
Sizin cocugunuzda, Astim'in, "A"si bile yok.. Bakmayin siz onlarin sahtekarliklarina. O hiriltilar, kullandiginiz kortizonlu Pulmicort sayesinde. Grip viruslerine karsi vucudun bagisikligi yokedildiginden olan hiriltilar..
Zaten tuzak da bu sekilde kuruluyor. 2.5 yasinda Astim, ha!!!
Eski mailleri okuyun, orada sizin gibi bu kaziklari yemis cok aileler var.
O sahtekar doktora gittiginiz surece daha cok cekecekleriniz var. HEMEN; verilen butun ilaclari yokedin. Oksuruk olunca; Limonlu bal, burnu tikanirsa, Serum fiz, ve hirilti oldugunda, yakasina veya yastigina 2 damla ColdMix damlatin. Mutlaka eski mailleri ve makalelerimi okuyun..
Yukarı Dön
azrul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 07:54
Ben de sizin gibi pulmicort vermeyi düşünmüyorum ancak ilaç vermediğim zamanlarda da hızlı nefes alış verişi ve üst üste öksürükler çocuğu resmen tıkıyor.O anda ne yapmalı.Ventolin buhar verdiğimizde bi rahatlık söz konusu oluyor.Cold mix limon balı kullanıyorum ama korkumuz tedaviyi eksik yaparsak ve ileride gerçekten daha büyük sorunla karşılaşırsak diye..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118163
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 18:19
Ventolin: hizli nefes alis-verislerde degil, "RAHAT" nefes alip, "SIKINTILI" nefes verme durumlarinda kullanilir. Zaturre ve Griplerde, kullandiginizda, vucudun korunma maksadi ile daralttigi bronslari acarsiniz ve hastaligin Akcigerlere inme ihtimalini arttirirsiniz. Ventolin; Astim ilacidir ve SADECE ASTIM'DA kullanilmalidir... Sahtekar doktorlarin, "goz boyama" taktikleri ile yarattiklari "sahte iyilik halleri" sizi aldatmasin. Ilk bastan biraz sikinti cekin, hastalik daha kisa seyreder.. Obur turlu, ilaclara bagimli hale gelirsiniz. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.