merhaba. oğlum 6 yaşında. salı gecesinden beri bir boğaz enfeksiyonu geçiriyor. ateşi 2 gün boyunca sürekli 39-40 derecelerde dolaştı. ateş düşürücüler de pek etkili olmadı. perşembe akşamı doktora gittik. kan tahlili yapıldı. lökosit 10.5 civarı, crp 13 civarı çıktı. doktor viral dedi, hafif bir bakteriyel enfeksiyon da var dedi. antibiyotik verdi ama 24 saat sonra ateşi hala düşmemişse başlarsınız dedi. ertesi sabah (cuma) ateşi normale düştüğü için başlamadık. dün birkaç kere kanlı balgam çıkardı. dün geceden beri ateşi 38lerde geziniyor. ateş düşürücü kullanmıyoruz. halsizlik ve hafif öksürük devam ediyor. burun akıntısı baştan beri var ve devam ediyor (açık yeşil renkli). bugün farklı bir doktora kontrole götürdüm. boğazına baktığında bademcikler biraz şişmiş akıntı da var antibiyotiğe başlayın dedi. ciğerler temiz, o kanlı balgam boğazından geliyordur önemli değil dedi. bir de iburamin verdi ama eski mesajlarınızda bu ilacı önermediğinizi gördüm o yüzden almıycam. çocuğu hırpalamamak için 2. bir kan tahlili istemedim.
sizce 2 gün süren 40 derece ateşin ardından 1 gün boyunca ateş olmayıp ertesi 2 gün boyunca 38 civarındaki ateş neyi gösterir. viral enfeksiyon sonrası bakteriyel enfeksiyon ortaya çıkmış olabilir mi?
antibiyotiğe (augmentin-bid 400/57) başlayalım mı? başlarsak kaç gün boyunca devam edelim?
teşekkürler
English » | < id="SL_lng_to">< value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="bn">Bengali< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simp)< value="zh-TW">Chinese (Trad)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="nl">Dutch< value="en">English< value="eo">Esperanto< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="gu">Gujarati< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="kn">Kannada< value="ko">Korean< value="lo">Lao< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< ed="" value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="ta">Tamil< value="te">Telugu< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish | | | | | | | |
not: oğlumdan bana ve eşime de bulaştı. bizde etkisi hafif oldu. hafif ateş, halsizlik ve öksürük şeklinde. 1 gün civarı sürdü bizde..
Düzenleyen Gamze - 15 Ara 2013 Saat 18:04