Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KULAKTA SIVI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKULAKTA SIVI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
7beni Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesajın Direkt Linki Konu: KULAKTA SIVI
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2013 Saat 14:13
Hocam merhaba..atakan 1 yasinda dogdugunda beri kulaginla oynanmasini  cok seviyor.Kulak oamuguyla temizlerkense mest okuyor.uc kere ortakulak enf.nu gecirdi.Nezle ertesi okustu hepsi.Simdi yine atessiz burun akintisi ve ara ara balgamli oksuruk okuyor.Gecen gun kulagini kasirken kanati.Bugun Kbb ye goturdum.bi test yapti cubukla.kulaginda sivi var.hafifte anlasilmayan isitme kaybi var antibiyotuk kullanmaliyiz.riske atamayiz.geniz eti buyuk muhtemelen ileride ameliyat olacak dedi.Tabi almadim antibiyotigi size danismadan.ne yapayim hicam.ser.fizyolojik damlatiyorum.burnu tikanik degil ama yinede damlatiyorum.bazen nefesini tutar gibi yapiyor kulagiylami alakali? Bu sivi nasil gecer akinti uok gectigini nerden anlayacagim.cok sagokun.tlfdannyaziyorum yanlislarimnicin bagislayin
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2013 Saat 19:05
IYI sallayan, tam anasinin gozu, sahtekar bir doktor..
1- Dis kulak yolundaki "tahristen" dolayi olan kanamanin, anlattiklari ile yakindan-uzaktan, hicbir alakasi yok.. O guduk akli ile, sozum ona sizi, ilerde atacagi kaziklara hazirliyor..
2- Cocugunuzun kulaginda, o soylenen sacmaliklarin bir tanesi bile yok. Her hangi bir tedavi veya ilacda gerekmez.
3- "Riske atamayiz" demis...Sizin gozunuzun acilmasini riske atamiyor, zahir....Baska, neyi riske atamiyormus? 1 yasindaki cocukta daha geniz eti buyumemistir bile..Geniz eti, bademcikler gibi bir lenf bezi olup, ancak cok sik enfeksiyonlar gecirildikten sonra, 4-5 yaslarindan sonra ( oda, yuvaya baslayanlarda) buyur...
O sahtekarin korkusu, ondan evvel baskasinin cocugu ameliyat etmesidir... Zaten; "Riske atamayiz" dedigi de esas bu riskdir..
Orta Kulak ve vucudumuzdaki butun bosluklarda, o boslugu nemli tutmaya yarayan bir sivi hep vardir.. Bu sebeple, "siviyi kurutacagiz" diye bir iddia sadece sarlatanliktir. Halki kandirmaya yarar... Sordugunuz diger suallerin hicbir alaka ve onemi yoktur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Ara 2013 Saat 19:07
Yukarı Dön
7beni Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2013 Saat 19:46
Hocam affedin ve cok.sagokun..adamin yaptigi test tympanagram...sonuclarda soyle..right ear volume 0, 62 left ear volume 0.70 .right compliance 0.02 left compliance 0.00.right pressure 14dapa, pressure 0dapa.right gradient 0.01 left gradient ...Bu sonuclara bakarak soyledi..digeri normal bunda var dediBide siz yorumlarmsiniz hocam..ikikulak degerininde esit olmasi gerekmezmi..bilmiyorum kusira bakmayin
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2013 Saat 00:06
Bu test; Grip esnasinda; YAPILMAZ... Yapilirsa, herkezde bozuk cikar.
Yukarı Dön
7beni Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2013 Saat 16:12
Sizin biz annelerde oluşturduğunuz farkındalığın siz farkında olmayabilirsiniz ama...bizi bu ilaç ve dr esaretinden kurtardığınız için buradaki bütün annelerin duaları sizinle..
Herkes artık dr dan geldikten sonra " bi kadir tuğcuya soralım ondan sonra kullanırız " diyor.Çok sağolun
Çok ciddi söylüyorum artık içim çok rahat.Elinizi çekmeyin bizden.Allah size ömür versin.

peki hocam bu sonuçlara istinaden nezlesinden sonra tekrar bu basınç testi yaptırmam gerekir mi?

birde bu yaz ilk defa denize sokacağım başıyla beraber sokup çıkarayımmı.? 1,5 yaşımda olacak

son sorum 6 yaşına kadar sürekli hasta oluyorlar değil mi vücutları bağışıklık kazansın diye.?Ateşssiz hastalıkların hiçbirine(grip,nezle,öksürük kulak delinmesi)serum iilladin ve ballı limon dışında müdahale etmemeliyiz değilmi hocam.

Çok oldu kusura bakmayın.Sonra ben bu cvpların resmini çekip saklıyorumda.
Yukarı Dön
7beni Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 09:51
hocam cevabınızdan mahrum bırakmayın..İlladin damlayı sıvı varken vermeyip kulak zarı delinirsemi vereceğiz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 21:15
EVET; aynen oyle...
Benim uygulamalarimi duyan bir doktor: "-Ne yani, Rambo'mu yetistiriyoruz!-" diye sitem etmis..... Evet, Rambo yetistiriyoruz.. Cit-kirildim, hanim-evladi degil...
Iliadin'i "Kulak agrisi" oldugunda vereceksiniz...Agri yoksa; doktor; istedigi kadar, "-Kulaginda su var-" desin, orali olmayacak, HICBIR sey yapmayacaksiniz...
Denize girmesinde, kafasini sokmasinda bir zarar yok..
Basinc testine filan da gerek yok... (Kontrol babindan, ucretsiz yapacaksa, yaptirin)

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2013 Saat 21:33
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.