Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok çok acilll.. solunum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok çok acilll.. solunum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Konu: çok çok acilll.. solunum
    Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 03:45
hocam oğlum 2 gündür grip,bugün öksürük başladı. bal limon uyguluyorum ve burnunu açık tutuyorum. akşam yatmadan göğsüne fındık kadar viks sürüp yatırmıştım. yarım saat sonra ağlayarak uyandı ve hala da kucağımda.çok hızlı nefes alıyor koşup yorulmuş gibi. belki ağladığındandır dedim ama hala aynı. çok korkuyorum hocam viksten mi oldu diye. daha önce coldmix kullandığımda böyle bişey yoktu. şimdi hırıltı da başladı. nette araştırırken şunlar çarptı gözüme;

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız bir acil servisi arayarak destek alınız. Solunum depresyonu doz aşımı belirtilerindendir.

birde bu yazı ilişti gözüme ve tedirgin oldum.
Dünyanın en saygın tıp dergilerinden biri olan Chest’ in son sayısında yayınlanan bir araştırmada, reçetesiz satılan Vicks VapoRub isimli soğuk algınlığı ilacının da 2 yaşından küçük çocuklar için tehlikeler taşıdığı bildirildi. Araştırmada, bu ilacın bronşlarda iltihaba yol açarak, mukus yapımını artırarak ve mukusun küçük bronşlardan temizlenmesini azaltarak çok ciddi solunum yetersizliğine yol açabileceği ve bu yüzden küçük çocuklarda kullanılmaması öğütleniyor.

hocam lütfen yardımmm bişey mi oldu oğluma. 18 aylık. dak. 60 nefes alıyor..
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 18:20

Düzenleyen Gamze - 05 Ara 2013 Saat 22:30
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 18:31
resimler çok büyük çıktı yapamadım :(

hocam göğüs kafesi nefes alıp verirken içe göçüp kabarıyordu hızlı bir şekilde. çok korktuk doktora götürdük. röntgen istemememe rağmen 2 kez çektiler. ve de kan değerleri hocam.

doktorun dediği bronşit başlangıcı. orada hava verdiler 3 doz yarım saat arayla ventolinli buhardı. 1 tanede iğne vurdular. ne yapacağımızı bilemediğimiz için hepsini kabul ettik. evde yapabileceğim bişey kalmamıştı ve oğlumun hali benim yapabileceklerimi aşmıştı artık. saat farkı olduğu için sizede ulaşamadık :( bundan sonrasında yardımcı olursanız sevinirim hocam. ben sabah ve akşam perebron şurup verdim. doktorun yazdığı şurupları henüz almadım(size sormadan). bal ve limon devam ediyorum. ventolinden sonra biraz rahatladı. birkaç bişey yedi en azından.

reçetede yazılan ilaçlara gelince;
1- zinnat 125 mg. 100ml.susp.   2x1
2- asist 200mg 100ml şurup      3x0,5
3- singulair 4mg.28 sase ped.o.granül   1x1 (yaza kadar kullanılacak)
4- ventolin 150 ml şurup               3x1
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 23:12
1- Vicks ile bir alakasi yok.
2- Akciger filmi temiz.
3- WBC degeri yuksek, antibiyotik gerekiyor. Zinnat'a devam edin.
4- SAKIN: Asist, Ventolin surup ve Singulair'i vermeyin.
Tek basina Zinnat yeterlidir. Zaten; yarina duzelecek.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Ara 2013 Saat 23:12
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 07:08
teşekkürler hocam

şuan için nefes alışverişleri düzeldi. hırıltısı kaldı sadece. tüm gün ağlamaklı ve kucağımdayken keyfi de yerine geldi. bu akşam daha rahat uyuyabildi. burun akıntısı da geçti. hocam son durumumuz bu.

Düzenleyen elveda - 06 Ara 2013 Saat 07:16
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 15:17
hocam hırıltı ıslık sesi gibi geliyor. antibiyotik bunu geçiricek mi? bir de antibiyotiği kaç gün kullanmamız gerekli?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 19:17
Boyle: " bronşit başlangıcı" diye bir sey yok.. Bir hastalik ya vardir, ya yoktur.. Ayricada, Bronsit;Antibiyotiklerle tedevi edilmez.
Bogazinda biraz balgam kalmis, oksurerek atinca oda duzelir. Antibiyotigi bitirin. Sicak buhar, serum fiz. ve limonlu bala devam..
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 19:35
peki hocam son sorum hastalığımız sizce viral mi bakteriyel mi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.