Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - REÇETE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumREÇETE

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
papatyam13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 186
Mesajın Direkt Linki Konu: REÇETE
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 17:45
Hocam 4 yaşındaki oğlum 1 hafta önce 2-3 gün süren ateşle hasta olmuştu.sadece ağrı kesici ile geçirdik.şimdi ise dünden beri 39,5 civarı ateşi var.bugün tahlil yaptırttım.koyu renkli olanları yazıyorum.

GLUKOZ       124
SODYUM       133
WBC             25,7
MCV             78
MCH             25,8
NEU             20,1
LYM %          11,7
NEU%           78,2

HOCAM VERİLEN İLAÇLAR:AUGMENTIN BID 400/57mg
                                        DOLVEN
                                        PARANOX FİTİL

BİR DE AFERİN VARDI ALMADIM HOCAM.
augmentinin içinde penisilin gurubudur,alerji yapabilir yazıyor.ama doktor bana bir şey söylemedi.oğlum hiç antibiyotik kullanmadı hocam sayenizde.sizce alerjisi olabilir mi?ya da nasıl anlarız olduğunu?

SİZDEN HABER BEKLİYORUM HOCAM SİZE GÖRE BAŞLAYACAIM İLACA

TEŞEKKÜR EDERİM.

- üzerinde Pek çok Meyveler Bulunan Bir Dalı, Meyvalar Aşağı Doğru çeker. Meyvasız Bir Dalın Ucu Ise, Servi Ağacı Gibi Havada Olur.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 18:31
hocam sonuçlar:
- üzerinde Pek çok Meyveler Bulunan Bir Dalı, Meyvalar Aşağı Doğru çeker. Meyvasız Bir Dalın Ucu Ise, Servi Ağacı Gibi Havada Olur.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118548
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 19:30
Antibiyotik kullanmaniz gerekiyor.. Diger tahliller normal sayilir.
SAKIN; Aferin'i hicbir sebeple kullanmayin.

Hem oksuruk keserek, cocuga zarar verir, hemde; 160mg Parasetamol ihtiva ettigi icin, ParaNox fitil( 120mg Parasetamol ihtiva eder) ile beraber verilmez, yoksa 2-3 gunde cocugun karacigerleri hasar gorur..
Belliki; Aferin'in Parasetamol ihtiva ettigini bilmeyen bir CAHIL...   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Kas 2013 Saat 19:32
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 22:04
1.hocam augmentinin alerji yapma durumu nedir?
2.bir de hocam augmentinin üzerine sabah akşam 1 ölçek yazılmış fakat içindeki ölçekte 5ml,10 ml çizgileri var.benim oğlum 4 yaşında 16,5 kg ilaçtan bir öğünde ne kadar vermeliyim?
3.hocam son olarak,oğlumun kakası da 1 haftadır değişikti biraz.suluydu ama ishal değildi.yani hem sayısı fazla değildi hem de su ve kaka sanki homojen değil ayrı ayrıydı.bu durum da bu derece yüsek olan enfeksiyondan mı kaynaklanıyor?
çok teşekkürler iyi ki varsınız.

Düzenleyen papatyam13 - 18 Kas 2013 Saat 22:11
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118548
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2013 Saat 01:11
1- SIFIR dir... Ilac ( Penisilin dahil) allerjileri, seneler boyunce, cok sayida ilac miktari ile karsilasinca olur... Bu yuzden, cocuklarda, hele o antibiyotik (veya Penisilin ignesi) ilk defa yapiliyorsa, ASLA;Allerji yapma ihtimali yoktur..
2- Gunde; 2X5ml vereceksiniz.
3- Eger; WBC degeri yanlis yazildi ise, ve cocukta sadece "Ishal" varsa, bu durumu izah eder..( O zaman, hicbir antibiyotige de ihtiyac kalmaz) Tekrar baska bir laboratuvarda, bir "Kan Sayimi" yaptirip, WBC degerine baksak iyi olacak.. Benim bu doktor-Laboratuvar cetelerine zerre itimadim kalmadi..   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Kas 2013 Saat 01:11
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.