Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak Kanaması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulak Kanaması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 406
Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak Kanaması
    Gönderim Zamanı: 13 Kas 2013 Saat 14:36
İyi günler Kadir Bey komşumun kızı için danışacaktım size. 2009 ağustos doğumlu. Kulağının biri kanamış dün, diğeri de akıyormuş. Bugün KBB ye gitmişler. Şu ilaçları yazmış. Zinnat 250 mg, İliadin Sprey, Siprogut kulak damlası, Onadron Simple kulak damlası, Asist, Sudafed.  Bir de KBB ci çocukta sinüzit olduğunu da eklemiş. İkinci yılı anaokulunda, hep burnu akıyor diye sinüzit olabileceğini de düşünüyor annesi.

Ben dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Yanlış da yönlendirmek istemiyorum. Sonuçta uzman olan sizsiniz. Fakat Antibiyotik ve İliadin(İliadini de damla olanını almasını söyledim) dışındaki ilaçları alma dedim ama bunları doktor yazdı boşuna mı yazdı dedi. Eczacı da bu ilaçların uzun vadede etki edeceğini söylemiş hatta sen bile kullanabilirsin diyerek vermiş hepsini. Onun da kafası karıştı haklı olarak. Ben size sormayı tavsiye ettim. . Ona da okutacağım cevabınızı. Nasıl bir yol izlesinler? Bu ilaçları içtiğinde nelere sebep olur? İçmese ne olur? Bir de banyoda su kaçmaması gerekir kulağına değil mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119385
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2013 Saat 18:33
Kendi dusen aglamaz..
Gecirdigi Grip sonrasinda, Orta kulakta sivi birikerek, "Kulak zarini" deldi. Hadise, kulak zarinin arka tarafinda.. Oztaki borusu kapali oldugundan hep bunlar oluyor. Iliadin ped. burun damlasini sirt ustu yatar vaziyette damlatsinlar.Gunde;2x2'ser damla. 3 gun. Sonrasinda; Serum fiz ile devam etsinler.
ASLA kulaga bir sey damlatmasinlar. YOKSA, damlattiklari damla, ters akinti ile butun pislik ve ifrazatin, zardaki delikten, Orta kulaga gecmesine ve "Purulan Otit" yapmasina sebep olur..
Bu uckagit, son senelerde moda oldu. Bu sayede, Orta kulaktaki kemikler eriyor ve kulak zari tamamen kayboluyor. Bu haldeki hastalara da o zaman; "Mikro-cerrahi" yontemi ile kulak zari yamasi yapiliyor. Iste butun dava, bizim zamanimizda yokolmaya baslayan bu kotu durumu tekrar canlandirmak, ve ameliyatlik hasta sayisini arttirmak icindir...
SONRA KAFALARINI COK TASA VURURLAR...
Sadece Iliadin ile Oztaki borusunu calisir hale getirmek yeterlidir.
SAKIN : Kulak damlasi ve Antibiyotik dahil, HICBIR ilaci kullanmasinlar..
Bana gelen eski mailleri okusunlar.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Kas 2013 Saat 18:37
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 406
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2013 Saat 18:39
Teşekkürler. Hocam bu arada pazar gününden beri ateşi de vardı söylemeyi unuttum. AB gerekir mi bu durumda?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119385
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2013 Saat 18:59
Hayir, ama bir tedbir (oda goremedigim icin), Bactrim surup, gunde; 2x1.5 olcek 5 gun verseler iyi olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.