Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kaka rengi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkaka rengi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kbryldrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Konu: kaka rengi
    Gönderim Zamanı: 12 Kas 2013 Saat 14:46
Kadir Bey iyi günler..
sizi yine rahatsız edeceğim doktora gitmek istemiyorum bu siteyi okumaya başladığımdan beri.
Doktor  bey kızımın kakasıyla ilgili bazı bilgiler alacaktım sizden. forum sayfalarından okudum ancak tam olarak tatmin olamadım. kızım 18.5 aylık 19 olmak üzere.  10 kilo boyuda 86 cm. boyu kilosu normalmi acaba.
kızım çok düzenli yemek yemiyor. bigün çok güzel yemek yiyor bir balık yiyor mesela (yanında çorbasıyla falan gün içinde yani)bazen tüm gün doğru dürüst birşey yediremiyorum. meyveyi çok seviyor. elma, armut, mandalina vs. çok severek yiyor. ayrıca hergün mutlaka fındık, badem,ceviz yediriyorum. onun dışında kek falan yapıyorum onları yediriyorum dışardan pek bişey yedirmemeye çalışıyorum. yani çok abur cubur yiyen bir çocukta değil. siz kızıyorsunuz ama ben halen aptamil mama kullanıyorum devam sütü içiyor. ne yerse yesin bundan vazgeçiremiyorum.
keçi sütüne başlamayı düşünüyorum ancak şuan pek bulunmuyor. önümüzdeki aylarda normal süte geçiş yapmayı düşünüyorum. suyu yeterli derece içiyor seviyorda istiyorda susayınca. kendim kompostolar yapıyorum onların suyunu içiriyorum dediğim gibi meyve suyu tarzı şeyler almamaya gayret gösteriyorum dışardan. kısacası düzgün beslenmesi için elimden geleni yapıyorum. günlük çorbasını içiririm bazen zorlada olsa yılmadan vermeye çalışıyorum. tek düzenli itirazsız yediği şey yoğurt günde 2 kase yiyor seviyor. bunları anlattım çünkü kızımın kakasıyla ilgili aklıma takılan şeyler var.
kızımın kakası çoğu zaman siyaha yakın renkte bazen yeşilimsi siyah oluyor. kabız olmuş gibi top top yapıyor (yaparken zorlanmıyor herhangi bir şekilde etkilediğini gözlemlemedim). bazen oluyor tam tersi sanki ishal gibi gün içinde 2-3 kez cıvık kaka yapıyor. yani normal olduğu zaman çok az. ya çok katı yada çok cıvık oluyor. bunun nedeni yediği içtiği şeylermi yoksa başka bir sebebi olabiliröi? okuduklarımdan korktum bazı yerlerde kanama olabilir falan diye okudum. siyaha yakın bazende baya siyah oluyor. demir ilacı kullanmıyorum ancak balık yağı kullanıyorum (kullanmadığım zamanlardada oluyordu bu durum)  bu duruma neden olan nedir acaba? elma demişsiniz günde 2-3 dilim kadar elma yer kızım ama sadece bu sebep oluyor olamaz heralde. cevabınızı bekliyorum sabırsızlıkla.
bu arada önerebileceğiniz bir iştah şurubu varmı acaba? çok iştahsız gibime geliyor.
şimdiden teşekkür ederim. kolay gelsin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118163
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2013 Saat 20:39
Boyu 7cm uzun oldugunda, normal olan kilosu size sanki "zayif" mis gibi geliyor. Sakin mudahale etmeyin. Aptamil veya Devam sutune azdan baslayarak sut ilave edin, zamanla duz sute alisir. Kaka rengi, tamamen yedikleri ile ilgili.
Barsaktan kanama oldugunda,diskida "kirmizinin farkli tonlarinda" kan gorulur. "Katran seklinde kaka" mide veya ust kisimlarindan olan kanamalarda gorulur.. Barsak kanamalarinda; "Katran renginde kaka" ASLA olmaz...
Yukarı Dön
kbryldrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2013 Saat 08:20
Çok teşekkür ederim Kadir Bey..içimi ferahlattınız hakkaten.. kilosunda bi sıkıntı yok o zaman ben endişelenmişim sanırım.. biz anneler işte yemiyor içmiyor diye tıkıştırmaya çalışıyoruz çocuklara:D gerçekten çok teşekkür ederim..iyi günler. kendinize iyi bakın
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.