Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumemzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 473
Mesajın Direkt Linki Konu: emzirme
    Gönderim Zamanı: 06 Kas 2013 Saat 11:30
merhaba Kadir bey
Kızım 24 aylık (+1 hafta ) 2hafta oldu kreşe başlayalı
1-Hocam sizden de esinlenerek kızımı bu zamana kadar emziriyorum laki acil bir şekilde artık emzirmeyi bırakmak istiyorum siz kendi bırakır demiştiniz ama ne kadar anlattyıysam bırakacak gibi değil ne yapmamı önerirsiniz pul biber gibi uzaklaşağı birşeymi sürsem?
2-Hocam ayrıca bu zamana kadar emzirdiğim için çok eleştiri aldım Kreş öğretmeni geçen hafta yüksek ateşten dolayı götürdüğüm doktor ve ailem emzirmeyi bıraktırmayı çok geciktirmişsin deyip duruyorlar. Sebeplerinden biri kızım ek gıda çok az yiyiyor boyu 79 kilosu 12.5
3-Çalışmaya başladığım için kreşe vermek zorunda kaldım çok mu erken oldu vicdanen çok rahat değilim lakin şu an yapabilceğim bir alternatif yok Okulunu sevdi sadece çok sık hastalanıyor Kreş mi? Bakıcı mı? konusundaki yorumunuzu çok merak ediyorum

Saygılarımla.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119475
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2013 Saat 18:08
1- O daha acikmadan, "kutu sutlerinden" su niyetine soguk sekilde verin.Karni tok olursa, meme aklina gelmez.
2- 2 yas kilosu; 11.7kg dir.700gram fazlasi var. Boyu yanlis olculmus.. En az 84cm olmali.. Siz kendiniz, yere yatirip olcun, sonucu goruselim.
3- Kreste yasitlari yokmu? Onlarin cani can degilmi??? Daima Kresi tercih ederim.. Yasli kocakarilardan illallah geldi...   
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2013 Saat 10:58
1-Hocam yoğurt seviyor ve iyi yiyor fakat süte karşı çok uzak. İçmiyor hiç. ilk defa pazar günü küçük bir fincan salep içti . Ayrıca hocam memeye çok düşkün öyle böyle değil. 2-3 gündür bırakmamız gerektiğini filan anlattım (hata yaptım sanırım) Hepten düşkün oldu uykusunda bile sayıklıyor dün akşam pul biber sürdüm acı dedi uzaklaştı fakat gece tekrar istedi vermek zorunda kaldım :(( Hocam memeye güvendiği için yemek yemek istemiyor ne yapıcam biiilmiyorum
2-Boyunu eve gidince ölçüp size yarın  yazarım
3-Kreşte aynı yaş gurbundan 13 çocuk var yani sınıfı 13 kişilik. Ay olarak kızım en küçükleri, konuşması ve kendi kendine yemesi de zayıf. Sizin de dediğiniz gibi bende bakıcı taraftarı değilim uğraşmak çok zor oluyor bakıcıyla..
4-Son biir soru hocam kızımız sabah 8 de bırakıp akşam 18.30 de ancak alabiliyorum bu uzun zaman kızımdan uzak kaldığım için vicdanen rahat edemiyorum bir devlet kurumunda memur olarak çalışıyorum işten ayrılma gibi bir karar alma aşamasındayız eşim kararlı (benden dolayı eşim bu kararı aldı huzursuz oluyoruz çocuğu çok düşünüyorum) kreşe de alıştı okulu seviyorum diyor ve gitmek de istiyor ben de yaşı küçük diyede endişeleniyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum ne tavsiye edersiniz

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2013 Saat 18:27
1- Yemek ustune, tatli niyetine dondurma teklif edin.
2- Kresten vazgecmeyin, cocugu kresten eve alirsaniz, her ikinizde ; eski hayatlarinizi ozleyip, mutsuz olacaksiniz.
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2013 Saat 09:00
1-deneyeceğim hocam inşallah etkili olur..Azaltabiliriz belki de tamamen memeyi nasıl bıraktırcağız biilmiyorum. Bu arada hocam boyunu dediğiniz gibi yanlış ölçmüşler boyu 85 cm.
2-Kreş mevzusundaki tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2013 Saat 18:01
1- Boyu; normalleri 1cm geciyor.   ;O)
2- Bir defa "calisma hayatina" alismis olan bir kimsenin, ev hayatina uyum saglamasi cok zordur..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.