İyi günler doktor bey.Kızım 13 aylık 8200 gram, 71 cm, 45 cm baş çevresi (Doğumda 2888 gram, 49 cm idi) İlk 6 ay sadece anne sütü aldı,kilo alımı iyiydi ama giderek kilo alımı azaldı. 4.ayda günde 5-6 kere yeşil,kötü kokulu,balgamlı,ağrılı kaka yapması ve hiç uyumaması nedeniye Tıp.Fak.de gaita tahlili yapıldı ve Laktoz intoleransı teşhisi kondu. Laktazim ile emzirmeye devam ettim. Artık laktazim kullanmıyoruz. Gece ağlamaları azaldı ama yine de huzursuz, Gecede 7-8 kere yatakta döne döne kıvranıp uyanıyor, emerek tekrar uyuyor. (Nadiren de olsa ağlamadan uyanıp,emip uyuduğu günler de var.) 2-3 adım atıyor ama yürümüyor,emekliyor.4dişi var,hareketli bir bebek.
6.ayda ek gıdalara başladık ama çok istekli değil.Yumurta,peynir,yoğurt vs.yemiyor. Günde 1 köfte, biraz meyve, bazen 2 yemek kaşığı kıymalı sebze çorbası içiyor. Ev yapımı kek olura onu da seviyor. 1.yaş kontrolünde kan sayımı iyi çıktı. Doktor kilosu nedeniyle balık yağı önerdi ve infatrini mama verdi ama içiremiyoruz. Sürekli emmek istiyor. Bugün işe başladım. Bakıcı da mamayı içirememiş. Hiçbirşey verme, acıkınca mamayı alır dedim ama vicdanım hiç rahat değil. Bu mama kilo almasını sağlarmı ? Aç bırakıp zorlamalımıyz? Sizin kilo için başka öneriniz var mı? (1.sınıfa giden ablası eve sürekli virüs taşıyor,bebeğim sık hastalanıyor)
Bir de uyumaması, huzursuzluğu ve kilo almaması nedeniyle gastroenterolji,endokronoloji veya başka bir bölüme muayene olmasını önerirmisiniz? Çok teşekkür ederim.
Düzenleyen candyy - 21 Eki 2013 Saat 13:35