Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acil test sonucu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumacil test sonucu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepsena Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 94
Mesajın Direkt Linki Konu: acil test sonucu
    Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 22:35
hocam kızım bu sene 1. sınıfa başladı ama hala öksürüğümüz geçmedi.artık yorulduk.iki sene boyunca sabırla bekledim .sizin söylediklerinizin dışına çıkmadım.ama okullar açıldı yine başladı .derslerine engel olmasın diye araştırmaya karar verdim.bursada alerji uzmanı prof. n.sapan götürdüm.deri testi tepki vermedi test sonuçlarımız şöyleINHALANT ALLER(phadiatop) NEGAT
İ
F(0.05) kUA/L NEGAT
İ F(<0.35)
tx2 - A ğaç Polenleri
t3  - Betula Berrucosa
gx4 - Çayır Polenleri
wx1 - Yabani ot Polenleri
hx2 - Ev Tozları
d1 - Dermatophagoides Pteronyssinus
d2 - Dermatophagoides Farinae
mx1 - Mantar, Maya  ve Küf
ex1 - Hayvan Epitelleri
Not: Inhalant allerjenler spesifik IgE testi solunum yolu ile alınabilecek geni ş bir grup
allerjeni kapsamaktadır. Bu allerjenler den bazıları yukarıda belirtilmekle birlikte, solunum
yolu ile alınabilecek di ğer allerjenlerinde bu testte pozitifli ğe yol açabilece ği dikkate
alınmalıdır.
TOTAL IgE 210.0 IU/mL < 60.0
HEMOGRAM  RAPORU LÖKOS
İ T 10.2 x10³ / µl 5.5 - 15.0
ER
İ TROS
İ T 4.64 milyon/µL 3.70 - 5.10
HEMOGLOB
İ N 11.6 g/dl 11.0 - 14.0
HEMATOKR
İ T 35.7 % 32.0 - 42.0
M C V 76.9 fl 73.0 - 92.0
M C H 25.0 pg 25.0 - 31.0
M C H C 32.5 g/dl 32.0 - 37.0
TROMBOS
İ T 331 bin/mm³ 150 - 400
LENFOS
İ
T 35 % 22 - 53
NÖTROF
İ
L 47 % 27 - 53
MONOS
İ T 7 % 4 - 9
EOZ
İ NOF
İ L 10 % 0 - 4
BAZOF
İ L 1 % 0 - 3
LENFOS
İ
T # 3.6 x10³ / µl
NÖTROF
İ
L (#) 4.8 x10³ / µl
RDW_CV 14.3 % 10.6 - 16.0
P D W 11.3 fl
M P V 8.6 fl 7.1 - 12.4
Boyalı Periferik yayma preparatının mikroskopik incelemesinde:
Eritrosit Morfolojisi: Eritrositler normositer ve normokromik olarak de ğerlendirildi.
Trombosit Özelli ği: Sayının yeterli oldu ğu teyid edildi. Bazı sahalarda yeterli büyüklükte
trombosit kümeleri görüldü.
Lökositler: Lökosit formülünde eozi
EOZ
İ NOF
İ L KATYON
İ
K PROTE
İ N 101.00 ng/mL 0.00-24.00
Çalı şmalar Ankara Düzen Laboratuvarı tarafından yapılmı ştır.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 22:41
hocam test sonuçları bize bugün fakslandı.dr yarın konuşcağız.ilk önce sizin görmenizi istedim.astım teşhisi koymuştu.ve hava verdi.ventolin bi tane daha var ama ismini bilmiyorum.ilaçları almadım.sonuçların çıkmasını bekledim.sizin fikriniz almak istiyorum.yaz kış sürekli öksürüyor.siz iki kış dediniz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118343
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 22:51
Siz Allerji doktorlarinin, istedikleri "allerji testlerini" okuduklarinimi saniyorsunuz? Imam bildigini okuyacak, mutlaka bir Ventolin, Peditus, Nasonex veya Flixotide sprey ve Asist verecek..
yapilanlarin tumu palavra, siz benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. O ilaclarin verdigi/verecegi , "sahte iyilik hallerine" aldanmayin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 23:47
inanın yoruldum öksürük sesi duymaktan.kızım yoruldu.ciğerleri çıkcak.gece krize giriyo.günn her an her saati.bu üçüncü senemiz.grip için analtıkklarınız,sıcak buhar hiçbiri kesmedi ama devam da ediyorum.bu sonuçlar da şimdi bişey yokmu.olmasında zaten.profosör olmuş ama azıcık güven vermedi bize bursanın en önde gelen dr ama beni ikna edemedi.teyzesi astım baba alerjik  tamam işte kızınızda astım bu yüzden der gibi hava yarattı..kime inanacağımız ŞAŞIRDIK...hocam prof bu adam ya ..yokmu bu öksürüğe bi çare.bi kolay yolu..

Düzenleyen zeynepsena - 09 Eki 2013 Saat 00:13
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2013 Saat 03:05
Dr. Halil Gumus'u bulun..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2013 Saat 22:25
hocam bize yakın olduğu için oraya gittik.şu an memlekette konyada fakültede prof gördü.alerjik rinit teşhisi koydu.ilaçlar cetryn,notta,nusanex.kullanmaya başladım artık.çünkü öksürmekten harap oldu.inanın iat ettim ilaç vermemek için ama hiç azalmadı.ve şuan ataklar halinde devam ediyor.içim de hala şüphe nasıl olur geçemi doğru teşhis mi diye...en yakın zaman da önerdiğiniz dr gitcem
2-hocam ikinci kızım 15 aylık şuan öksürük var balgamlı atamıyor.sesi kısıık.çok ağlıyor.ateşi yok.yapmam gereken bişey varmı balgamı atması için .yoksa bal limon vereyiimi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2013 Saat 01:41
1-O prof'a benden selam soyleyin, Allerjik Rinit, Ilk baharda; polenlerin oldugu zamanda olur... Ekim ayinda, allerjik rinit olmaz..Cocugunuz, Grip geciriyor.. Ilk defa okula baslayan her cocugun ilk 2 senesi boyle hastalikli, oksuruklu ve nezleli gecer..
2- Abladan bulasmis Grip geciriyor... Allerjik Rinit olsa, bulasmazki!!! Limonlu bal, Serum fiz. ve ColdMix kullanin, eski maillere bakin..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2013 Saat 09:31
hocam kızım  2sene kreşe gitti.bu sene 1 e başladı.bu zamana kadar sizin dediklerinizi uyguladım uygumayada devam ediyoru.ama kızım grip geçirmiyo.öksürüğü yaz kış devam ediyor.yazın da böyleydik şimdide.şuan her daim ardı arkası kesilmeyen bi öksürüğü var.
2-diğer kızımın gece ateşi çıktı acile götürdük.boğaz en feksiyonu bide ciğerlerde var dedi.ateş düşürücü verildi.aegumentin,paronax.iburamin cold,paronax ,bricanly yazdı.ben sadece aegumentin kullandım.şuan ateşi 39,6 .paronax verdim.diğer ilaçları vermedim.aegumentin yeterli mi hocam.başka önereceğiniz ilaç varmı.hırıltı çok fazla.yutkunamıyo.sürekli ağlıyo
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.