Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gul78
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 317
|
Konu: danışma (grip) Gönderim Zamanı: 06 Eki 2013 Saat 18:59 |
Hocam öncelikle dertlerimizi dinlediğiniz, sabırla bıkmadan usanmadan bizlere yardımcı olduğunuz, doğruları öğrettiğiniz için Allah sizden razı olsun. Size danışmak istediğim bir konu var 5 yaşımdaki oğlum grip oldu. arkasından bende de burun tıkanıklığı boğazımda yanma ve balgam oldu bende grip olduğumu düşünüp 1-2 gün ona uyguladığım şeylerin aynısı uyguladım. Benim çok öksüğürüm olmadı. arada burun tıkanıklığım, deniz akıntım, sabahları yeşil balgam ve sesimde kısıklık var.Ama dünden beri ağzımdan nefes alırken hırıltı değilde ıslık gibi bir ses geliyor. Eksik birşey mi yaptım virüsler ciğerlere mi indi acaba? ne yapmalıyım çok sağolun.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118202
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2013 Saat 20:40 |
Olabilir, panik olmayin.
1- Sicak su buhari( Icine Vicks veya Bugu-Septil koyun) yapin ve arkasindan, kuvvetlice 5-6 kere oksurun.
2- Serum fiz ile burun temizligi; gunde 4-5 defa yapin.
O islik sesinin kayboldugunu goreceksiniz.
|
 |
gul78
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 15:43 |
Kadir Bey, dediğinizi dün akşam yaptım ve 2 gündür bal limon yapıyorum öksüğüm arttı. hatta buharın ardından dediğiniz gibi kuvvetli öksürdüm boğazım acıdı ve sesim çatallandı. Ama hırıltım tam geçmedi derin nefes aldığımda hala var, birkaç gün yapmaya devam edeceğim. Yanlız benim durumum grip mi ondan emin değilim hiç burnum akmıyor, kırgınlığım yok. tüm problem boğaz kısmımda zaten geçen marttan beri geçmeyen bir geniz akıntım ve özellikle sabahları beyaz yapışkan bir balgam çıkartma durumum var. arada boğaz acım kulaklarımda bir doluluk hissi oluyor. bu arada şimdi buhar ve burun temizliği yaptığımda daha yeşil sarı renkte ve katı parça gibi bir balgam çıkarıyorum. nefes borumla ya da ses tellerimle ilgili birşey olabilir mi acaba? Boğazım kötü olacak diye ne yiyip içeceğimi şaşırıyorum. Tekrar çok teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 22:21 |
Grip degilde, (bazi Gripler ates yapar, bazisi yapmaz), antibiyotik gereken bir durum olsa idi, cok yuksek atesiniz olurdu.. Aynen devam edin. Balgamin artmasi ile hastalik daha cabuk bitecek. Unutmayin... oksuruk sizin dostunuz, dusmaniniz degil..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Eki 2013 Saat 22:22
|
 |
gul78
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Eki 2013 Saat 12:12 |
Kadir Bey o kadar harikasınız ki. Hep sağlıklı ve mutlu olun işallah. Çook teşekkür ederim ilginiz için. Eski maillerden okuduğum kadarıyla perebron da öneriyorsunuz böyle durumlar için ben de öksürüğü arttırmak için kullanabilirim sanırım.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Eki 2013 Saat 20:07 |
Oksurdugunde, gozleri yasariyorsa, kullanin.. Rahat ise, degmez..
|
 |
gul78
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Eki 2013 Saat 09:52 |
Kadir bey öncelikle güzel bir gün dilerim. Hocam 4 gecedir buğuseptilli buhardan 5 dk süre ile yapıyorum. buharı yaptıktan sonra çok az balgam çıkıyor. ama hala ağızdan çook derin nefes alınca ses geliyor kaybolmadı yani. Öksürükde öyle çok değil. Bugün şirket hekimine gittim ciğerlerimi dinledi. bronşlar açılırken ses geliyor deyip broksin siye bir ilaç yazdı günde 3x2 ama size sormadan almadım. sanırım bu da bronşları gevşetici ilaçlardan biri. benim durumumda kullanmaya gerek var mı bilemedim. doktor balgamı atmam için içmem gerektiğini söyledi. ben yine bol sıvı, bal limon, ve buğu septilli sıcak buhara devam ediyorum. bu hırıltının olmasında bir sakınca var mı? çok teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Eki 2013 Saat 18:59 |
Broksin; Efedrin ihtiva eder. bu ilac, bazi "Zayiflama ilaclarinin' da icinde olan ve ani olumlere sebep olna ilacdir.
Siz, sadece benim dediklerimi uygulayin.
|
 |