Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - d-vit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumd-vit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 176
Mesajın Direkt Linki Konu: d-vit
    Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2013 Saat 13:02
Merhaba hocam.
Erkek bebeğim 17 aylık.3200 gr doğdu.
Şuan 10 kilo 81 cm.

Hocam d-vit ampul aldım ve içirdim oğluma.Şuan elimde yarım şişe balık yağı var.
D-vit ampul verdiğim halde bu balık yağını bitirene kadar kullanmamızda sakınca var mıdır?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118463
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2013 Saat 19:33
2cm boy fazlasi var. 1kilo eksigi var. balik yagina gerek yok.
Yukarı Dön
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2013 Saat 09:16
1: Hocam her gördüğü şeyin mutlaka tadına bakmak isteyen bir oğlum var.Hoşuna giderse bir kaç kaşık yer,onun haricinde tadını beğenmezse bırakır.Çok aşırı hareketli değil ama bir türlü kilo aldıramıyorum.
Önceleri yarım kilo eksiği var iken artık bu eksik 1 kilo oldu.Bir kaç hafta öncesi ateşli ve pamukçuklu bir hastalık geçirince yarım kilo birden verdi ama hala toparlanamadı.
Bu kilo eksiğini nasıl telafi edebiliriz ya da etmemiz gerekir mi ?

2: Bir de size daha önce ki maillerimde hep oğlumun açılmayan burnu hakkında yazmıştım.Doğumdan 2 hafta sonra tıkanan burnu çok nadir açılıyor ama gece horlamamız hiç kesilmiyordu.Ne deniz suyundan ne de iliadinden hiç fayda göremiyorduk.
Bir KBB doktoruna götürdüğümde geniz etinin olduğunu ve ancak 3 yaşından sonra alabileceklerini söylediler.O güne kadar sadece serum fizyolojik kullanmamı önerdiler.
Geniz eti gerçekten varmıdır oğlumda ve aldırmak gerekir mi zamanı geldiğinde ?

3: d-vit ampulu 17 aylıkta yılda kaç kere vermem gerekir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2013 Saat 19:29
1- Sipraktin surup deneyebilirsiniz. 5 gun, gunde;2x1 olcek verin, 3 gun ara verip, sonucu yazin.
2- Geniz eti; bir cins "Lenf bezi" olup, SADECE; sik sik gecirilen enfeksiyonlardan sonra buyurler. Sizinkisi, daha ziyade, burun boslugundaki bir darlik sebebi ile oluyor gibi.. Zaten bu yasta bir sey yapilamayacagi icin, Serum fiz ve aralarda, Iliadin ile idare edin.
Yukarı Dön
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2013 Saat 14:07
Hocam 10 gün önce oğluma uyku eğitimi vermek için odasını ayırdım.Kendi kendine uyuyor fakat gece sabaha kadar en az 10 kere ağlayarak uyanıyor.Sabırla odasına alışmasını bekliyorum.
Bildiğim kadarı ile sipraktin biraz uyku yapan bir ilaç ve biz bu alışma döneminde sipraktini 5 gün kullanıp bıraktığımızda gece uyanmalarında yine bir artış olur mu acaba?
Yoksa odasına tam anlamıyla alıştıktan sonra mı iştah açıcı etkisi için kullanmaya başlayayım?

Birde Hocam oğlumun beslenme düzeninde herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen son 3 haftadır her beslenme sonrası 5-10 dk içerisinde kakasını yapıyor.
Önceleri günde en fazla 2 kere kaka yapardı şuan ise günde en az 5 bez normal kıvamlı kaka yapıyor.Bazen günde 4 bez normal 1 bez ise sulu kaka yapmış oluyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2013 Saat 23:09
Sipraktin'e simdi baslayin, tek tas ile iki kus vurun...Kaka yapisi normal...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.