Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iye
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumiye

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hbirkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Konu: iye
    Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2013 Saat 10:33
Merhabalar Kadir Bey,

4 yaşındaki kızım idrarını yaparken zorlanıyor sık sık tuvalete çıkıyor ve karnım ağrıyor diyordu.
Ateşi yok

İdrar tahlili yaptırdık sabah. Değerleri yazsam değerlendirir misiniz mümkünse. Çok teşekkürler.
Görünüş:Bulanık
Tortu: Yok
ph:6
Dansite 1.015
Ürobilinojen:0.20
Keton, Glukoz, Bilurubin, Keton, Nitrit - Negatif
İdrar Mikroskobisi: Her sahada bol lökosit, 1-2 eritrosit görüldü.

Doktora gitmedik. Sabah idrar tahlili için labaratuvara verdik. Doktora gitmemiz ya da ilaç kullanmamız gerekir mi?
Teşekkürler...

Yukarı Dön
hbirkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2013 Saat 15:11

Kadir Bey,

Doktora gittik ateşi olmadığı için ilaca gerek yok acısını azaltmak için gerekirse calpol verirsiniz dedi. Bol sıvı tüketsin dedi. Ateşi çıkar ve sıkıntıları devam ederse suprax verebilirsiniz  (100 mg) günde bir ölçek dedi. Sizce uygun mudur?

İşyeri hekimimize sorduk direk augmentin 100 mg şurup yazdı sabah akşam 1 ölçek. Hangisine uymalıyım kararsız kaldım.

Şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117364
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2013 Saat 19:44
Ikisine de uymayin... Bunlar o kadar 'zavalli' doktorlarki, kendilerine hic guvenmedikleri , (ne mal olduklarini kendileride bildikleri) icin, gelen her hastaya, sikayeti ne olursa olsun antibiyotik vermeyi marifet saniyorlar.
Sadece bol su/sivi icirin ve sabunlu-sicak su icinde;10-15 dakika oturtun.
Yukarı Dön
hbirkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2013 Saat 21:43
Cok tesekkurler Kadir Bey gunde 1 lt su icmesi kucuk oldugu icin yeterli olur degil mi
Bir de c vitamini iceren yiyecekleri tercih edin dediler. Bir arkadadimiz vardi doktor o da sabah aksam yarim olcek zimaks kullanin defi. 5 gun sonra 2 gun ara verip daha sonra tekrar tahlil yaptirin dedi.
Bu da hatali midir?

Tesekkurler....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117364
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2013 Saat 19:32
1- Susuz kalmasin, yeter... Zorla da su icirecek haliniz yok... Arada sirada teklif edin.
2- C vitamini ile bu durumlar arasinda zerre alaka yok.. Nelerde sacmaliyorlar.
3- Bu kadar cahil doktor da omrumde, gormedim-duymadim... Bu tahlile bakarak hala IYE goren bir doktora ben daha ne diyeyim!!!Zaten bu "gunumuz doktorlarina" kalsa, herkezin, hergun devamli antibiyotik almasi gerekecek.. Nasil bir kafa yapisidir, anlamak mumkun degil... Boyle fahis bir hatanin bu kadar sik ve yaygin yapilmasi, bu kerizlerin bu sekilde egitim aldiklarini gosterir... Boyle Prof. larin, boyle talebeleri olur...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.