Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
yasemintuttu
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
|
Konu: sık tekrarlayan bronşiolit Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2013 Saat 13:11 |
Merhaba doktor bey. siteye yeni üye oldum ve yazılarınızı yeni okumaya başladım. 16 aylık erkek bebeğim (kilo 15 boy 84cm) geçen kıştan bu yana 6-7 kez bronşiolit geçirmiştir. genellikle gribal enfeksiyon sonrası tıkanmaktadır ve buhar tedavisi ile en geç 1 hafta içinde eski haline dönmektedir. yapılan kan testinde ıeg 39 çıkmıştır. ilk atagından bu yana onceair kullanmaktayım. ama yazında gribal enfeksiyondan sonra atak geçirdiği için kesmedi alerji doktoru . hatta ciğerine yedikleri kaçıyo dedi bi doktor.öyle olsa filmde çıkmazmzıydı. her atagında bronşiolit teşhisi kondu. çocugum astımmıdır? astıma çevirmemesi için ne yapmalıyım? yoksa geçmi kalmışım? çok üzülüyorum biryol gösterin lütfen.. saygılarımla..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118539
|
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2013 Saat 20:24 |
1- Astim degil.
2- "Astima cevirme" diye bir durum yoktur. Astim, ya vardir yada yoktur. "Astim baslangici" gibi geri zekalica laflarin da asli-fesli yoktur.
3- O Bronsiolitlerin tamamina, verdigi ilaclarla o doktor sebep oldu..
4- SAKIN; Onceair ilacini kullanmayin...
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Yoksa iyilesmiyor diye, Kortizonlu spreyler (Flixotide, Fluconazol gibi) ilaclar baslayacaklar, daha beter hale getirileceksiniz.
|
 |
yasemintuttu
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2013 Saat 13:40 |
bende sizin gibi ilaç kullanmayı sevmiyorum. inanın ama mecbur kalıoruz tıkandığında. o buharı almadıgında açılmıyo hırıltısı kesilmiyor. onceair geçen kıştan beri kullanıyoruz ilk atağından beri . suan yine atak halinde cuma günü çocuk doktoruna götürdük bronşiolit dedi kulagına baktı kulagı kızarmış dedi agumentn verdi ventolin 4x1 pulmicort 2x1 gittiğimiz günde iğne vuruldu çok tıkanmış zor nefes alıyo açılmadan çıkartamam dedi. bgn kontrole gittim ilaçlara devama antibiyotiği 1 haftaya tamamla dedi çocuugmda alerji oldugunu ve bir daha tıkanırsa pulmicort sürekli tedaviye başlıcaz dedi . ben istemiyorum böyle sürekli havaya bağlı kalmasını ama vermeyincede nefes alamıy napcam bilmiyorum nolur bi yol gösterin. bu arada bi kavanoza yarım limon suyu sıktım bi o kadarda bal koydum karıştırdım veriyorum dünden beri .keçiboynuzu solunum yolu hastalıklarına iyi geliyomuş ne dersiniz kullanmalımıyım?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2013 Saat 19:52 |
1- Atak dediginiz; Astim krizimi? Yoksa, oksuruk krizimi?
2- Bronsiolit: Grip viruslerinin Akcigerlere inme hadisesidir.
3- OrtaKulak hadiseleri de Viruslerle olur, Augmentin cok gereksiz. Zaten gordugunuz gibi bir ise de yaramadi..
4- Keciboynuzu ile ilgili bir malumatim yok... Ben Turkce tip kitabi okumam... (Talebeligimde de okumamistim)
|
 |
yasemintuttu
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2013 Saat 23:34 |
astım tanısı koyulmadı bugüne kadar hep bronşiolit denildi ama bu kadar sık tekrarladıgına göre alerjik astım dedi doktor. solunum testi yapılcakmış. atak dediğim gribal bi enfeksiyonujn ardından yada sonbahara girdiğimiz bu günlerde önce burun tıkanıklıgı sonra akıntı öksürük balgam hırıltı. geceleri rahat hırıltısız öksürüksüz uyuyor. tedaviden sonra eski haline dönüyor. çok sık aralıklarla olmuyo. bi tetikleyici olmadan olmuyo genelde gribal enfeksiyon sonrası çııkıyor.yada kış aylarında. eger bir daha atak geçirirse pulmicort devamlı kullanıcakmışız. kortizonun zararlarını söylediğimde atak geçirdiğindede ciğerlerinde hasar oluşuyor diyorlar. acaba siz aktif olarak vazifenize devam etmektemisiniz? muayene olmaya gelebilirmiyiz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2013 Saat 08:47 |
Once yalan soyluyorlar, sonra soyledikleri yalanlara kendileride inaniyor.. Sizin Astim ile hicbir alakaniz yok, Bronsiolitte,Astim gibi tedavi edilmez. Buhar, Serum fiz, Limonlu bal ve ColdMix yeterlidir. Hastaligin agirlasmasi hep verdiginiz o sacma-sapan Astim ilaclari yuzunden.
|
 |