Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
moralist
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
|
Konu: bitmeyen kabızlık Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2013 Saat 02:27 |
Merhaba Hocam,
Sizinle oğlumun 8.aydan itibaren ek gıdayla başlayan kabızlığı için daha önce defalarca yazışmıştık...oğlum şu an 16 aylık ve hala bu problemi yaşıyoruz...önce duphalac kullandık sonuç alamadık....sonra lavman+duphalac+sokol kullandık yine problem devam etti...götürdüğümüz genel cerrah poposundaki çatlaktan dolayı yapmıyor demişti...ama şu an görünürde çatlak yok...
son 2 haftadır iki kez lavman yapmak zorunda kaldım...ilkini 6.gün, ikincisini 5.gün yaptıktan sonra sabah akşam birer tatlı kaşığı sokol başladım...ancak bugün üzerinden 4 gün geçmiş olmasına rağmen hala kakasını yapmadı...anne sütü+ek gıda alıyor...ek gıdayı zorla yediriyoruz...ağlayarak kavga kıyamet ama günde mutlaka iki öğün etli sebze püresi, kabaklı tam buğday unlu muhallebi gibi yemekler yediriyorum...bunun yanı sıra en az bir öğün meyve...tabii ayrıca sürekli memede...
tekrar genel cerraha götürmek istemedim çünkü muayenede (parmakla anüsten) çok canı yanmıştı ve başka herhangi bir test yapılmadı...şimdi tekrar götürüp aynı travmayı yaşasın istemiyorum...ya da ne yapmalıyım hocam...Türkiyenin herhangi bir yerinde önereceğiniz biri varsa hemen gidebilirim yeterki bebeğim bu sıkıntıdan kurtulsun...içim hiç rahat etmiyor bunun altında önemli bir şey olabilir mi endişesi yaşıyorum... ayrıca geçen gün sağlık ocağı rutin takibinde doktorumuz kilosunda düşme olunca meme verme yemek yesin dedi ve rengi soluk olduğun için kan sayımı yaptır dedi...bu renginde solgunluk, kiloda düşme, kabızlık birbiriyle alakalı mıdır...henüz yürüyemiyorda hocam... lütfen beni bilgilendiren nasıl hareket etmem ne yapmam gerekiyor hocam....
|
 |
moralist
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2013 Saat 03:39 |
saatlerdir internette geziniyorum....belirtiler vesaire derken raşitizm konusunu araştırırken buldum kendimi...çok mu vesvese yaptım bilmiyorum ama şimdi buna takıldım hocam...yüzde solgunluk, geç oturma, yürüme, kabızlık veya ishal gibi belirtiler, geç diş çıkarma, üstelik dişleri de lekeli...benim oğlum da çok solgun dudağı renksiz nerdeyse...kasları çok güçlü değil hamur gibi...özellikle bir müzik eşliğinde hoplatırken kendini öyle bırakıyor ki kemik yok gibi...ne bileyim saçmalıyor muyum acaba...en iyisi kafamdaki diğer şeyleri yazmayayım...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117359
|
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2013 Saat 20:10 |
1-Once "KABIZLIK" tarifini duzgun yapalim... Kabizlik; 8 aylik cocukta; 5-7 gun kaka yapmamak DEGILDIR... SERT KAKA yapmak kabizliktir..
Eger; cikan kaka, bezi kirletmeyecek kadar sert ise, ona kabiz diyoruz. 7 gunde bir, civik kaka yapiyorsa, bu kabizlik degildir, normaldir.
2- Hic 8 aylik yuruyen cocuk gormedim....
3- Rasitizm'de "gec dis cikarma" yoktur...
4- Soluk oldugunu sizde goruyorsaniz; bir Kan Sayimi yaptirin.. HGB:10.5-13.0 g/dL ARALIGINDA OLMALI...
|
 |
moralist
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2013 Saat 01:00 |
hocam cevabınız için teşekkür ederim...oğlum şu an 16 aylık...problemimiz 8.ayda başladı ek gıdaya geçince...
son 2 haftadır iki kez lavman yapmak zorunda kaldım...ilkini 6.gün, ikincisini 5.gün yaptıktan sonra sabah akşam birer tatlı kaşığı sokol başladım...ancak bugün üzerinden 4 gün geçmiş olmasına rağmen hala kakasını yapmadı...ve bugün 3. kez lavman yapmak zorunda kaldım...
anne sütü+ek gıda alıyor...ek gıdayı zorla yediriyoruz...ağlayarak kavga kıyamet ama günde mutlaka iki öğün etli sebze püresi, kabaklı tam buğday unlu muhallebi gibi yemekler yediriyorum...bunun yanı sıra en az bir öğün meyve...tabii ayrıca sürekli memede...
kan sayımına ilaveten acaba bu 8 aydır süren kabızlık ya da bağırsak tembelliği için ayrıca bir test yaptırmam gerekir mi? alerji testi gibi mesela... |
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2013 Saat 04:17 |
Anladim da, gec yapmasi hic onemli degil.Siz, kaka kivamindan bahs edin... SERT kaka yapmasi onemlidir, ona kabiz diyoruz...Isterse; 10 gunde bir; civik kaka yapsin, ona kabizlik denmez..
|
 |
moralist
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2013 Saat 21:50 |
problemin ilk başladığı zamanlarda yani 8. ayda ve o zaman sizinle de yazışmıştık, kakası taş gibi top top sertti...şu an 5. en fazla 6. gün yapmayınca lavman yapıyorum...eğer kendi yaparsa ki bu 8 aylık dönemde az bir zaman dilimini kaplar, 2-3 günde bir normal kıvamda oluyordu...
bebeğim ek gıda aldığı için 5-6 günlük sürenin çok uzn olduğu söylenmişti bana...sizden biliyorum ki sadece anne sütü alan bir bebek 10 gün de yapmasa sorun değil...ayrıca bebeğim 4. günden itibaren çok huzursuz oluyor ve gece dahil uyumuyor, sürekli sağa sola dönüyor ağlıyor...bu yüzden en fazla 6. güne kadar bekleyebiliyorum...kasıklarına dokunduğumta taş gibi sert kakalar elime geliyor...lavman yaptığımız için kakanın kıvamı çok sert olmuyor... dün 3.kez lavman yaptıktan sonra bugün sabah duphalac akşam sokol olarak devam ediyoruz... yanlış yapıyorsam nolur uyarın beni...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2013 Saat 08:37 |
Ancak; cocuk, ikinip-ikinip kaka yapamadiginda, lavmani yapin. Rahati yerinde bir cocuga, kaka yapmadi diye (kac gun gecmis olursa olsun) lavman yapilmaz.
|
 |
moralist
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2013 Saat 01:47 |
cevabınız için teşekkür ediyorum...demekki yanlış biliyormuşum...ben sadece anne sütü alan bebeklerde bir sakıncası olmadığını biliyordum...o halde hiçbirşey yapmadan bekleyeceğim
|
 |