Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - günlük süt tüketimi,demir eksikliği,değerlendirme?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgünlük süt tüketimi,demir eksikliği,değerlendirme?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gesnur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Konu: günlük süt tüketimi,demir eksikliği,değerlendirme?
    Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2013 Saat 09:49
hocam merhaba, kızım 22 aylık. 18 aylıkken memeyi bıraktı. ama biberondan süt içmeyi çok seviyor. bıraksak 1 litre süt içebilir günde. süt içip de yemek yemiyor da değil. sütü ekstradan içiyor. dün akşam balık yedi mesela, üstüne 150 cc inek sütü içti. geceleri bazen uyanıp 200 cc civarı daha istiyor. sabah kalkınca kahvaltıda da içiyor, kreşte yine içiyormuş. iştahı da iyidir aslında, ama doğduğundan beri kilo alımı hep düşük seyretti, şu an 11 kiloda. haftada 2 kez mutlaka balık yer, tavuk ve eti çok sever. yumurtayla arası eh işte. bulgur pilavı , pirinç pilavı, makarnayı bayılarak yer. meyveleri çok sever.(ayrıntılı anlattım kusura bakmayın ama beslenmemizi genel olarak bir değerlendirmenizi rica ediyorum)
sorularım şöyle ki:
1-günde ne kadar süt içebilir?fazlası demir eksikliği mi yaratır?
2-demri eksikliği var ise kan testi yaptırmadan nasıl anlayabilirim?

3-kilosunun az olmasının bir sakıncası var mıdır?

4-kilosunun az olmasında bu kadar süt içmesinin etkisi var mıdır?

5-yarım gün kreşe gidiyor, bağışıklığını güçlendirmek için UMCA ya da UMI adında bazı ilaçlar duruyorum, vermek gerekir mi?

6-balık yağı kullanmalı mıyız?

7-ek olarak vitamin desteği sağlamalımıyım?

çok teşekkürler, kusura bakmayın uzun oldu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2013 Saat 18:52
1- En az 600ml almali, ust sinir yok.
2- Fazla sut "Demir eksikligi anemisi" yapmaz. Fazla sut icip, etini yemezse, et yememek anemi yapar. Yuzu size "soluk" geliyorsa test yaptirin ve bana yazin...
3- Kiloda; 200gram kadar bir eksik var, cok onemli degil...
4- Tam tersi...
5- Bunlar genellikle "saf Alkol" ihtiva eder. Etanol; etil Alkol'un diger adidir. Sadece, alkol etkisi ile, cocuk (sahis) kendini iyi hisseder, damarlar genisledigi icin de, bir isinma hissi olur. Tam kandirmacadir, ama bizim doktorlar ve insanlarimiz boyle hokkabazlilari cok severler.
6- Gerek yok. Omega 3'un cocuklarda bir yarari olup-olmadigi gosterilememistir.
7- Senede 1 defa; Dvit3 ampul icirmeniz yeterlidir.   
Yukarı Dön
gesnur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2013 Saat 22:03
hocam siz ne aile dostu bir doktorsunuz, bilginizi tecrübenizi söylemiyorum bile, çok teşekkürler iyi ki varsınız. şa an solukluk yok ama olur da test yaptırmamız gerekirse kan testi vermek gerekir değil mi?tam kan sayımı mı diyeceğiz, demir testi mi nedir adı?burdaki doktorlara güvenmiyorum gitsek şimdi çok süt içiyor diye bir sürü şey sıralayacak, bir sürü test isteyecek malumunuz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2013 Saat 23:31
Once, Tam kan sayimi istenir,sonuca gore gerekirse; Demir&Demir baglama, Hemoglobin Elektroforezi, istenir. Diger testlere, bunlardan da sonra sira gelir....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.