Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iri bebek beslenmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumiri bebek beslenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
korsanmartı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: iri bebek beslenmesi
    Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2013 Saat 18:03
merhabalar doktor bey,oğlum 4580 gr ve 56 cm doğdu.hastanede doğumdan sonra bebek hemşireleri anne sütüne ilave olarak mama da verdirdiler.bebeğin iri doymaz sütünle,daha sonra sütün artınca mamayı kesersin dediler.bir süre anne sütüyle mama birlikte beslendi.doymuyordu mecburen mama takviyesi yapıyorduk.sütüm arttıkça mamayı kestim,fazlasıyla sütüm var artık depolamaya bile başladım.şu an oğlum 67 günlük,7500 gr. 64 cm.sadece anne sütü veriyorum.doktorlar kilo almasın diyorlar ama anne sütü harici birşey zaten vermiyorum.nasıl sağlayabilirim kilo almamasını?boyuna göre kilosu normal değil mi?yaşıtlarına göre çok iri duruyor ama bebeğim kilo olarak normal görüntüde.obez veya çok kilolu bir görüntüsü yok?asıl merak ettiğim konu da giderek emme sıklığı ve süresi azalıyor.başlarda her iki memeyi de 15er dakika emiyordu.son haftalarda sadece tek bir memeyi 10-15 dakika emiyor ve emme sıklığı 2,5-3 saate düştü.bu normal mi?bebekler büyüdükçe emme süresi ve sıklığı azalır mı?sadece bebeğim emmek istediğinde emziriyorum,zorla uyandırıp emzirmiyorum.bazen 4-5 saat emmediği oluyor.nasıl bir yol izlemeliyim?yardımcı olursanız sevinirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118691
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2013 Saat 19:46
1- Yalan soylemisler, o hemsirelerin hicbir halt bildikleri yok.Butun maksatlari mama yazip, firmadan "Promosyon" koparmak.
2- " sadece anne sütü veriyorum.doktorlar kilo almasın diyorlar " goruyorsunuz degilmi, nasil yalancilar.. Hani anne sutu yetmezdi?
3- Aynen devam edin, anne sutu ile obez olunmuyor.
4- Bebekler zaman gectikce kuvvetlendiklerinden, bir memenin isini daha kisa surede bitirir, dili ile memeyi iter ve size siritirlar. Meme aralarini da acmasi normaldir.
5- SAKIN BU CAHIL DOKTOR VE HEMSIRELERIN HICBIR DEDIKLERINE UYMAYIN, varsa bir endiseniz veya sualiniz, bana sorun.
Yukarı Dön
korsanmartı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2013 Saat 18:16
çok teşekkürler hocam,çok rahatladım yazdıklarınızı okuyunca.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.