Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
özge deniz
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 159
|
Konu: Yüksek Ateş Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2013 Saat 23:07 |
Merhaba Doktor bey
Oğlum 3.5 yaşında. Dün ateşi kulaktan 38 civarıydı. Bugün 39.9'u görünce Calpol verdim. Fakat her zaman ateşi Calpol verdikten kısa bir süre sonra düşerken bugün düşmedi. Bir süre sonra ölçtüğümde yavaş yavaş 40 dereceye çıktı. Şu an evde de değil tatildeyiz. Kısa süreli aralıklarla ölçüp 40 dereceyi bulduğunu görünce 40 ın üstüne de çıkar mı diye endişelendim ve kan tahlili yaptırıp WBC sine baktırırım diye tıp merkezine götürdük. Yapılan muayenede doktor alından ateş ölçtü ve 39.9 çıktı. Kan sonuçlarını aşağıya yazdım. Doktor WBC değeri yüksek antibiyotik vermemiz gerek dedi. Ben de size daha önce sorduğum başka bir konuda WBC 13 çıktığında bile değer yüksek değil antibiyotik vermeyin demiştiniz diye antibiyotik verilmesini istemedim. Bu arada antibiyotiği de damardan vermek istedi.Ben sadece ateşi düşürülsün dedim. Sadece ateşini düşürmek bir işe yaramaz antibiyotik de vermemiz gerek dedi. Ben ısrar edince damardan sadece 1 ampul novalgine verdiler. Ateşi şimdi düştü. Ben size sonuçları gösterip danışmadan antibiyotik vermek istemedim.Tahlil sonuçlarının yanın da min-max değerlerini de yazmamışlar sadece yüksek düşük diye belirtmişler.
Ben aslında ateşin düşürülmesinden yana değilim sizin ateşle ilgili yazılarınızı okudum. Fakat bu sefer yarım saat içinde ateşinin 39 dereceden 40 dereceye çıkması beni çok korkuttu. Çünkü siz ateş yüksek de olsa aynı derecede seyrediyorsa önemli değil diyorsunuz. Bizim durumda ateşe müdahale etmesek Allah korusun 40 dan yükseğe çıkar diye çok korktum. Bu konuda da fikrinizi almak isterim mümkünse.
Tahlil sonuçlarımızı yorumlarsanız antibiyotiğe o şekilde başlayacağız. İlginiz için teşekkürler...
WBC 10.9 H LYMF 4.1 H MID 1.1 H GRAN 5.7 LYMF% 37.9 MID% 10.1 H GRAN% 52.0 RBC 3.96 HGB 10.9 L HCT 31.5 L MCV 79.7 L MCH 27.5 MCHC 34.6 RDW-SD 35.4 RDW-CV %13 PLT 233 MPV 7.0 PCT 0.163 PDW 15.5
Düzenleyen özge deniz - 28 Ağu 2013 Saat 23:13
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118311
|
Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2013 Saat 00:04 |
1-Ates;42 ye ciksa bile bir sey olmaz. Korkulariniz bosuna.. Hasari yapacaksa, ates degil, atesi cikaran hastalik yapar. Viral enfeksiyonlarda da boyle bir imkan olmadigindan, yapilacak bir sey yoktur, rahat olun.
2- O Tip merkezi; tam uckagit tezgahi bir yer. Bozacinin sahidi, siraci olmus.
3- En basit Tip nosyonlarindan bile bi-haber, cahil ve sahtekar doktorlar toplulugu...
4- Sizinde artik cok iyi bildiginiz gibi bu yas icin; WBC degeri(10.9)
normaldir.Kaldiki, eriskinlerde bile, WBC:11 degeri normal ust sinirdir. 3.5 yas icinse, ust sinir; WBC:17.5 dur.
5- Kansizligi yok, HGB:10.9 da yasina uygun degerdir.
Sonucta: Cocugunuz Grip geciriyor, sakin antibiyotik vermeyin, ates ile de fazla ugrasmayin. O damardan verdikleri Novalgin'in surubu verseniz, mangalda kul birakmazlar, ne kadar yanlis bir is yaptiginiz palavrasi ile sizleri uzerler. Kendi islerine geldimi, show yapacaklarinda, gelsin damardan Novalgin...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Ağu 2013 Saat 00:11
|
 |
özge deniz
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2013 Saat 00:32 |
Doktor bey çok teşekkür ederim cevabınız için...
Bir şey kafama takıldığı için onu da sormak istiyorum mümkünse. Daha önce bir tahlil sonucumu yorumlamıştınız. O zaman da WBC normaldi. O zaman siz cevabınızda LYMF% si yüksek GRAN%si düşük olması da hastalığın viral olduğunu gösteriyor zaten demiştiniz. Bu geceki tahlil sonuçlarında bu değerlerin yanına yüksek veya düşük dememişler yani normal gibi göstermişler. Sormak istediğim hastalık viral olduğunda her zaman bu LYMF% si yüksek ve GRAN% si düşük oluyor mu yoksa bazen değişebiliyor mu?
Novalgine iğneyi damardan verdirdiğime pişman oldum ama o anda ateş hızlı yükselince aynı değerde kalmayınca ne yapacağımı bilemedim. Ancak antibiyotiği engelleyebildim. Biraz önce de uykudan uyanıp kustu oğlum. Hastalığı süresince ilk kez kusuyor. İğne ağır gelmiş olabilir değil mi?
Şu an tekrar ölçtüm ateşini 39.3 olmuş.Daha damardan novalgini vurduralı 3 saat olmadı ateş yükselmiş bile. Fakat oğlum çok titriyor. Daha önce daha yüksek ateşlerde bile bu kadar titremiyordu şimdi çok üşüyor gibi titriyor.
Tekrar teşekkür ederim tüm yardımlarınız için...
Düzenleyen özge deniz - 29 Ağu 2013 Saat 00:41
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2013 Saat 19:18 |
1- Hayir, ikincil bir bulgudur. 2-3 gun sonra oran tersine doner. Zira su anda gormekte oldugunuz o hucreler, hastaliktan evvel yapilmis olan hucrelerdir.
2- Luzumsuz telas. Zamanla alisacaksiniz. Kusmasi, igne ile alakali degil.
3- Her zaman dedigim gibi; damardan Novalgin yapilmasi tamamen 'show' amaclidir. O anda atesi duser, eve vardiginizda tekrar cikar. Titremenin olmasi, atesinin dahada cikacaginin isaretidir. Vucut bu tepkiyi verebildiginde, "ic isi" asiri yuksek demektir. Titremeler, havale gelmesini onler.Titremeler sonucu ciltde isindiginda, ic isi ile ayni oldugunda, cocuk rahatlar. Bu sebeple; ASLA soguk tatbiki yapmayin diyorum..
|
 |
özge deniz
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2013 Saat 21:42 |
Oğlumun ateşi bugün de yüksekti. Hatta 40 dereceyi buldu diyebilirim. Ama keyfi yerindeydi. O yüzden sadece birkaç saat önce akşam yemeğinde daha rahat etsin diye 1 kez dolven verdim o kadar. Dolveni verince ateşi düşmeye başladığı için devamlı soğuk soğuk terledi. Ateşi düşünce de hareketlenip yerinde duramadı yine. Halbuki ateşi varken sizin de dediğiniz gibi vücut kendini dinlenmeye alıyor. Hareket etmeye o yüzden gücü olmuyor insanın. Yani gerçekten de ateşini düşürerek aslında vücudun dengesini bozuyoruz biraz.
Sistem şu anda nasıl böyle uygulanmakta yani antibiyotikler Ankarada da. İzmirde de gördüğüm kadarıyla aynı, bu kadar nasıl rahat veriliyor anlamıyorum. Ama dediğiniz gibi doktorların grip denen hastalıktan haberleri yok. Hem çoğu yerde okuyoruz gribe antibiyotik verilmez virütiktir diye hem de doktorlar anında dayıyorlar antibiyotiği. Çoğu okuduğum yerde de insanlar böyle durumda antibiyotikten fayda da görmüyor zaten boşu boşuna almış oluyor.
Oğlumla ilgili çok yardımcı oldunuz. İhtiyacımız olup size yazdığımızda sizden cevap geldiğini görmek bizi çok mutlu ediyor. Size ne kadar teşekkür etsek az. Sizin gibi doktorların çoğalması dileğiyle...
|
 |
kıvanç
Kıdemli Üye
Puanlar: 870
|
Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2013 Saat 22:25 |
dileklerinize aynen katılıyorum. keşke Kadir hocamız Türkiyede fakültelerde eğitim verse ne harika olurdu.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2013 Saat 00:07 |
Ben tek basina hic bir seyi degistiremem. Artik is o kadar cok cigirindan cikmis vaziyettedirki, ancak komple butun hocalarin Amerikadan getirilmeleri icap eder. Birakin Tip fakultelerini, Liselerde bile dogru durust, Fizik, Kimya dersleri verilmiyor. Hala; 10 uzerinden 4.5 ile ders ve sinif gecilen bir egitim sisteminden daha ne beklenirki.. Bunun sebebi de Devlettir. Bunlar kaliteli doktor degil, cok sayida doktor istiyorlar. Bu sebeple, her Tibbiye ye giren, son hizla ne ogrendigine bakilmaksizin 6 senede eline diplomayi alip, size ilac yaziyor.
NOT: Amerikada sinif ve ders gecme notu 10 uzerinden 7'dir. Eger ehliyet imtahanina giriyorsaniz; 10 uzerinden 8 almaniz icap eder.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Ağu 2013 Saat 00:09
|
 |