Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Devit3 Ampül Hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDevit3 Ampül Hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Devit3 Ampül Hk.
    Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2013 Saat 10:04
Hocam kızım 21 aylık geçen doktora gitmiştim konuya nerden girdik bilmiyorum ama ben dedim ki senede 1 defa devit 3 ampül veriyorum dedim. Geçene sene doğum gününde verdim şimdi bu yıl yeniden vereceğim dediğimde bana aynen şöyle dedi : daha önceleri bizlerde bu ampülü veriyorduk ama şimdi kullandırmıyoruz çünkü bazı zararları ortaya çıktı. evet eskiden bende hastalarıma verin diyordum ama şimdi zararlarından dolayı kullanmalarını uygun bulmuyoruz sizde vermeyin dedi.
İşte yine bir ikilem ben bu olayları çocuğum olduktan sonra daha net kavramdım. Özelliklede şu bir veya 2 yıldır. bu sağlık sektörü nereye gidiyor nerde bizim deneyimli tecrübeli hocalarımız. Şimdi her doktor başka birşey söylüyor hastaların kafaları allak bullak ne yapacağımızı bilmez olduk. Tamam da bu sağlık marketten alınan bir ürün değil ki hadi tercih etmiyelim ne yapcaz elimiz kolumuz bağlı mecbur hastalık söz konusu olunca kapılarını çalışıyoruz. Şimdi siz varsınız size danışıyoruz siz olmasanız ne yapcaz. Şurda hiçbir çıkarınız olmadan sırf vijdanı sorumluluğunuzu yerine getiriyorsunuz biz size danışıyoruz. Bilmiyorum ne yapcaz ilk defa böyle bir konuda düşünmeye başladım paranız olabilir imkanlarınız olabilir ama doğru zaman doğru yer doğru insan bunların hepsi nasıl bir araya gelecek işte sorun bu. Sadece ben değil herkes bu konularda aynı .Ben şimdi devit 3 ampülü vereyim mi? Yorumunuzu bekliyorum saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2013 Saat 20:37
1- Resmen yalan soyluyor.. ESKIDEN DE VERMEZLERDI, simdi de vermiyorlar. Ayrica da her gecen gun, D vitamininin yeni faydalari ortaya cikiyor. O doktorun, hicbirseyden haberi yok. Dvitamini sadece rasitizm onlemiyor,bazi kanser turlerine karsida koruma sagliyor. Burada marketlerde, 2000 unitelik tabletler (recetesiz) satiliyor. Butun bu karisiklik; Dvitamininin ucuz olmasi ve firmasinin doktorlara rusvet dagitmamasindan kaynaklaniyor.
Rusvet olmadimi, bizim doktorlar selam bile vermezler.     
Yukarı Dön
azranınannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 145
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2013 Saat 00:02
kadir bey merhaba.. kendi sorum olsun olmasın mutlaka her gün girip buradaki soruları okuyor ve sizin cevaplarınızı merakla bekliyorum.. her şeyden önce bıkmadan usanmadan sorularımızı içtenlikle yanıtladığınız için kendi adıma teşekkür ederim..

özüdoğru arkadaşım bu konuyu açmışken bende kafamdaki çelişkiyi gidermek adına sormak istiyorum:
azra 15 aylık 11.500 kg 83 cm boy. hergün mutlaka dışarı çıkarıyor ve en az yarım saat dolaştırıyorum..
güneş gördüğümüz içinde devit3 vermiyorum epeydir.
şimdi ben yanlışmı yapıyprum yinede vermem mi gerekir hocam?

cennet kokulu kızım sana emanet ALLAH'IM
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2013 Saat 03:17
Bunu simdilik yapabiliyorsunuz. Kisin ne yapacaksiniz?
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2013 Saat 09:10
Hocam eskiden veriyorduk şimdi vermiyoruz dedi. Ben zaten sizin bu konudaki düşüncenizi yaklaşık 1 yıldan fazla biliyorum çünkü devit ampülle ilgili çok soru alıyorsunuz ve bizde sürekli takip halinde olduğumuzdan bunu biliyoruz. ben sadece hocam bunu dediler diye sizinle paylaşmak istedim. Bu olaylardan en çok sizin bilginiz oluyor zaten bu müessenin içindeydiniz. Birşey biliyorsunuz ki paylaşıyorsunuz. benim dikkatimi şu çekmişti hatta şikayet edecektim sağlık ocağındaki aile hekimi bayan doktor tüm çocuklara cempes adlı antibiyotiği yazıyor sitemizdeki tüm ailelere aynı antibiyotiği dayıyormuş. Bende kesin firmayla anlaşması vardır demiştim komşularıma hatta şikayet etmeyi çok düşündüm. Dediğiniz gibi devit ucuz lafını bile söylettirmiyor.
Yukarı Dön
azranınannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 145
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2013 Saat 11:20
hocam ben  sizden öğrendiklerimle devit3ün ne kadar önemli olduğunu biliyorum.. siz sene boyunca hiç güneş görmüyorsa 2 kez yazın görüyor kışın görmüyorsa 1 kez d3 ampül öneriyorsunuz hatta. bunu bildiğim için yazın vermedim. kışın tabikide sizin önerinizle damla yada ampul vericem.
yazın vermemekle hata mı ediyorum yazında mı vermeliyim acaba diye düşünerek sordum hocam..
sevgiler saygılar..KizBebek
cennet kokulu kızım sana emanet ALLAH'IM
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2013 Saat 23:03
Nadiren, bazi 'hizli buyuyen' cocuklarda gerekebiliyor. Siz senede 1 verin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.