Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tahlil sonuçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtahlil sonuçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
çimen81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: tahlil sonuçları
    Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2013 Saat 00:00
hocam merhaba.oğlum haziran ayı içerisinde  bir kez temmuz ayı içerisinde 2 kez ateşli grip geçirdi.temmuzda hastalığınıda inatçı ateş öksürük vardı.gece ateşi 39 olunca vede huzursuzluğu artınca sadece dolven vermiştim.dr a götürdüğümde faranjit olmuş hava vs antibiyotik verdi almadım kullanmadım ve atlattık.ancak ağustosun ilk haftası tekrardan ateş oldu.dr a gittik kan testi istedim.bu arada oğlum kasım ayında 4 yaşında olacak.wbc si 11,3 hgb si 11,3 çıktı.crp 4 artı çıkmış dedi.antibiyotik gerekli mutlaka vs..verdiği ilaçları kullanmadım 2 gün sonra düzeldi.ancak kansızlığı var dedi sabah akşam pekmez içir dedi bende pekmezin kan yapmadığını bildiğim için vermedim..ama bir gün aralıklı 3 köfte veriyorum.her gün yumurta yiyor 2 günde bir tavuk yani proteğinden zengin beslemeye çalışıyorum.sizce bir süre sonra tekrar test yaptırmalımıyım kan değerinin bakmak için.şimdiden teşekkürler
sev
Yukarı Dön
çimen81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2013 Saat 00:04
ayrıca kilosu 20 boyu 108 cm.kış boyu hastalık olmadı gayet sağlıklı geçmişti yazın gelmesiyle hastalıklar artmaya başladı.
sev
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117344
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2013 Saat 07:01
4 yasinda bir cocuk icin; HGB:11.3 baya iyi bir degerdir. O doktor isine oyle geldigi icin degerlendirirken; eriskin degerlerini kullaniyor. Akli sira sizi abone edecek, daha sik muayeneye gideceksiniz. Test filan gerekmez.
4 yasi bitmis bir cocuk: Boy:101cm. Kilo: 16.2kg olur. Sizinkisi 6 yas gibi. Bundan sonraki gelisimleri icin, Persentil degerlendirmesine bakin.
Yukarı Dön
çimen81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2013 Saat 11:49
çok teşekkür ederim kadir bey.sizi tanıdığımda oğlum henüz 1 yaşındaydı.ve şuan 4 olacak.sayenizde bu dönem içerisinde ilaçla neredeyse hiç tanışmadık.antibiyotik hiç kullanmadık ilaçların ne olduğunu neye fayda ettiğini yada ne kadar zararlı olduğunu sizden öğrendim size çok güvendim ve bir çok ateşli öksürüklü balgamlı ishalli hastalığı ilaçsız kendi haline bırakarak atlattık.dr un kansızlığı var bu yaş için düşük demesi beni endişelendirmişti eve gelip hemen sizin cevaplarınızı okudum ve sizinle paylaşmak istedim.çok teşekkür ederim sizi tanımasaydım tamamen bu konudaki cehaletimden dolayı geçen zaman içinde  verilen bütün ilaçları kullanabilirdim.oğlum adına çok ama teşekkürler..
sev
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117344
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2013 Saat 20:09
Okumaya devam.. Unutmayin, bilgi en kiymetli hazinedir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.